Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.1) Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.1)
Dubaiul nu este doar o simplă vacanță. Dubaiul este o poveste, o experiență pe care o să vrei să o repeți. Dubaiul este un... Cum să îți faci Dubaiul frumos (ep.1)

Dubaiul nu este doar o simplă vacanță. Dubaiul este o poveste, o experiență pe care o să vrei să o repeți. Dubaiul este un loc în care îți poți încărca bateriile sau în care ți le poți consuma. La maximum. Trebuie doar să știi ce vrei să faci cu adevărat în Dubai și să îți alegi exact activitățile care te caracterizează. Altfel, te vei pierde în detalii.

Pentru mine, Dubaiul a fost cu adevarăt acel “altceva” de care aveam nevoie. O vacanță în care nu am irosit niciun moment. Da, am stat câtea zile și mi-am făcut programul ca un tocilar. M-am documentat de pe www.visitdubai.com, am stabilit ore și activități pentru că distanțele dintre anumite obiective pe care trebuie să le vezi sunt destul de mari și necesită timp. Am căutat un hotel într-o zonă central și după trei încercări am reușit să duc prețul la 2800 lei pentru tot sejurul de 7 nopți. Dar să începem cu începutul.

Pentru zbor am ales o cursă Wizz Air cu plecare dumincă și întoarcere… tot duminică. Practic, am stat șapte nopți în Dubai. În avion am văzut două filme, iar timpul a trecut relativ ușor. Am aterizat la Al Maktoum International Airport, iar de acolo am luat un taxi către centrul orașului. Da, aeroportul pare destul de departe, însă cursa ne-a costat circa 100 lei.

La hotel a trebuit să plătim în dirhame, dar am găsit imediat o casă de schimb valutar și totul s-a rezolvat. Hotelul, TRYP by Wyndham Dubai arată excelent și este recent deschis, așa că vi-l recomandăm cu mare drag. Noi ne-am aruncat bagajele în camera și am plecat să explorăm Marina Dubai la ceas de seară. Am apelat la un Uber (tarifele sunt ca la noi) și în circa 10 minute eram în mijlocul unor clădiri impunătoare.

După o scurtă plimbare, ne-am așezat la o terasă și ne-am refăcut traseul pentru prima zi full în Dubai. La întoarcerea spre hotel am așteptat un autobuz care să ne ducă spre destinație. Dar pentru că nu aveam bilete cumpărate, nu ne-a lăsat să urcăm. Așa că… Uber!

Burj Khalifa, Dubai Aquarium and Underwater Zoo și Green Planet

A doua zi, după un mic dejun super bogat, ne-am îndreptat către stația de metrou Dubai Internet City și am pornit către prima experiență cu adevărat demnă de Dubai: Burj Khalifa. Fiind abia ora nouă dimineața, am prins un traseu bun, iar locul nu era super aglomerat ca la orele de vârf.

Denumită anterior Burj Dubai, Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

Pe lângă imaginea pe care ți-o oferă, drumul in sine până la etajul 124 este o adevărată aventură. Poți să observi întreaga istorie a clădirii, dar și munca depusă pentru ca aceasta să fie ridicată. Totul într-o serie de fotografii sau video-uri inserate pe tot traseul. Este cu adevărat o experiență de pus pe lista voastră, atunci când ajungeți in Dubai.

Altfel spus, Burj Khalifa reprezintă încununarea combinației dintre artă, inginerie și tradiție. Aici se găsesc birouri ocupând mii de metri pătrați, 900 de reședințe particulare, hotelul Armani cu 160 de camere și At the Top, o punte exterioară de observare aflată la etajul 124. Cel mai recent inaugurată este At The TopSKY, o punte de observare care doboară orice record, aflată la etajul 148. At.mosphere este restaurantul aflat la cea mai mare înălțime din lume. Priveliștea uluitoare este întrecută doar de meniul cu adevărat… stelar.

Burj Khalifa este, de asemenea, paradisul iubitorilor de artă: în toată clădirea găsiți peste 1.000 de opere de artă comandate special din Orientul Mijlociu și de la artiști internaționali.

Dar, ca să ajungem in celebrul Burj Khalifa, am trecut prin celebru Dubai Mall, cel mai mare shopping mall din lume. Un loc în care te poți pierde o zi întreagă fără să regreți. Asta, dacă ai și cardul cu tine, altfel o să admiri sutele de vitrine pline cu marfă de calitate sau o să salivezi in fața restaurantelor. După ce am coborât din vârful Burj Khalifa, am poposit la o cafea și ceva dulce. Nu vă gândiți că o să aruncați cu banii ca la Paris sau ca în orașele din Elveția. Prețurile sunt de bun gust și nu vă scot din buzunar mulți bani.

Tot în Dubai Mall a urmat și cea de-a doua experiență, unde am luat la pas Dubai Aquarium și Grădina zoologică subacvatică. Cu o capacitate de 10 milioane de litri de apă, Dubai Aquarium este unul dintre cele mai vaste din lume, adăpostind peste 33.000 de animale acvatice și cea mai amplă colecție de rechini-tigru de nisip de pretutindeni.

Înălțându-se până la etajul al treilea al Dubai Mall, acvariul adăpostește 140 de specii marine și oferă mai multe moduri de a admira viața subacvatică, începând cu un tunel pietonal lung de 48 de metri. Acesta asigură o vedere panoramică, de tip „ochi de pește”, cu rechini-tigru de nisip și pisici de mare înotând deasupra.

De asemenea, puteți face o plimbare cu barca cu fund de sticlă, vă puteți scufunda într-o cușcă de snorkelling și chiar să îmbrăcați costumul de scafandru pentru a înota cu rechinii. Cool, nu?

Și uite așa s-a făcut ora mesei. Și ce am ales? Da, am ales să mergem la Cheescake Factory să ne delectăm papilele gustative cu ceva bun. Am ales meniul zilei și, bineînțeles, câte un cheesecake. A fost bun, dar am mâncat și mai bine.

De aici, am avut noi proasta idee să mergem pe jos către Green Planet, un alt loc deja stabilit din timp. Cine și-ar fi imaginat că în doar 2km trebuie să străbatem drumurile cu câte opt benzi sau să ne rătăcim printre clădirile înalte. Da, în Dubai se construișete la foc continuu, iar traseele se schimbă rapid. Bine, într-un final am ajuns. Cam epuizați (afară erau cca. 33 de grade celsius), dar entuziasmați de această aventură.

Și nu doar de atât. De cum am intrat în Green Planet, ne-am simțit ca într-o junglă amazoniană. Sunete de păsări, apă curgătoare și mirosul proaspăt al naturii verzi. Pe scurt, Green Planet simulează o pădure tropicală în inima orașului și se află în uimitorul și noul district comercial din Dubai, City Walk.

Acest muzeu live conține circa 3.000 de specii de plante exotice, păsări, reptile și animale acvatice, totul adăpostit sub un bio-dom cubic de … doar 45 de metri. Această structură a fost proiectată în jurul celui mai înalt copac artificial, auto-sustenabil, din lume, care acoperă întregul ecosistem. De neratat, zicem noi.

Și ziua nu s-a încheiat aici. La ora 18 fix ne întorceam la Dubai Mall pentru dansul celebrelor fântâni artizanale. Spectacolul este o încântare pentru ochi, iar sutele (poate miile de oameni care se adună aici) filmează neîntrerupt show-ul.

Am străbătut din nou mall-ul și ne-am întors cu metroul în camera de hotel. În următoarea zi trebuia să o luăm de la capăt. Noi experiențe care să ne facă Dubaiul frumos!

Vă mai spun doar atât: urmați itinerarul nostru pentru a vedea ce are mai bun de oferit Dubaiul pentru o vacanță de neuitat.

PS. În episodul doi vă vom povesti despre aventurile noastre la IMG Worlds of Adventure, CEL MAI MARE PARC TEMATIC DE INTERIOR DIN LUME, dar și despre Desert Safari Experience alături de cei de la Knight Tours. Și asta nu e tot!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.