5 pași simpli pentru terasa mult visată 5 pași simpli pentru terasa mult visată
Visul nostru mic, dar îndrăzneț, de anul trecut, era să ne facem o terasă pe balcon. Ceva intim. Un loc în care să ne... 5 pași simpli pentru terasa mult visată

Visul nostru mic, dar îndrăzneț, de anul trecut, era să ne facem o terasă pe balcon. Ceva intim. Un loc în care să ne bem cafeaua de dimineață și, de ce nu, un loc unde să luăm cina după ce soarele apune. Și uite că anul acesta am bifat și acest proiect. Cum? Simplu!

Încă din luna iunie ne-am gândit care sunt pașii pentru a pune acest proiect pe picioare. Am calculat ce avem de făcut și ne-am împrțit sarcinile. Ne-am ales câteva modele de terase de pe instagram și pinterest și, într-un final, ne-am programat cele 5 etape în așa fel încât totul să iasă “ca la carte”.

  1. Alegerea magazinului

Fie că doreşti să construieşti, să renovezi sau să repari ceva în casă, e musai să știi cu exactitate de unde îți alegi materiale de construcţii sau de deco. Noi am făcut un scurt research și ne-am dat seama că printre vecini îi avem pe cei de la Brico Depot.

Iar produsele lor ni s-au potrivit mănușă. Magazinul se află la circa 500 m de blocul nostru și, unde mai pui, că aici am găsit tot ce aveam nevoie pentru amenajarea terasei. Fără bătăi de cap și fără mai multe drumuri între diverse magazine ne-am dat seama că era momentul să începem proiectul mult aşteptat. Că vara bătea la ușă!

  1. Lista de cumpărături

Am tras linie, am măsurat și iar am măsurat. Ne-am gândit de două ori cum să facem să nu aglomerăm locul, dar în acelși timp să avem spațiul pe care ni-l doream. În cele din urmă am făcut lista de cumpărături cu aplicația de la Brico Depot deschisă în față pentru a vedea dacă găsim în magazin tot ce avem nevoie.

Și am găsit! Ne-am ales produse care să se încadreze în peisaj, dar care să reziste și interperiilor. Am luat și ceva obiecte deco… pentru a da frumusețe spațiului

  1. Gazon artificial și mobilier de lemn 

Chiar da. Brico Depot are soluţia pentru orice vrei să faci în casa ta în materie de renovări sau proiecte noi. Fie că ai nevoie de gresie pentru exterior, de lambriu sau de un compresor, poţi fi sigur că aici le vei găsi zilnic!

Cu lista de cumpărături după noi, am pus rapid în cărucior o rolă de gazon artificial, mobilier pentru terasă, câteva felinare solare, cuie, sârmă, ghivece și flori, printre altele. În 15 minute eram cu ele la mașină, iar peste alte 15 minute deja le montam pe terasă.

  1. Planul A, gata în 1h!

Întregul proces de amenajare la fața locului a durat circa o oră. Poate puțin mai mult. Am folosit o bormașină pe care o aveam prin casă și am reușit destul de repede să aranjăm canapeaua, cele două scaune și măsuța. Le-am atașat pernele, iar între timp am găsit locul potrivit pentru ghivecele cu flori.

Am montat rapid un garduleț de protecție peste balustrada balconului, iar la final am lipit gazonul artificial și am mutat mobilierul pe terasă.

  1. Testul final

Și cum puteam să “testăm” mai bine terasa decât cu un mic party alături de câțiva prieteni. După câteva ore bune de stat pe balcon am primit și girul amicilor. Unde mai pui că ideea noastră i-a ambiționat, iar în doar două săptămâni am fost invitați la rândul nostru la un party pe terasa… lor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: