BusinessMarketing & Advertising

3 motive pentru care ar trebui să dezvolți visual thinking skills în echipa ta

Visual thinking este una dintre cele mai ușoare metode de a învăța și de a exprima diverse lucruri. De multe ori, ne lovim de imposibilitatea de a verbaliza ideile și rămânem cu impresia că nu avem un vocabular destul de dezvoltat pentru a spune ceea ce gândim. Însă, oamenii se pot folosi de imagini pentru a-și aranja într-un mod mult mai coerent gândurile. Această metodă este foarte eficientă într-o echipă, de aceea ne-am gândit să-ți prezentăm mai jos 3 motive pentru care ar trebui să dezvolți acest concept în echipa ta.

  1. Dezvoltarea imaginației și a creativității

Memoria fotografică poate fi considerată baza acestui mod de gândire. Imaginația și creativitatea sunt primele două abilități care pot fi semnificativ îmbunătățite printr-o astfel de abordare. Pentru a înțelege în totalitate cum gândesc colegii tăi, la ce aspiră ei sau de ce anume au nevoie, îi poți încuraja să se exprime altfel, pentru că nu mereu reușești să transmiți ceea ce vrei doar prin cuvinte.

Oferirea libertății de exprimare poate crește și productivitatea companiei, bazată fiind pe o colaborare constantă și adaptată nevoilor colegilor de echipă.

”Conform unei cercetări publicate pe site-ul global Deloitte în 2019, 53% dintre companii au beneficiat de o creștere a performanței datorită colaborării eficiente dintre colegii de echipă. Astfel, abilitățile de visual thinking pot reprezenta doza de creativitate necesară oricărei echipe dintr-o organizație, pentru a beneficia de o dezvoltare profesională constantă”, spune Silviu Dragomir, Co-Fondator Eucom Business Language.

  1. Planificarea proiectelor, mai simplu și mai eficient

În cazul unui proiect organizațional, planificarea și organizarea reprezintă pilonii unui rezultat remarcabil. Clasificarea informațiilor, dar și îndeplinirea sarcinilor care includ grafice sau foi de calcul colorate, pot fi activități realizate cu succes dacă în echipă este dezvoltat conceptul de visual thinking.

În urma unei cercetări realizate de Institutul De Management al Proiectului în 2020, se pierde în medie 11,4% din investiția într-un proiect din cauza performanței slabe a proiectului. Bineînțeles, aici poate fi luată în considerare atât planificarea, cât și organizarea acestuia. Așadar, pentru a crește gradul de performanță într-o echipă, este necesar ca visual thinking să facă parte din strategia companiei.

  1. Îmbunătățirea abilităților de învățare

Învățarea rapidă poate fi ușor identificată drept rezultatul unei memorii fotografice. Acest concept de visual thinking face parte din aceeași metodă de asimilare, deoarece în felul acesta o persoană poate să-și structureze informațiile în așa fel încât să rețină mai ușor. De exemplu, notițele luate de la un curs pot fi aranjate mai simplu prin scheme și poți învăța într-un timp mai scurt și mai eficient.

”O altă modalitate de a-ți îmbunătăți abilitățile de învățare este să folosești o platformă de agile learning, o abordare asemănătoare, bazată pe rapiditate, flexibilitate și colaborare, în vederea dezvoltării conținutului educațional. De exemplu, tipul acesta de platforme este folosit foarte des pentru învățarea limbilor străine. Conform site-ului german DW, în 2020, astfel de platforme au înregistrat vizite ale paginilor web de peste 100%, ajungând la un număr de afișări de aproximativ 140%. Oamenii au manifestat un interes enorm față de învățarea limbilor străine în mediul online, în special, după cum indică același site, pentru limba germană”, mai spune Silviu Dragomir.

Destinată dezvoltării abilităților lingvistice ale unei echipe, aceasta permite învățarea rapidă a limbilor străine de care pot avea nevoie colegii tăi din companie, dar și personalizarea cursurilor acestora prin stabilirea timpului și locului de desfășurare. Astfel că ei nu vor pierde din valorificarea potențialului avut.

Pentru a colabora îndeaproape cu echipa, liderii sau managerii pot afla în timp real investiția pe care trebuie să o facă pentru colegii lor prin verificarea calculatorului de costuri.

Așadar, în cazul în care consideri că activitatea din companie nu este la un nivel de excepție sau îți dorești mai mult pentru echipa ta, poți lua în considerare cele 3 motive oferite mai sus în vederea dezvoltării conceptului de visual thinking. Cine știe, poate randamentul activităților va crește inimaginabil!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button