7 motive să mergi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair 7 motive să mergi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair
Investițiile în crame mici și mijlocii sunt tot mai des intâlnite în România, iar consumatorul român începe să fie din ce în ce mai... 7 motive să mergi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair

Investițiile în crame mici și mijlocii sunt tot mai des intâlnite în România, iar consumatorul român începe să fie din ce în ce mai interest de vinurile locale.

Auzim tot mai des de crame românești care la primul impact nu ne sunt cunoscute, dar ajungem să le recunoaștem fie că auzim de ele de la prieteni sau le vedem în meniunile restaurantelor sau wine barurilor în care mergem. Sau auzim din ce în ce mai mult de asocierile dintre vinuri și diverse tipuri de mâncare, de vinurile spumante care se potrivesc în orice moment al zilei sau de cele pe care le putem consuma ca aperitiv.

Și mai sunt situații în care în discuțiile cu prietenii sau colegii noștri, aflând mai multe detalii despre vinurile românești descoperite de ei ne dăm seama că încă mai avem multe de degustat și descoperit.

În perioada 11 – 13 mai 2019 are loc salonul de vinuri și turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair” la hotel Novotel în București. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro și Revino.ro, se află la a patra ediție și își continuă misiunea de a promova vinurile de calitate, de a-i ajuta pe consumatori să descopere drumul vinului, cramele mici și mijlocii, consumul responsabil și turismul viticol la noi în țară.

  1. Vinuri de calitate– peste 230 de vinuri premium la degustare, fiecare cramă prezentând vinuri atent alese anterior. În plus, apa și grisinele vor fi disponibile gratuit pentru vizitatori pe tot parcursul evenimentului.
  2. Expozanți premium– 36 de expozanți dintre care 33 crame mici și mijlocii din România, doi importatori cu vinuri de la crame renumite la nivel internațional și un distribuitor de pahare.
  3. Birou de turism viticol– la intrarea la eveniment există o zonă special amenajată cu informații despre crame de unde vizitatorii pot afla mai multe informații despre zonele viticole și despre cramele ce pot fi vizitate și de o hartă viticolă cu prezentarea podgoriilor și a soiurilor locale pe care o vor primi în mod gratuit la cerere.
  4. Program complex– pe lângă degustări sunt în program evenimente complementare, precum masterclassuri educative cu diferite teme prezentate de specialiști sau de enologi, cu vinuri atent alese altele decât cele de la standurile expozanților, unele chiar de la crame care nu sunt participante la salon.
  5. Întâlniri directe cu proprietarii cramelor sau enologii –la standuri sunt prezenți și proprietarii sau enologii cramelor, astfel vizitatorii pot asculta povestea și descrierea vinurilor chiar de la sursa principala.
  6. Zi dedicată HoReCa– luni, 13 mai, este o zi dedicată întâlnirilor de business între reprezentanții horeca și cei ai cramelor. Este cu acces gratuit pe bază de invitație pe care noi personal o furnizăm restaurantelor, barurilor și hotelurilor, iar ceilalți care sunt interesați se pot înregistra pe www.winefair.revino.ro la rubrica de înregistrare HoReCa.
  7. Unitate vizuală și kit de participare – toate standurile sunt identice, au același spațiu de expunere, iar fiecare expozant are maximum șapte vinuri la degustare. La intrare fiecare vizitator primește brățară în funcție de biletul achiziționat, pahar pentru degustare, pix și catalog cu prezentarea evenimentului, cu detalii despre expozanții și vinurile de la degustare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: