5 mil. de piese LEGO, disponibile pentru micii ingineri în expoziția Superconstructorii din AFI Palace Cotroceni – FOTO 5 mil. de piese LEGO, disponibile pentru micii ingineri în expoziția Superconstructorii din AFI Palace Cotroceni – FOTO
Young Engineers, o comunitate fondată de un om de afaceri israelian, care promovează un model de educație prin distracție (edutainment), aduce în perioada 19... 5 mil. de piese LEGO, disponibile pentru micii ingineri în expoziția Superconstructorii din AFI Palace Cotroceni – FOTO

Young Engineers, o comunitate fondată de un om de afaceri israelian, care promovează un model de educație prin distracție (edutainment), aduce în perioada 19 iunie – 31 august 2015, la AFI Palace Cotroceni, în fața cinematografului Cinema City, expoziţia interactivă cu produse LEGO – Superconstructorii.

Această expoziţie a comunităţii Young Engineers este prima de acest gen din România. În cadrul ei, iubitorii de seturi LEGO vor găsi o colecţie de zeci de modele originale LEGO la scară largă, motorizate şi interactive, precum şi expoziţii de artă LEGO şi Atelierul de Edutainment “Young Engineers”, unde atât copiii, cât şi adulţii vor putea construi din cărămizi LEGO diverse modele interactive ce folosesc principii inginereşti similare celor demonstrate prin exponate.

“Scopul expoziţiei “SUPERCONSTRUCTORII” este acela de a oferi un mediu în care copiii să se joace şi să exploreze lumea inginerească pur şi simplu jucându-se cu modele la scară largă construite din piese LEGO.  Mai târziu, pentru a extinde experienţa, copiii sunt invitaţi să construiască un obiect la scară mica după modelele explorate. Aceasta le oferă copiilor o altă perspectivă asupra principiilor ingineriei la care au fost expuşi”, spune Amir Asor, CEO Young Engineers.

Expoziţia va fi deschisă pe perioada vacanţei de vară, iar preţul biletelor porneşte de la 20 de lei de persoană. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate 27 de exponate, printre care: maşini de curse, carusel, scaune zburătoare, maşinuţe electrice, balansoar, lift, garaj, pod suspendat, macarale de şantier, sondă de petrol şi gaze, burghiu pentru tunel, balastieră de nisip, pistă cu bile, aparat pentru rezolvarea cubului rubik, bilă în labirint, turbine de apă, avion, elicopter de salvare, jeep de salvare, tanc, vehicul marţian, expoziția având în total 5 milioane de piese ale celebrelor seturi LEGO.

De asemenea, în interiorul expoziţiei va fi un magazin cu produse LEGO, care va oferi preţuri promoţionale la seturile selecţionate. În plus, în cadrul expoziției Superconstructorii sunt amenajate două clase, dotate cu seturi LEGO, în care copii vor putea aplica principiile de fizică sau mecanică pe care le observă în exponate.

Expoziţia a fost organizată şi în Israel şi Ungaria, dar Young Engineers ţin cursuri în peste 20 de ţări din întreaga lume. Potrivit oficialilor AFI Europe, în scurt timp, expoziția va ajunge și în cadrul centrului comercial pe care compania l-a dezvoltat în Ploiești.

“Ne-am propus să facem ceva diferit pentru a atrage oaspeții noștri. Această expoziție vine în ajutorul ideii noastre de a oferi ceva mai mult pe perioada vacanței și vine în ajutorul părinților care pot avea mai mult timp liber sau se pot juca alături de cei mici”, a declarat în cadrul unui eveniment de presă Israel Vizel, șeful diviziei de centre comerciale din cadrul AFI Europe.

Young Engineers se implică în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică utilizând cărămizi LEGO. Folosind această metodă, mii de copii din întreaga lume creează modele interactive. Programele Young Engineers sunt promovate de iCarnegie, filiala Universităţii Carnegie Mellon, iar fondatorul Young Engineers, Amir Asor, este câştigătorul Premiului Antreprenorul Anului 2011 în cadrul competiţiei Youth Business International, la care au participat antreprenori din 40 de ţări, creeat de Alteţa Sa Regală Prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii.

Grupul LEGO este o companie privată, deținută de familia Kristiansen, cu sediul în Billund (Danemarca) și birouri principale în Enfield (S.U.A.), Londra (Marea Britanie), Shanghai (China) și Singapore. Înființat în anul 1932 de către Ole Kirk Kristiansen și având la bază cărămida LEGO emblematică, grupul LEGO este unul dintre cei mai mari producători de materiale de joacă din lume.

Ghidată de spiritul său, „Only the best is good enough”, compania se angajează să contribuie la dezvoltarea copiilor și își propune să îi inspire și să îi dezvolte pe constructorii de mâine prin învățare și jucării creative.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: