In goana dupa cadouri, in aceste zile premergatoare sarbatorii de Valentine’s Day, uitam sa ne gandim si la alte detalii care conteaza atunci cand vrem sa impresionam persoana iubita. Noi consideram ca o seara romantica intr-un loc aparte este exact ceea ce trebuie. De aceea va ajutam un pic si va dam cateva hinturi atunci cand vine vorba de locul pe care sa il alegeti. Am facut o selectie a unor restaurante pe care le-am vizitat recent si care merita si atentia voastra!
La Poesia… e poezie!
Oamenii de aici iti transforma farfuriile in adevarate experiente gastronomice! Totul e ok ca sa iti impresionezi partenera sau partenerul. De la decorul ce imbina stilul glamour mediteranean cu accentele vintage–rustic, pâna la meniul rafinat si gustos, cu influente ale bucatariei italienesti traditionale imbinate cu savoarea mediteraneana.
La Poesia, echipa de bucatari testeaza si creeaza arome speciale, intr-un meniu conturat cu multa pasiune, ce cuprinde un melanj delicious de ingrediente si condimente specific mediteraneene, de cea mai buna calitate.
Meniul Poesia aduna peste 70 de preparate, preponderent pe baza de peste si fructe de mare, dar si carne, gatite proaspat in fiecare zi. Noi lasam fotografiile sa spuna mai multe si mai adaugam doar atât: treceti-l pe lista scurta!
Dancing Lobster – bucatarie portugheza in Micul Paris
Dancing Lobster este un alt restaurant cu fructe de mare, situat in Bucuresti, care serveste bucatarie portugheza. Noi i-am trecut pragul abia la inceputul acestui an, insa ne-a dat pe spate. Decorul, fructele de mare, desertul, vinurile… wow!
Culoarea albastra este punctul focal al designului si conceptului amenajarii interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate rosii din spatiu asemanator cu modul in care o langusta apare pe malul oceanului. Intrând avansat in zona principala de luat masa, o bucatarie deschisa are intentia de a oferi clientilor o vedere clara a procesului de preparare si gatire.
In restaurant, selectia este riguroasa: crevetii sunt din Mozambic, dorada este de captura, din Atlantic, iar meniul include, cu precadere, specii de peste oceanic mai rar intâlnite in restaurantele din România: cambula, calcan de Atlantic, peste-unditar, epinefelul (pestele grouper) sau barbunul.
Spatiul este impartit in mai multe zone, având capacitatea de a gazdui clienti a la carte pâna la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate gazdui pâna la 150 de persoane. Pe lânga sala principala, restaurantul are si un salon VIP, de 10 locuri, ai carui pereti sunt decorati cu peste 400 de sticle de vin din toata lumea.
Designul au fost gândit impreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor si barurilor. Noi am selectat câteva imagini care sa va arate designul locului, dar si preparatele degustate!
Sardin, un nou loc de referinta pentru bucataria mediteraneana de lux
La Sardin ai bucatarie mediteraneana cât cuprinde. Situat in zona Unirii, pe Bulevardul Mircea Voda 39H, Sardin este locul ideal pentru iubitorii de fructe de mare, de captura, peste si in general pentru bucataria italieneasca. Restaurantul se mândreste si cu o varietate de vinuri care se completeaza perfect cu ideea gastronomiei italiene.
Chef bucatarul cu o experienta de peste 15 in restaurantele din Italia, a colaborat cu bucatari premiati cu stele Micheline precum Vittorio Fusari si Philippe Leveille si propune un meniu cu o varietate de specialitati marchigiane pe baza de peste si fructe de mare.
Pentru a raspunde si celor mai exigente gusturi, in bucatarie se folosesc doar produse de ce mai buna calitate, cele mai multe dintre ingrediente fiind aduse din Italia, iar atât pâinea, cu maia, cât si inghetata sau alte produse complementare sunt preparate in bucataria Sardin.
Designul traditional reinterpretat mediteranean, cozy si atragator, ii apartine arhitectului Corvin Cristian, la fel si ingenioasele elemente de decor, special create pentru a intregi atmosfera spatiului.
Zen Sushi – o experienta culinara unica
Pentru indragostitii de sushi noi recomandam portii duble de … Zen Sushi. Deschis anul trecut, cel de-al cincelea restaurant Zen Sushi din Bucuresti, inaugurat oficial in luna noiembrie, se afla in apropiere de Nicolae Caramfil (in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu), pe strada Cretei, nr. 3.
Experienta Zen in arta culinara pleaca de la premiza ca mancarea este mai buna atunci cand este preparata din cele mai proaspete ingrediente, atent selectionate. Calitatea si prospetimea ingredientelor, dar si talentul si priceperea bucatarilor garanteaza o experienta culinara de calitate pe care nu o veti uita.
Pe scurt, la Zen veti avea o experienta culinara unica intr-un spatiu cu design minimalist, predominat de culori deschise si accente minimaliste. Noi am ales un maki delux, celebrele edamame, bere japoneza, dar si doua deserturi pe care nu trebuie sa le ratati: banana maki si apple tempura.
Divan – arome, muzica, dans, sultani si cadane
Pentru cei care vad in fiecare preparat degustat punctul de plecare intr-o calatorie culinara in Turcia, DIVAN este locul ideal.
Noi nu ne-am saturat, inca, si mergem destul de des pentru micul dejun la restaurantul de pe Barbu Vacarescu 241A. Aici trebuie sa te lasi purtat intr-o calatorie culinara plina de preparate delicioase, retete autentice si arome aduse direct din Turcia.
Meniurile traditionale reinterpretate sunt elementul distinctiv al lantului de restaurante Divan. Iar la Divan Barbu Vacarescu, aromele mirodeniilor si ale delicioaselor bucate te poarta intr-o poveste despre amestecuri savuroase, arome, muzica, dans, sultani si cadane.
Este locul in care iti poti adduce iubita, iar daca o sa calci pe covorul fermecat, orice calatorie de o mie de mile incepe cu un pas si cu o narghilea pe masura. Bucatele sunt pea lese si de nota 10!
B3ton – new in town
Industria de gusturi B3ton. Mixam arome, construim buna dispozitie. Cam asa se pozitioneaza noul Restobar deschis la finalul anului trecut in zona Parcului Carol. Designul localului arata excelent, iar unele preprate de aici sunt inovatoare.
Am descoperit un burger imens, o placinta cu mere inedita, dar si altele deserturi pe care sigur le veti observa cu siguranta in meniu.
Unde mai pui ca aici se organizeaza duminica de duminica o serie de brunch-uri cu mâncare cât cuprinde si pe toate gusturile. Muzica nu lipseste din program, iar cocktailurile sunt la loc de cinste.
Si acesta este unul din acele locuri in care nu poti sa dai gres de Ziua Indragostitilor… si nu numai!
Lugo – calatorie printre deliciile bucatariei internationale
La Lugo, restaurant situat in centrul Capitalei, pe strada George Enescu 23, conceptul se bazeaza pe trei principii de baza: calitate, deliciu si prospetime. Aici, poti face o calatorie aromata printre deliciile bucatariei internationale, savurand un vin bun intr-o atmosfera joviala.
Noul meniu pregatit de Chef Albert are atât influente italiene, cât si frantuzesti pentru a satisface o gama cât mai larga de gusturi.
Chef Albert a creat numeroase meniuri si retete speciale si, asa cum spune chiar el, “in tot ce creez, creez dependenta”. Una dintre vedetele meniului este pieptul de rata cu polenta, o delicioasa crema de mamaliga, cu sos de prune maturate in coniac. Printre semnaturile meniului se numara si un topping special de fistic, migdale si alte nici, regasit in mai multe retete.
Pe scurt, Lugo este un restaurant mediteraneean inconfundabil, cu linii si elemente de design vibrante. Decorul, ritmurile incitante ale muzicii de lounge si de relaxare si mirosul devastator de mancare mediteraneeana savuroasa, sunt impulsurile unei aventuri gastronomice de neuitat, care fac din restaurantul Lugo un loc perfect pentru o iesire cu persoana iubita.
Sunt vreo tre ilocuri care nu ar trebui sa se afle in lista din motive serioase – Dancing Lobster, servicii execrabile si fructe de mare mediocre; Sardin, nu stiu sa gateasca nici macar calamarii la gratar, ultima data erau guma; Zen Sushi – de evitat mai ales cel de langa Grigore Alexandrescu – toxiinfectie alimentara garantata.
Pacat ca jurnalistii de mancare nu merg in vizita neanuntati.
Salve, Maria! Eu cred ca jurnalistii merg si neanuntati! ;) Crede-ma… Eu am scris de locurile astea pentru ca mi-au placut mult si am mers si neanuntat si atunci cad era aglomerat! Imi pare rau de experienta ta… dar la Sardin si Dancing Lobster am mancat tentacule de caracatita excelente. Mi-au placut mult crevetii la Dancing Lobster. Si nu numai. La Zen Sushi merg de cel putin 4 ori pe luna. Nu stiu ce sa spun mai mult!