BRIFT, primul convent de bartending din România BRIFT, primul convent de bartending din România
BRIFT sau Bartender Romania International Fair & Tale este cel mai mare  Cocktail Festival și primul Convent de Bar din România, organizat de agenția... BRIFT, primul convent de bartending din România

BRIFT sau Bartender Romania International Fair & Tale este cel mai mare  Cocktail Festival și primul Convent de Bar din România, organizat de agenția de barmani profesioniști Exquisite Bar Solutions.

Proiectul este dedicat în egală măsura profesioniștilor din domeniu, cât și publicului larg, care va avea cu această ocazie posibilitate de a înțelege mai mult din cultura băuturilor alcoolice și a cafelei direct de la sursă.

Barmani, barista, manageri, proprietari de locații, distribuitori și producători de băuturi alcoolice se vor întâlni cu consumatori și connoiseurs de băuturi mixate și cocktail-uri pentru a le arăta care sunt ultimele tendințe în domeniu.

Târgul se desfășoară pe perioada a două zile, 16 și 17 Octombrie 2018, în București, la Palatul Bragadiru, pe Calea Rahovei 147-153, sector 5 (în spatele Academiei Române, lângă Piața de Flori).

Evenimentul se desfășoară pe 5 paliere separate:

Bar & Industry Fair

Zona expozițională, unde marii importatori și producători de băuturi alcoolice și cafea își expun brand-urile, prezintă inovații, tasting și informații despre produse.

Zona va fi împărțită în două segmente distincte: BRIFT Expo și Coffee Ark.

BRIFT Expo va găzdui brand-urile de spirtoase, bere și ingrediente speciale, soluții logistice pentru proprietarii de locații, stații profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, uniforme și bar fashion, instalații și opțiuni de sunet marca Void și multe altele. Tot în această sala va fi recreat barul peruvian Coya din Dubai, iar gazdele vor fi chiar barmanii localului.

Coffee Ark este zona dedicată cafelei. Aici, specialiști recunoscuți pe plan internațional vor susține prezentări și demonstrații despre metode de extracție a cafelei, aparatură și instrumente profesionale pentru prepararea acesteia.

Cocktail City

Aceasta este zona interactivă de bartending, socializare, networking și DJ party. Târgul este totodată și un Cocktail Festival dedicat consumatorilor și oamenilor care nu se afla în mod direct implicați în industria ospitalității.

Ei se vor putea delecta cu băuturi creative de la unul din cele 7 pop-up baruri prezente și vor putea păși în spatele barului preferat, unde au ocazia să devină barmani pentru câteva minute. Mai mult, au ocazia de a dobândi informații și skill-uri pentru a prepara băuturi ca un profesionist.

Pe terasa Palatului, vor fi prezenți și food truck-urile Lazy Duck, Good Fellas și Bubble Waffle care ne vor delecta cu preparate proaspete și savuroase.

Seminare

Un aspect esențial pentru dezvoltarea Industriei și a culturii de consum îl reprezintă noutățile și trainingul continuu. În cadrul BRIFT, participanții vor putea asista la seminare susținute de experți în domeniu, veniți din toată lumea.

Pentru aceasta va exista o sală special amenajată, denumită The Prodigy Room, cât și Barul Flair Angel, unde nume ca Alex Kratena, Marian Beke, Tim Etherington-Judge, Jason Clark, Diego Ferrari si mulți alții vor fi prezenți cu subiecte, inovații și trend-uri noi.

Awards

BRIFT înseamnă și merite recunoscute, astfel că vom acorda premiul pentru Cel Mai Bun Barman Român, pe categoriile: Mixology, Barista și Flair Bartending. Am format o comisie de 28 de experți și oameni activi în Industrie, care propun barmani, dezbat și ulterior vor vota câștigătorul pe fiecare categorie. Am propus 5 criterii prin care barmanii să fie propuși și votați pentru aceste premii:

  • Etica și imaginea personală / profesională
  • Activitate în spațiul competițional, constanța în participări și evoluție, premii obținute
  • Susținere și implicare în industrie – participarea la evenimente private, activitate susținută în mediul privat
  • Prezența online și promovarea bartending-ului de calitate
  • Suportul oferit colegilor din industrie

Bartender Story

În fiecare an vom produce un episod special care îi va avea drept personaje principale, pe cei 3 câștigători ai categoriilor Mixology, Barista și Flair Bartending. Episodul prezintă eforturile, munca depusă în cariera lor, premiile obținute, cât și o parte din viața lor personală și ce metode au folosit pentru a ajunge la acest nivel înalt.

Pentru prima edițitie a BRIFT am realizat deja câte un episod exemplu cu 3 barmani care au dobândit rezultate extraordinare pe categoria lor:

Mixology: Claudiu Mnerău – Câștigător Sezon 1 Bartender România; Câștigător competiții naționale și internaționale; în prezent deține poziția de Junior Global Bar Manager pentru lanțul de restaurante Coya, și este stabilit în Dubai. În curând se lansează și episodul Mixology

Barista: Alexandru Nicolae – Deține titlul de Campion Mondial la secțiunea de prăjit cafeaua, câstigat la Târgul Internațional de Cafea din China; el este partener / fondator la cafeneaua BOB din Bucuresti Vezi aici episodul on-line: https://www.youtube.com/watch?v=UzO_nivBbzg

Flair Bartending: Valentin Luca – Deține două titluri de Campion Mondial, câștigate în cadrul concursului Roadhouse World Final – Londra, singurul concurs recunoscut la nivel internațional care poate acorda titlul de Campion Mondial. Vezi aici episodul on-line: https://www.youtube.com/watch?v=d-YR3UK3dac

Totodată, ne dorim să activăm și barurile de profil din București. După închiderea ușilor (ora 21:00) vom organiza un Bar Hopping la barurile Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night și Oficiul1. În unele din aceste baruri, experții care au și susținut seminare în cadrul BRIFT, și barmani români de renume, vor fi prezenți sub formă de invitați speciali și vor prepara băuturi pentru oaspeții locațiilor.

Program BRIFT  – 16 / 17 Octombrie

10:30 – Start BRIFT Expo

11:00 – Deschidere zona seminare / The Prodigy Room 

11:00 – Deschidere zona Cocktail City

18:00 – Inchidere BRIFT Expo 

22:00 – Inchidere Zona Cocktail City

22:00 – Bar Hopping

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.