VELUX intră pe piața locuințelor inteligente VELUX intră pe piața locuințelor inteligente
Grupul VELUX, lider mondial în producția ferestrelor de mansardă, în parteneriat cu compania  Netatmo, lansează primul sistem „plug-and-play” din lume pentru operarea inteligentă, bazată... VELUX intră pe piața locuințelor inteligente

Grupul VELUX, lider mondial în producția ferestrelor de mansardă, în parteneriat cu compania  Netatmo, lansează primul sistem „plug-and-play” din lume pentru operarea inteligentă, bazată pe senzori, a ferestrelor de mansardă, rulourilor și roletelor din locuințele dotate cu ferestre VELUX din întreaga lume.

VELUX ACTIVE și NETATMO – un sistem integrat într-un singur kit – răspunde cererii tot mai mari de produse destinate caselor inteligente și totodată mai sănătoase. Cu acest nou produs, VELUX intră pe piața ascendentă a soluțiilor smart home, cu o inovație care depășește simplitatea confortului, creând un climat interior optim și sănătos în casele din întreaga lume.

Având la bază cea mai nouă tehnologie bazată pe senzori, dezvoltat în colaborare cu compania tehnologică franceză Netatmo specializată în soluții revoluționare pentru case inteligente, sistemul VELUX ACTIVE gândește și acționează în numele utilizatorului. Senzori inteligenți monitorizează temperatura, umiditatea și concentrația de CO2 din interiorul locuințelor și activează sistemul pentru a controla automat ferestrele de mansardă.

VELUX ACTIVE cu Netatmo este primul sistem inteligent pentru ferestre de mansardă care se conectează cu Apple HomeKit, permițând utilizatorilor să gestioneze climatul interior fie de acasă, fie de la distanță, cu ajutorul tuturor dispozitivelor Apple (iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV sau HomePod). Sistemul poate fi controlat și cu ajutorul lui Siri®, asistența vocală inteligentă Apple, sau prin atingerea unui buton din aplicația Apple Home.

Este primul sistem pentru locuințe inteligente lansat de o companie globală producătoare de ferestre, care reușește să combine – într-o singură soluție – o aplicație smartphone, un senzor de climat interior, un întrerupător de sistem și o interfață pentru conexiunea la internet rulată de algoritmi avansați care controlează funcționarea complet automatizată a ferestrelor de mansardă și a accesoriilor acestora, pentru a îmbunătăți climatul interior și pentru a preveni supraîncălzirea.

„Suntem extrem de entuziasmați să vedem cum vor răspunde consumatorii la inovația noastră pentru locuințe inteligente, care le permite proprietarilor de case din întreaga lume să își îmbunătățească climatul interior într-un mod facil, beneficiind de case mai confortabile și mai sănătoase”, a declarat Peter Bang, CFO, în cadrul Grupului VELUX.

Este un sistem proiectat pe baza parametrilor climatici din mediul științific, în colaborare cu inginerii VELUX și experții tehnici Netatmo.

 „VELUX ACTIVE cu NETATMO este rezultatul a două tehnologii uimitoare: ferestrele VELUX de înaltă calitate și know-how-ul Netatmo pentru crearea produselor simple și utile. Echipele noastre au lucrat împreună pentru a dezvolta o soluție revoluționară nu doar fiabilă și ușor de folosit, dar și benefică pentru bunăstarea utilizatorului”, a explicat Fred Potter, fondatorul și CEO al Netatmo.

Sistemul include și o aplicație proprie, care permite utilizatorilor să gestioneze întregul kit de climat interior, în funcție de nevoile personale și de prognoza meteo, prin câteva atingeri ale telefonului mobil.

Pentru clienții cu dispozitive iOS, VELUX ACTIVE poate fi folosit pe iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV și HomePod cu Apple HomeKit, permițând proprietarilor de case să-și controleze vocal pentru prima dată ferestrele de mansardă, rulourile și roletele folosind Siri, asistentul inteligent al Apple.

Algoritmii inteligenți controlează automat climatul interior al locuințelor

Atunci când este prea cald, când nivelul de umiditate este prea mare sau când concentrația de CO2 este prea mare, senzorii inteligenți plasați în interiorul camerei trimit informații către interfața sistemului, pentru a remedia situația. Aceste date din interior sunt prelucrate în corelație cu datele meteo, utilizând algoritmi avansați pentru a calcula dacă climatul interior poate fi îmbunătățit prin deschiderea ferestrei de mansardă sau prin tragerea în jos a rulourilor parasolare pentru a preveni supraîncălzirea.

Cu acest nou sistem, VELUX făcut trecerea de la fereastra de mansardă ca produs static, la un produs interactiv, o unitate inteligentă, cu potențialul de a evolua constant prin dezvoltarea unor algoritmi suplimentari de control al sistemului.

 „Aceasta este prima versiune a sistemului nostru destinat caselor inteligente, deoarece vom continua să îl dezvoltăm pe baza feedback-ului de la utilizatori. În virtutea naturii sale digitale, suntem capabili să-l îmbunătățim constant, ceea ce înseamnă că utilizatorii, primesc în mod automat cele mai noi actualizări și funcții adăugate, odată ce avansăm cu software-ul”, a continuat Bang.

Casele inteligente sunt viitorul

Pe plan mondial, piața soluțiilor smart home este în prezent evaluată la aproximativ 31,4 miliarde de dolari și se estimează că va crește până la aproximativ 53,45 miliarde de dolari până în 2022 (Statista 2018). Prin conectarea ferestrelor de mansardă la lumea „inteligentă” și crearea unei soluții care să fie compatibilă cu diferite platforme smart home, precum și prin conectarea cu alte produse și aplicații inteligente, VELUX împreună cu Netatmo au creat o soluție care va întări relevanța utilizatorilor în anii viitori.

„Adăugarea de funcții smart-home și oportunitățile de integrare ale produselor noastre principale certifică faptul că acum suntem parte din această nevoie din ce în ce mai mare de consum, care, sperăm, să susțină atractivitatea pe termen lung a soluțiilor noastre.

Adăugăm o dimensiune legată de sănătate și a bunăstare universului caselor inteligente și împingem inovația din acest domeniu la nivelul următor”, a adăugat Bang.

VELUX speră că, odată cu lansarea acestui nou sistem, vânzările să crească semnificativ, în principal în sectorul ferestrelor de mansardă cu motor electric, iar consumatorii de tehnologie inteligentă să își dorească această nouă soluție pentru casele lor.

Climatul interior sănătos conduce consumatorii

Numărul crescut al locuințelor nesănătoase este un alt motor puternic din spatele mutării strategice a Grupului VELUX pe piața locuințelor inteligente. Când unul din șase europeni trăiește în clădiri nesănătoase, caracterizate prin umezeală, lipsa luminii naturale, încălzirea inadecvată în timpul iernii sau supraîncălzirea în timpul verii (Healthy Homes Barometer 2017), există un potențial uriaș pentru renovarea clădirilor existente, iar VELUX ACTIVE oferă o soluție pentru toate aceste probleme.

Stilul de viață modern ne-a transformat în Generația Indoor, generația care petrece (conform Organizației Mondiale a Sănătății) până la 90% din timp în interior, motiv pentru care aerul respirat devine la fel de important ca alimentele consumate sau ca apa. Cu toate acestea, conform US Environmental Protection Agency, puțini oameni sunt conștienți de faptul că aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât cel exterior. Într-un sondaj recent realizat de YouGov, 8 din 10 americani și europeni au declarat că nu știau că aerul din spațiul interior poate fi mai poluat decât aerul din exterior.

Un alt studiu a subliniat, de asemenea, o diferență de percepție între cerințele recomandate de ventilație pentru o casă modernă și înțelegerea de către consumatori a unei ventilații adecvate în locuință. 82% dintre europeni cred că își ventilează foarte mult casele, dar, în realitate, doar 40% aerisesc conform recomandărilor de două până la patru ori pe zi. VELUX ACTIVE oferă o soluție pentru casele insuficient ventilate, prin reglarea automată a climatului interior și a intervalelor de aerisire.
Odată cu soluția intuitivă pentru îmbunătățirea confortului interior al milioanelor de case de locuit, VELUX întărește misiunea companiei pentru anii următori, cu un produs cu adevărat inovator ce transformă locuințele într-unele mai sănătoase.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.