3 rețete cool care transformă cafeaua italiană într-un deliciu 3 rețete cool care transformă cafeaua italiană într-un deliciu
Savoarea, calitatea și aroma fiecărei cesti de cafea depinde de amestecul de soiuri de cafea care stă la baza ei. Istoria și arta combinării... 3 rețete cool care transformă cafeaua italiană într-un deliciu

Savoarea, calitatea și aroma fiecărei cesti de cafea depinde de amestecul de soiuri de cafea care stă la baza ei. Istoria și arta combinării diferitelor tipuri de cafea a început în laboratorul unui mic magazin din Torino, la începutul secolului al XX-lea, mulțumită intuiției lui Luigi Lavazza.

Timp de mulți ani, întreprinzătorul comerciant din Piemont a studiat arta amestecului de cafele și a testattehnica de degustare, dar și procesul potrivit de prăjire. Astfel, prin nenumărate încercări, a ajuns să creeze „rețetele” originale de cafea: amestecuri de –soiuri de cafea cu origini diferite, pre-prăjite și gata de utilizare, cu o aromă bogată și armonioasă. Aceste amestecuri au revoluționat rapid modul în care consumatorii se bucurau de cafea, dar și preferințele lor de gust și aromă.

Astăzi, cei mai mulți dintre noi am fi de acord că un espresso reprezintă cea mai autentică cafea italiană. Chiar și cuvântul „espresso” înseamnă „creat la cerere”, denotând, astfel, un preparat de cafea rapidă. Creativitatea italiană a transformat, astfel, o o simplă infuzie de cafea măcinată și apă fierbinte într-o adevărată formă de artă, apreciată în prezent în întreaga lume.

Cafeaua nu trebuie, însă, să fie fierbinte pentru a fi delicioasă! Pentru că suntem în plin sezon de vară, este momentul ideal pentru consumatori să se îndrăgostească de o serie de rețete somptuoase, dar simple de cafea rece! De la băuturi delicioase, savurate după cină, la cocktail-uri de cafea rece ideale pentru petreceri, toate rețetele vă invită să savurați arome încântătoare.

Iată 3 rețete minunate pentru această vară:

# 1

Cafea italiană cu lapte de migdale

Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea și lapte de migdale. Este esențial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să înghețe.

Lavazza_Caffè alla SalentinaMODUL DE PREPARARE

 • Prepară un espresso sau o cafea mocca.
 • Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare.
 • Toarnă cafeaua fierbinte și neîndulcită peste gheață.
 • Servește cu un pai.

Cuburi de gheață din lapte de migdale

 • Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece.
 • Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheață.
 • Lasă-le în congelator timp cel puțin 3 ore.

 

# 2

Iced Mocha

Aceasta este o rețetă cu adevărat nemaipomenită – combinația clasică de frișcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea  o băutură delicioasă și răcoritoare.

MODUL DE PREPARARE

 • Pregătește cafeaua. Lavazza_Iced Mocha
 • Pune gheață într-un pahar de cocktail și toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte.
 • Adaugă cafeaua și frișcă, pentru topping.

Ciocolata caldă

 • Pune la fiert 1 litru de lapte.
 • Adaugă amestecul de pudră de cacao și zahăr, preparat înainte.
 • Fă focul mic și lasă amestecul să fiarbă până când se îngroașă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcție de consistența dorită)

Lasă-l să se răcească și servește cu plăcere!

#3

Irish Coffee Inversat

Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzește din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos și catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey și de cafea italiană cu gust bogat. Este o rețetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

Lavazza_Irish CoffeeMODUL DE PREPARARE

 • Toarnă laptele, frișca și zahărul într-o tigaie mică și pune-o pe aragaz, la foc scăzut.
 • Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece și las-o aproximativ 2 minute la înmuiat.
 • Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie.
 • Amestecă încet și stinge apoi focul.

Adaugă și whiskey-ul și amestecă bine. Toarnă circa 100g de conținut în fiecare pahar și ține-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească.

Scoate apoi frișca din frigider și toarn-o peste o ceașcă de cafea preparată.

Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

Cireașa de pe tort

De ce să nu adaugi și un pai pentru cocktail ca Irish Coffee-ul să fie chiar și mai ademenitor?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: