Cum să unești taberele din Sectorul 6 Cum să unești taberele din Sectorul 6
La doi pași de Parcul “Moghioroș” s-a modelat, în timp, un centru comercial care roiește, zi de zi, de oameni. L-am văzut cum a... Cum să unești taberele din Sectorul 6

La doi pași de Parcul “Moghioroș” s-a modelat, în timp, un centru comercial care roiește, zi de zi, de oameni. L-am văzut cum a crescut și am afalt că va deveni, încet, încet, centrul comunității din Drumul Taberei. Recent, am aflat că, în urma interviurilor și dialogurilor inițiate cu oamenii din cartier, se transforma într-o scenă pentru comunitățile din această zonă. Pe scurt, identitatea Centrului Comercial Auchan Drumul Taberei, a evoluat într-un nou concept ca va purta numele Drumul Taberelor. Unde mai pui că și noul logo vine să susțină acest nou nume, fiind o reprezentare stilizată a hărții cartierului, formată din mai multe “tabere”, ilustrate în mai multe culori și forme care împreună formează un spațiu comun.

 

Ce se întâmplă aici? Păi e simplu! La câteva stații de tramvai de Crângași se află Centru Comercial Auchan Drumul Taberei. Acesta urmează să se transforme dintr-un mare centru comercial din sectorul 6 în ceva mai mult.

Mi-am dat seama că, astfel, se vrea să se transmită un mesaj și, totodată, să se adune aici diferitele “tabere” din cartier nu doar la shopping, ci și pentru a petrece timp de calitate și pentru a avea oportunități de socializare.

În afară de cumpărăturile de weekend pe care le fac destul de des aici aș mai putea poposi la unele activități sportive, dar și în locurile de relaxare. Ca freelancer, de cele mai multe ori îmi stabilesc cartierul general în cadrul unui centru comercial sau la o terasă. Le alternez, zi de zi, și cred că Drumul Taberelor ar putea să fie un nou loc de lucru sau de întâlniri.

În final, cred că ideea de Drumul Taberelor vrea să ne fixeze nouă, celor din sectorul 6, un punct de întâlnire într-un loc în care transformarea a început cu conceptul arhitectural.

Se implementează în cadrul centrului o serie de spații noi, gândite special pentru socializare și comunicare.

Ca noutăți, pe lângă centrul comercial propriu-zis, vorbim de spații de relaxare, spații pentru sport, locuri de joacă, un spațiu dedicat unei librării, un food court generos cu restaurante și cafenele pentru toate gusturile, și, poate cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, un community hub unic în România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.