5 mituri despre țigla metalică 5 mituri despre țigla metalică
Ridicarea unei case este o lucrare costisitoare. Uneori chiar foarte costisitoare, mai ales dacă vorbim despre casa pe care am proiectat-o ani la rând... 5 mituri despre țigla metalică

Ridicarea unei case este o lucrare costisitoare. Uneori chiar foarte costisitoare, mai ales dacă vorbim despre casa pe care am proiectat-o ani la rând în gândurile noastre și care e musai să iasă așa cum ne dorim. Tocmai de aceea folosim cele mai bune materiale, fie ele de construcție sau pentru finisaje. Însă nu trebuie să uităm nici de acoperiș, acesta fiind un alt element definitoriu al unei case rezistente, una care va aduce bucurie întregii familii.

Și pentru că am adus vorba despre acoperiș, suntem mai mult ca siguri că alegerea învelitorii potrivite s-ar putea să dea mari bătăi de cap unor neinițiați în arta construcțiilor.

Asta mai ales dacă nu știm prea multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărei variante, gama de produse este una destul de generoasă și gata să se potrivească oricărui tip de casă pe care ni-l dorim (locuință permanentă, casa de vacanță, foișor) – țiglă metalică, tablă cutată, țiglă ceramică, acoperiș de lemn, stuf, carton – iar specialiștii au, la rândul lor, propriile preferințe.

Pentru că orice proiect nou începe cu o documentare extensivă, alături de specialiștii Bilka, ne-am gândit să vă venim în ajutor și să demontăm câteva dintre miturile asociate cu realizarea unui acoperiș din țiglă metalică. Sperăm ca la final să nu mai aveți dubii și să optați, fără regrete, pentru un acoperiș durabil, eficien și frumos.

  1. Atenție! NU Cad țigle!

Câți dintre noi nu ne amintim, cu spaimă, despre semnele pe care le vedeam aproape la tot pasul în copilărie, mai ales după vreo furtună mai puternică: „Atenție! Cad țigle!”? În ziua de azi sunt destul de rare (le mai vedem atârnate de vreo clădire mai bătrâioară). Să fi scăzut vântul în intensitate? Nici vorbă!

Secretul este, de fapt, altul: țigla metalică este mai ușoară față de țigla clasică. Spre exemplu pe un acoperiș de 200 metri pătrați, dacă alegi țigla clasică, vei așeza o greutate totală de aproximativ 10.000 kilograme spre deosebire de țigla metalică, care pentru aceeași suprafață va cântări aproximativ 1.000 kilograme.

Și atunci cum se explică faptul că o greutate mai mare este mult mai predispusă să fie desprinsă și luată pe sus de vânt față de o greutate mai mică?

Explicația este simplă și constă în faptul că țigla metalică se produce sub formă de panouri de diferite lungimi, cuprinse între 500 mm și 7.000 mm și o lățime de 1.180 mm. Acestea acționează ca un scut și sunt de neclintit în fața vântului puternic.

Bilka_referinta_iberic (1)

  1. Țigla metalică se decolorează

FALS: Unul dintre cele mai des întâlnite mituri despre țigla metalică și în general despre învelitorile metalice este acela că se decolorează. Nimic mai neadevărat.

Tehnologia de ultimă generație, de protecție UV, oferă o rezistență superioară la decolorare. Țigla metalică este fabricată din tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester.

  1. Țigla metalică este mai zgomotoasă

FALS: O altă concepție total greșită, despre care ați auzit cu siguranță chiar și fără să fiți interesați de domeniu, este că pe un acoperiș din țigla metalică o întreagă orchestră prinde viață în special când plouă sau când vreo pasăre decide să facă o plimbare. Total fals.

Montajul defectuos este de cele mai multe ori cauza acestui zgomot și nu țigla în sine. Ca să nu mai spunem că dacă nu ești atent și nu te informezi s-ar putea să îți pui pe casă o tablă de 0,35mm grosime iar specialiștii recomandă 0,5 mm. Pe site-ul www.bilka.ro nici nu există în ofertă grosime sub 0,45 mm.

  1. Țigla metalică ruginește

Din nou, FALS: Rugina apare de cele mai multe ori fie când condițiile de depozitare sunt necorespunzătoare, fie când în procesul de fabricație nu se respectă toți pașii.

Dacă învelitoarea metalică este prost depozitată s-ar putea să ruginească chiar înainte de a ajunge pe casa voastră. Prost depozitată înseamnă sub cerul liber, lungă depozitare într-o stivă, aproape de zonele umede sau în zone propice pentru condens.

Bilka_referinta_carpatic

Modul în care este depozitată  materia primă dar și produsul finit este un criteriu pe care trebuie să îl luați în calcul atunci când achiziționați învelitoarea pentru acoperișul vostru.

  1. Țigla metalică se schimbă la 2 ani.

FALS: Sistemele de acoperiș din metal sunt realizate în prezent astfel încât să dureze mai bine 50 de ani. Un acoperiș din țiglă metalică, dacă este montat conform recomandărilor făcute de specialiști, trebuie să aibă aceeași durată de viață ca și construcția pe care a fost montat, de cel puțin 50-60 de ani.

De asemenea, țigla metalică este rezistentă la intemperiile vremii, precum ploaie, vânt, ninsori, dar și mucegai, astfel acoperișul să nu fie afectat de toate acestea.

De asemenea, o altă caracteristică importantă a țiglei metalice constă în etanșeitate. Astfel, sistemul de prindere a modulelor de țiglă metalică prin suprapunere și prindere cu șuruburi autofiletante asigură o etanșeitate perfectă și nu permite scurgeri de apă și infiltrații sub învelitoare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: