7 sfaturi de la Eturia pentru o vacanță exotică reușită 7 sfaturi de la Eturia pentru o vacanță exotică reușită
Urmărind dinamica turistică la nivel național observăm că destinațiile extraeuropene câștigă teren în fața destinațiilor consacrate și sunt din ce în ce mai solicitate.... 7 sfaturi de la Eturia pentru o vacanță exotică reușită

Urmărind dinamica turistică la nivel național observăm că destinațiile extraeuropene câștigă teren în fața destinațiilor consacrate și sunt din ce în ce mai solicitate. În fiecare an, numărul turiștilor români care aleg plaje exotice sau destinații foarte îndepărtate crește. Astfel, urmând această direcție, observăm că trendul în turism se bazează din ce în ce mai mult pe experiențe, senzații și locuri noi, în destinații cât mai răsunătoare și exotice.

Sunt multe lucruri pe care este bine să le iei în considerare când te decizi să mergi într-o destinație exotică, particularități ce iți vor permite să petreci o vacanța reușită. Daniela Shah, coproprietar Eturia îți dezvăluie ce trebuie să faci ca să ai o vacanța exotică reușită:

  1. Cel mai important lucru pe care te sfatuiesc să îl ai în vedere atunci când vrei să pleci în vacanță într-o destinație exotică este clima. Este important sa întrebi consultantul tău de vacanță care este sezonul cel mai potrivit de mers în destinația pe care o alegi pentru sejurul tău pentru a nu avea surprize neplăcute. De exemplu să ții cont de sezonul uraganelor în Caraibe (septembrie și octombrie) sau lunile iulie și august în Orientul Mijlociu, când temperaturile sunt foarte ridicate, iar acestea pot duce la crearea unui disconfort sporit.
  2. Pentru a te putea bucura de experiența unei vacanțe exotice, trebuie să deții toate informațiile importante despre destinația pe care urmează să o vizitezi. Te organizezi mult mai bine dacă știi prețurile și taxele locale sau restricțiile impuse de religie. Sunt destinații unde consumul de alcool este interzis și trebuie respectate anumite rigori vestimentare sau țări unde mâncarea este total diferită de a noastră. De asemenea, e important să citești ce informații îți dă agenția cu care călătorești, astfel nu riști să ai parte de neplăceri culturale, sociale, de protocol sau chiar de securitate și siguranță.
  3. Nu uita! Anumite țări exotice solicită viza, iar condițiile de obținere sunt diferite, în consecință este indicat să cunoști aceste informații din timp. Cu siguranță vei avea nevoie de mai multe documente pentru a respecta toate reglementările vamale.
  4. Recomandăm încheierea unei asigurari de sănătate, dar cea mai bună metodă de a evita orice tip de problemă medicală este să discuți din timp cu un medic specialist. Acesta îți va explica ce vaccinuri sunt necesare și ce măsuri de precauție să iți iei pentru a te bucura de o vacanță liniștită.

    Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Thailanda

  5. Bineînțeles că în destinații exotice, trăiesc vietăți exotice, așa că după ce te asiguri că nu ai fobii care să îți strice vacanța, pregătește-te și cu un repelent împotriva insectelor, pentru că ai putea avea nevoie. De asemenea, este important să nu vă aventurați pe trasee necunoscute, să încercați să nu vă îndepărtați de zonele indicate ca sigure în hărți, brișuri, ghiduri fiindcă în anumite destinații exotice poți avea ghinionul să dai nas în nas cu un animal pe care l-ai văzut doar în cărți.
  6. Pune în bagaj îmbrăcaminte și încălțăminte comode și adecvate zonei pe care urmează să o vizitezi. Nu îngreuna bagajul și încearcă să cauți sfaturi cu privire la îmbracamintea purtată de localnici și să-ți pui în bagaj haine care sa fie în concordanță cu: vremea, religia, cultura, umiditatea zonei.
  7. Și, poate cel mai important sfat, relaxează-te și bucură-te de experiență, oriunde te-ai decis să ajungi, cu siguranță te vei întoarce cu amintiri minunate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: