Concursul de patinaj artistic Bucharest Open devine internațional Concursul de patinaj artistic Bucharest Open devine internațional
După succesul celei de-a doua ediții a concursului de patinaj artistic recreațional Bucharest Open, competiția va continua în 2019 cu participanți și din afara... Concursul de patinaj artistic Bucharest Open devine internațional

După succesul celei de-a doua ediții a concursului de patinaj artistic recreațional Bucharest Open, competiția va continua în 2019 cu participanți și din afara României.  Încheiată cu 130 de participanți fericiți și premiați, a doua ediție Bucharest Open trece la următorul nivel.

“Suntem foarte bucuroși și mândri că Bucharest Open a reușit în două ediții să devină un reper în patinajul artistic recreațional. Visul a fost de la bun început să creăm o comunitate în jurul acestui sport. Ideea de libertate cu care am gândit concursul și faptul că nu există limitări de vârstă face din Bucharest Open un spațiu al exprimării artistice. Patinajul recreațional este mai mult decât un sport, este un mod de exprimare și de interacționare”, spune Andreea Țuligă, organizatoarea Bucharest Open și fondatoarea Skating A2Z.

În cadrul celei de-a doua ediții, care a avut loc duminică, 20 mai, la patinoarul Țiriac-Telekom Arena, 130 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, au fost premiați pentru prestațiile artistice.

Concursul a reușit să adune copii membri în toate cluburile de patinaj artistic din București, Brașov și Târgu-Secuiesc.

Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial și european, a fost prezent pentru a susține patinajul artistic. Sportivul a premiat medaliații la proba de programe tehnice. A fost primit cu entuziasm și aplauze de către micuții sportivi,.

Ana Maria Ion și Bristena Prodea au deschis competiția cu o demonstrație de patinaj artistic, cele două fiind reprezentantele României la concursuri internaționale. Patinatoarele se numără printre cele mai bune sportive ale momentului, la juniori.

Printre micii sportivi care s-au remarcat la concursul de patinaj artistic recreațional Bucharest Open se numără Sophie Gherasim (8 ani). Patinatoarea a concurat la patru probe diferite (program tehnic, elemente impuse, sărituri și piruete și spotlight) și a obținut medalii de aur la fiecare categorie în parte.

Un exemplu de patinatoare care îmbină patinajul recreațional cu cel de performanță, fiind prezentă la competiții din ambele categorii, este Adelina Cazacu (12 ani) care a câștigat probele de program tehnic, de elemente impuse și de sărituri și piruete.

O echipă de sincron venită de la Târgu-Secuiesc a prezentat un număr de patinaj artistic pe coloana sonoră a animației “Frozen”, intitulat “Snowflake”.

“Este foarte important pentru noi să creștem și să aspirăm la o comunitate internațională. Motiv pentru care anul viitor în cea de-a treia ediție vor participa și cluburi din afara țării”, adaugă Andreea Țuligă.

Bucharest Open – Concurs de Patinaj Artistic Recreațional este organizat de Asociația Club Sportiv Skating A 2 Z, fondată în 2017. În cadrul asociației există cursuri de patinaj recreațional, dar și posibilitatea de a face performanță în patinajul artistic. Skating A 2 Z are în portofoliul său patinatorii cu cele mai bune rezultate la competițiile internaționale.

Antrenorii din cadrul asociației au experiență internațională în Europa și Orientul Mijlociu, ceea ce explică rezultatele obținute la concursuri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.