Bloggers escape by Guinness la malul mării Bloggers escape by Guinness la malul mării
Acum vreo 2-3 săptămâni am fost invitați să facem o escapadă la mare! Inițial, nu ni s-au oferit prea multe detalii, însă din scurta... Bloggers escape by Guinness la malul mării

Acum vreo 2-3 săptămâni am fost invitați să facem o escapadă la mare! Inițial, nu ni s-au oferit prea multe detalii, însă din scurta descriere pe care am primit-o, trip-ul totul avea să fie … cu de toate: mare, soare, mâncare, distracție. Și un drum cu un bolid de la BMW România. Am acceptat  pe loc provocarea!

Și uite așa, într-o zi de sâmbătă, după micul dejun, am luat drumul litoralului românesc. Am făcut un popas pentru cafea pe A2 și apoi ne-am oprit la Pescăria lui Matei. Un loc minunat, unde se mănâncă excelent într-un decor demn de un restaurant adevărat.

Am vizitat, apoi, Cazinoul de pe faleza din Constanța, am tras rapid câteva poze, am ocolit cele 20 de mirese care aveau program de fotografiat și ne-am îndrepat către hotelul La Scoica Land, unde urma să stăm peste noapte.

Am aflat de la gazdele noastre că La Scoica a fost prima oară un restaurant ce s-a deschis în Constanța încă din 1997 și a rămas așa vreme de 10 ani. În 2006 a început, însă, să se nască și La Scoica Land, domeniul din Mamaia Nord ce la vremea respectivă cuprindea hotelul cu 47 camere, inspirat de hotelurile din Las Vegas și restaurantul.

În 2008, complexul s-a îmbogățit cu o sală de bal, iar anul trecut a fost finalizată și construcția piscinei. Din 2019 aceasta va avea o atmosferă de lounge, o alternativă pe lac a plajelor de la mare din zona de Nord a litoralului. Tot pe lac au loc și diverse sporturi și activități nautice.

Unde mai pui că localul din oraș își primește oaspeții vinerea și sâmbăta cu petreceri animate de DJ, iar programul de funcționare pentru ambele locații este nonstop, inclusiv sectorul de livrare. Capacitatea restaurantului din cadrul La Scoica Land este de 100 de persoane iarna și 300, vara.

Vedetele meniului, pe care le-am degustat și noi, sunt pizza, polo parmigiano, saramura de crap și ciorba de burtă, iar papanașii imenși încheie cu brio o masă copioasă, acompaniată de beri pe toate gusturile, de la Tuborg la Carlsberg sau Kronenburg Blanc.

Ne-am ridicat cu greu de la masă, iar seara am luat parte la redeschiderea Doors Club. Pornit din pasiunea pentru muzica rock, Doors a început în 2006 ca o cafenea în care se reuneau fanii acestui gen muzical. În 2012 a fost finalizată clădirea în care funcționează Doors Club în prezent, iar subsolul a fost de la început proiectat cu această destinație. Astfel cafeneaua a devenit club cu o capacitate de 300 de locuri și nenumărate concerte live.

În timp s-a semnat un parteneriat cu Hard Rock Cafe, parteneriat ce aduce în turneu la Constanța trupele ce vin să concerteze în HRC din București. În afară de acestea, săptămânal au loc concerte. Miercurea este dedicată folk-ului, joia scena este deschisă pentru trupele alternative ce își doresc să cânte, iar vinerea sau sâmbăta sunt concerte ce se continuă cu DJ set. Duminica este dedicată serilor de blues.

În timpul zilei, clubul Doors funcționează ca restaurant cu specific american, fiind deschis de la prima oră a dimineții până la ora 1, iar în weekend petrecerile prelungindu-se până la 6 dimineața, bucătăria închizându-se la miezul nopții, însă. Bine de știut că activitatea Doors se extinde și în afara clubului cu două festivaluri estivale: Out of Doors Fest și Folk Fest Remember Costinești.

Și pentru că petrecerea de la malul mării trebuia să continue, am ales să dăm o tură și prin Goblin. Brandul Goblin are deja o istorie lungă și binecunoscută de generații întregi de clienți și artiști deopotrivă. Primul Goblin Club a luat ființă în centrul vechi al Bucureștiului, acum mai bine de 10 ani. A urmat deschiderea celei mai cunoscute locații – Goblin Vama Veche, care a dus brandul pe plan național.

O nouă asociere și astfel a apărut Goblin Consțanta, cu patronat și management autonom față de restul locațiilor, apoi Goblin Beach (Mamaia, Constanta). Pe parcursul acestor ani, locațiile au găzduit, pe langă party-uri, sute de concerte și au fost printre primele care au promovat intens artiști în ascensiune.

Goblin Constanța (sau “Goblin Constangeles” asa cum l-au numit clienții) reprezintă un mix original de muzică, atmosferă și “know-how” care atrage cele mai diverse pături de consumatori, cu vârste și gusturi foarte variate, transformându-l într-un club de nișă care a ajuns în topurile cluburilor de acest fel din țară.

Începând cu 2018, brandul tinde să se dezvolte din ce în ce mai mult, inclusiv spre evenimente culturale, evenimente caritabile și festivaluri în aer liber – cele mai notabile fiind prima ediție Goblin Open Air și asocierea cu Sunset Festival Vama Veche.

Pentru 2019, pe lângă evenimentele obișnuite (concerte, party-uri etc.) au în plan un “Tattoo Artists Convention”, un “Blogger Convention” și un “Alternative Job Convention”, acesta din urmă targetând dezvoltarea personală a publicului tânăr.

Chiar dacă nu am rezistat până în zori, trip-ul a fost minunat, iar un city escape la mare într-o zi frumoasă de toamnă merită toți banii. De menționat că escapada noastră a fost posibilă și datorită BMW România care ne-a pus la dispoziție un bolid X1 și un model Seria 1. Duminică, ne-am întors din nou la casele noastre, dar ne-a rămas gândul la papanașii de la restaurantul La Scoica și la berea Guinnes din cluburile de pe litoral.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.