Toma Coconea participă la Red Bull X-Alps 2019 Toma Coconea participă la Red Bull X-Alps 2019
Toma Coconea a participat la toate cele 8 ediții Red Bul X-Alps desfășurate până acum și va fi prezent și la ediția din 2019.... Toma Coconea participă la Red Bull X-Alps 2019

Toma Coconea a participat la toate cele 8 ediții Red Bul X-Alps desfășurate până acum și va fi prezent și la ediția din 2019. Atletul român a reușit să termine cea mai dificilă competiție de anduranță din lume de două ori pe locul secund. 

32 de sportivi din 20 de țări vor lua startul Red Bull X-Alps 2019, a noua ediție a celei mai dure competiții de anduranță din. Pe 16 iunie, 2019, la start va fi și Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate celelalte ediții organizate până acum. 14 dintre sportivi sunt debutanți, restul având cel puțin o participare în palmares.

“Sunt încântat că sunt din nou pe lista de start într-una dintre cele mai dificile curse din lume. Sunt pregătit să mă lupt pentru un loc pe podium și mă voi pregăti intens în perioada următoare pentru a-mi atinge obiectivul”, a spus Toma Coconea, în momentul în care s-a anunțat lista oficială de participanți pentru Red Bull X-Alps 2019.

Startul se va da, ca de obicei, la Salzburg, iar sosirea este programată la Monaco, sportivii având de parcurs un traseu de peste 1.100 de kilometri în zbor cu parapanta sau în alergare pe drumurile de munte. Și la ediția din 2019, Toma Coconea îl va avea ca suporter principal pe Adrian Miclea, responsabil cu strategia, nutriția și organizarea pe toată durata competiției.

“Modul meu de viață este antrenamentul perfect pentru Red Bull X-Alps. Până la startul competiției voi pune accent pe antrenamentul fizic și psihic în condiții cât mai dure și pe zborurile cu parapanta. Voi încerca să-mi îmbunătățesc tenica și să pun totul la punct cu echipa de susținere. Plec cu mentalitatea că voi termina această cursă cu un rezultat excelent”, a mai spus Toma Coconea.

“Avem un mix interesant de sportivi cu experiență și debutanți la Red Bull X-Alps 2019. Din punct de vedere fizic și mental nu cred că există o provocare mai mare ca aceasta. La asta se adaugă și o vreme imprevizibilă, plus un traseu extrem de dur. Este greu de anticipat ce se va întâmpla și cine va reuși să câștige”, a spus și Christoph Weber, directorul de concurs.

Ca la fiecare ediție, traseul va fi unul complet nou și va fi anunțat doar pe data de 13 martie, concurenții având trei luni pentru a studia traseul și a-și stabili o strategie de cursă. Prologul, o întrecere de o zi înaintea startului oficial, va decide ordinea de start, iar primii trei sportivi vor beneficia de un Night Pass suplimentar.

Toate informațiile referitoare la ediția din 2019 sunt disponibile pe site-ul https://www.redbullxalps.com/

 

Participanți Red Bull X-Alps 2019

Paul Guschlbauer (AUT1) – Veteran

Simon Oberrauner (AUT2) – Veteran

Helmut Schrempf (AUT3) – Debutant

Tom de Dorlodot (BEL) – Veteran

Alex Villa (COL) – Veteran

Stanislav Mayer (CZE) – Veteran

Thomas Juel Christensen (DNK) – Debutant

Benoît Outters (FRA1) – Veteran

Gaspard Petiot (FRA2) – Veteran

Antoine Girard (FRA3) – Veteran

Maxime Pinot (FRA4) – Debutant

Manuel Nübel (GER1) – Veteran

Markus Anders (GER2) – Debutant

Marko Hrgetic (HRV) – Debutant

Aaron Durogati (ITA1) – Veteran

Tobias Grossrubatscher (ITA2) – Veteran

Kaoru Ogisawa (JPN) – Veteran

Chikyong Ha (KOR) – Veteran

Rodolphe Akl (LBN) – Debutant

Eduardo Garza (MEX) – Debutant

Nick Neynens (NZL1) – Veteran

Kinga Masztalerz (NZL2) – Debutant

Dominika Kasieczko (POL) – Rookie

Toma Coconea (ROM) – Veteran

Evgenii Griaznov (RUS) – Veteran

Christian Maurer (SUI1) – Campionul en-titre

Patrick von Kaenel (SUI2) – Debutant

Adrian Keller (SUI3) – Debutant

Barış Çelik (TUR) – Debutant

Gavin McClurg (USA1) – Veteran

Willi Cannell (USA2) – Debutant

Cody Mittanck (USA3) – Debutant

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.