500 mp, suprafața medie achiziţionată pentru construcția unei case în România 500 mp, suprafața medie achiziţionată pentru construcția unei case în România
Dincolo de terenurile achiziționate pentru dezvoltarea spațiilor industrial – comerciale, logistice sau de producție, mulți clienți provin din zona rezidențială și vizează terenuri ale... 500 mp, suprafața medie achiziţionată pentru construcția unei case în România

Dincolo de terenurile achiziționate pentru dezvoltarea spațiilor industrial – comerciale, logistice sau de producție, mulți clienți provin din zona rezidențială și vizează terenuri ale căror suprafețe variază între 400 – 600 mp, cu scopul de a construi case/vile cu grădină, fie individual, fie în asocieri mici, spun oficialii RE/MAX.

„Pentru construcții individuale, suprafaţa medie cumpărată este de circa 500 mp, însă sunt și clienți care solicită terenuri mai întinse, care să ofere un grad de intimitate și confort sporit”, declară Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Totodată, potrivit analizelor RE/MAX, românii care preferă blocurile de apartamente în detrimentul unei case, sunt mai atenți în ceea ce privește suprafața ideală, considerând că o locuință de 3 camere, de aproximativ 75 mp, este suficientă.

Dezvoltatorii mici și mijlocii, la vânătoare de terenuri cu potențial de construire

Potrivit RE/MAX România, terenurile cu potențial de construire au revenit în topul tranzacțiilor imobiliare în acest an, principalii clienți fiind dezvoltatorii mici şi mijlocii. În plus, terenurile devin din ce în ce mai des solicitate și pentru construcții individuale. În opinia specialiștilor companiei de real-estate, spre deosebire de perioada din 2007 – 2008, cumpărătorii nu mai caută terenurile speculativ, ci își îndreaptă atenția către zonele care oferă un potențial crescut de construire și coeficienți de urbanism cerți.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: