4 elevi romani, campioni mondiali la concursul de proiectare auto Honeywell 4 elevi romani, campioni mondiali la concursul de proiectare auto Honeywell
Patru elevi din București  pasionați de mașini au primit titlul de campioni la cea de-a șaptea ediție a Concursului de proiectare auto Honeywell Automotive... 4 elevi romani, campioni mondiali la concursul de proiectare auto Honeywell

Patru elevi din București  pasionați de mașini au primit titlul de campioni la cea de-a șaptea ediție a Concursului de proiectare auto Honeywell Automotive Design Challenge, distingându-se printre elevii de aceeași vârstă din întreaga lume. 

La competiția anuală susținută de Honeywell au participat peste 350 de elevi, din  orașele în care Honeywell este prezent. Angajații Honeywell și profesori locali au fost voluntari în proiect, îndrumându-i pe elevi timp de două luni.

Programa de concurs a cuprins noțiuni de matematică, științe, tehnologie, științe sociale și lingvistice, iar elevii au fost instruiți atât pentru a proiecta mașini de jucărie electrice acționate prin roți dințate, care trebuie să satisfacă anumite criterii specifice, cât și pentru a cerceta, concepe și realiza activitățile de marketing din jurul acestora.

Ajutați de angajații Honeywell si profesorii lor pentru a pune în practică teoria

Echipa câștigătoare de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși” care a conceput proiectul CSIRobotics a fost compusă din elevii: Alexandru Tudor Sima, manager de proiect, Rareș Ștefan Roșu, proiectare și manager tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache, manager de design și Mihai Silviu Chelariu, manager de marketing.

Echipa CSIRobotics a câștigat mai întâi faza pe școală a competiției, iar ulterior au intrat în competiția internațională, alături de echipele câștigătoare din Statele Unite, Elveția, Mexic, China și Franța.

„Programul SADC de la Honeywell a fost abordat într-un mod practic, atragător și creativ pentru a atrage elevii către matematică, știință și tehnologie, fiind în același timp și foarte distractiv. Voluntarii de la Honeywell i-au ajutat pe elevi să pună în practică teoria din aceste domenii, susținând prezentări în fața experților”, au declarat profesoarele de la Școala nr. 174 „Constantin Brâncuși”, partenere ale programului, Rodica Onofrei și Aurelia Gheorghe.

„Facem primii pași în crearea unei noi generații de ingineri talentați”

Echipa câștigătoare a fost aleasă de angajații Honeywell din întreaga lume în funcție de mai multe  criterii – prezentarea scrisă, clipul video și performațele efective ale mașinii de jucarie. Elevii câștigători vor fi recunoscuți de Honeywell prin rețeaua sa de operațiuni globale și vor avea posibilitatea să participe  la o activitate dintr-un domeniu atrăgător asociat cu matematica, științe sau tehnologia auto.

 „Acest eveniment este extrem de important pentru angajații noștri la nivel global. Anul acesta, am înregistrat un număr record de voturi, ceea ce arată un interes tot mai crescut  pentru acest program”, a afirmat Craig Balis, tehnologul-șef de la Honeywell Transportation Systems.

„Doresc să le mulțumesc doamnelor profesoare Rodica Onofrei și Aurelia Gheorghe, precum și tuturor profesorilor și conducerii școlilor din întreaga lume care ne-au ajutat să facem din  acest eveniment un succes pentru copii. Sperăm din toată inima că elevii participanți s-au bucurat pe deplin de această experiență și își vor urma în continuare pasiunea  pentru matematică și științe. Prin acest program dezvoltat de Honeywell, ne place să credem că facem primii pași în crearea unei noi generații de ingineri talentați, care își vor găsi locul în marile companii.”

Concursul SADC este un program sponsorizat de Honeywell, în colaborare cu SAE International, în cadrul căruia grupe mici de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani aplică o programă multidisciplinară pentru a-și crea proiectul final. Pe parcursul a șase până la opt săptămâni, elevii interacționează cu voluntari de la Honeywell, care îi îndrumă de-a lungul întregului proces și îi familiarizează cu industria auto.

N.red. – Câstigatorii ediției 2014-2015 ai concursului internațional Student Automotive Design Challenge sponsorizat de Honeywell și SAE Internațional: (de la stânga) Aurelia Gheorghe, profesor; Ștefan Rareș Roșu; Silviu Mihai Chelariu; Tudor Alexandru Sima; Gabriela Mara Corina Iordache și Rodica Onofrei, profesor. Echipa câștigătoare a elevilor de gimnaziu din România a concurat cu succes împotriva echipelor din Statele Unite ale Americii, China, Franța, Mexic și Elveția.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: