Cum poți obține un climat interior optim în fiecare cameră? Cum poți obține un climat interior optim în fiecare cameră?
Există o temperatură sau un nivel de umiditate general valabile pentru obținerea unui climat perfect în orice încăpere? Cu siguranță, nu. Studiile au arătat... Cum poți obține un climat interior optim în fiecare cameră?

Există o temperatură sau un nivel de umiditate general valabile pentru obținerea unui climat perfect în orice încăpere? Cu siguranță, nu. Studiile au arătat că temperatura optimă variază în funcție de utilizarea principală a spațiului, de aceea, camera de zi, dormitorul copiilor, bucătăria și baia solicită propriul climat. Din fericire, tehnologiile de astăzi ne permit setarea și controlarea temperaturii și a umidității din fiecare încăpere, fiind mult mai simplu să obținem climatul perfect.

Importanța unui climat interior optim

Calitatea aerului interior are efecte asupra sănătății, a stării de bine și a productivității oamenilor, deci ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți. Însă, un climat interior optim nu înseamnă doar temperatura și nivelul potrivit de umiditate, ci se referă și la aportul de aer curat și proaspăt, asigurat în cantitățile necesare fiecărei încăperi.

Pentru că fiecare spațiu are întrebuințări și caracteristici diferite, Daikin, liderul mondial în domeniul climatizării, propune o gamă variată de soluții, personalizate în funcție de nevoile fiecărei încăperi.

Soluții de climatizare pentru o atmosferă perfectă în camera de zi

În camera de zi, temperatura optimă este cuprinsă între 21-23°C, atât în timpul verii, cât și în timpul sezonului rece. Însă, dincolo de temperatura potrivită, distribuția uniformă a aerului în încăpere este foarte importantă pentru a evita curenții deranjanți. De acest lucru se ocupă cel mai nou aparat de aer condiționat de la Daikin, Stylish, prin intermediul unui smart senzor, special proiectat.

În plus, Stylish se integrează cu ușurință în decorul personal al casei datorită designului compact, asigurând, totodată, cea mai bună calitate a aerului cu ajutorul a trei filtre diferite de purificare a aerului.

Și dacă vorbim de mixul perfect între aer curat și eleganță, unitățile interioare Daikin Emura, premiate pentru design, sunt perfecte pentru un spațiu confortabil și dichisit.

Filtrele purificatoare din apatit de titan și din argint elimină mirosurile neplăcute și captează 99% din alergeni, în timp ce aspectul suplu și panoul frontal curbat respectă ultimele tendințe în materie de design interior.

Însă, nu doar temperatura contribuie la confortul de acasă, ci și nivelul de umiditate, a cărui valoare trebuie cuprinsă între 40-60%. Ururu Sarara, cel mai performant sistem din gama Daikin, asigură atât aer condiționat, cât și control al umidității din clasa energetică A+++.

Altfel spus, cu o singură unitate interioară poți răci, încălzi, purifica, umidifica/dezumidifica și aduce aer proaspăt în interiorul casei.

Putem instala aerul condiționat în dormitor sau în camera copilului?

Da, un aparat de aer condiționat utilizat corespunzător sporește confortul și chiar contribuie la un somn mai liniștit și mai odihnitor. În dormitor, climatul optim este ceva mai rece, cu temperaturi cuprinse între 18-19°C. O soluție eficientă pentru această cameră este Daikin Perfera, care asigură un nivel ridicat de confort într-un design atrăgător, elegant și inovator.

Un alt avantaj al sistemului îl constituie tehnologia integrată Flash Streamer, care face aerul din interior de trei ori mai curat, mai sănătos și mai proaspăt.

În încăperile mai mici puteți opta pentru unități discrete de perete, cum sunt modelele Daikin Sensira și Comfora, care, datorită dimensiunilor compacte și a panourilor frontale moderne, se integrează cu ușurință în orice decor interior.

Cu un program de dezumidificare prin care este asigurat nivelul optim de umiditate, fără variații ale temperaturii interioare și filtre de purificare care elemină 97% din alergeni, Comfora este soluția ideală și pentru camera copilului.

Însă, țineți cont că această încăpere trebuie să fie mai călduroasă decât dormitorul unui adult, temperatura recomandată fiind de 23°C atunci când copiii sunt foarte mici.

Atunci când alegeți aparatul de aer condiționat pentru dormitor sau camera copilului e nevoie să luați în calcul zgomotul din timpul funcționării. Pentru a asigura cel mai ridicat nivel de confort, toate soluțiile Daikin din gama Bluevolution au fost concepute pentru momentele de liniște și relaxare, funcționând la un nivel al zgomotului de până la 20 dBA, ceea ce le face imperceptibile.

Servicii premium pentru clienții Daikin

După ce v-ați făcut o idee despre soluțiile de ultimă generație, puteți lua legătura cu partenerii Daikin Home Comfort Expert pentru a completa beneficiile sistemelor de aer condiționat cu o experiență unică de cumpărare și cu servicii de cea mai înaltă calitate.

Experții înscriși în acest program vă ajută să alegeți soluția personalizată în funcție de nevoile voastre, oferind un pachet de servicii integrate, de la consiliere și recomandări, până la montaj, service și chiar întreținere. În plus, aveți ocazia să testați produsul înainte de achiziție în showroom-urile de prezentare.

Lista completă a partenerilor înscriși în programul Home Comfort Expert este disponibilă aici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.