Povestea Clatette, primul brand romanesc de clatite ready made! Povestea Clatette, primul brand romanesc de clatite ready made!
Grupul de firme Presage/Micro Food Company, cu capital 100% românesc, anunță deschiderea primei Fabrici de clătite ready made și semnarea primului contract cu un... Povestea Clatette, primul brand romanesc de clatite ready made!

Grupul de firme Presage/Micro Food Company, cu capital 100% românesc, anunță deschiderea primei Fabrici de clătite ready made și semnarea primului contract cu un lanț de retail alimentar, Auchan Romania.

Urmare a 2 finanțări bancare (Banca Transilvania și BCR) în valoare de 450.000 lei și a propriului capital, investiția pentru punerea pe piață a brandului Clatette se ridică la peste 130.000 EUR, bani investiți în amenajare spațiu, utilaje producție și ambalare, mașină transport, softuri de gestiune, echipamente de lucru, analize și certificări pentru standarde food safety, branding și marketing.

Clatette se regăsește, începand cu luna martie, cu 3 sortimente pe rafturile magazinelor Auchan din București : foi de clătite clasic (făina, ouă, lapte), foi de clătite cu cacao&rom, foi de clătite cu scorțișoară. Produsul finit, aflat în magazine, constă în împachetarea a 12 foi de clătite proaspete, produse din ingrediente naturale, ambalate în vid.

De asemenea, clătitele proaspete, din ingrediente naturale, se distribuie și pe canale HoReCa, cu precădere in cantinele școlilor și grădinițelor publice și private, dar pot fi comandate și pentru petreceri corporate sau private.

Clatette este primul brand autohton de clatite ready made și iși propune să devină rapid unul dintre deserturile preferate cumparate pentru a fi servite acasa, in combinații gurmande și rețete chic.

Produsele se adresează consumatorului tanar, modern, din mediul urban, foarte activ, care preferă să petreacă relaxat, cât mai mult din timpul liber cu prietenii sau cu familia, și cu cât mai puține griji.

Clătitele sunt rafinate, cu un gramaj de 200 – 250gr/pac, un tabel nutrițional foarte echilibrat și adaos redus de zahăr. In portofoilul Clatette se regăsesc  cel puțin 10 rețete, însă în piata au fost distribuite pe diferite canale, 7 dintre acestea ; 5 ca baze pentru pentru deserturi :  foi de clătite simple cu faină albă, cu cacao&rom, cu scorțisoară, cu vanilie Bourbon, cu mentă uscată marunțită și 2 rețete fără zahăr , ce pot fi folosite ca baze pentru gustări rapide: foi de clatite cu faină integrală (fără zahăr) și cu busuioc uscat marunțit.

«Am gândit acest produs având în minte 2 lucruri: femeia modernă, mai mult sau mai puțin sofisticată, independentă, foarte activă, care preferă să petreacă fără griji cât mai mult timp cu familia sau cu prietenii, fără să petreacă prea mult timp în bucatarie, dar care este totuși foarte atentă la eticheta produselor pe care le achiziționează și le pregătește pentru cei dragi. Uitându-ne la trend-ul crescător de consum al produselor ready meal si fresh food, din ultimii 2 ani, coroborat cu atenția sporită a românilor pentru produse autohtone și clean label, sunt optimistă în reușita proiectului nostru și în dezvoltarea urmatoarelor sortimente pe care le avem in lucru, cu adresabilitate și mai mare, incluzând consumatorul in mișcare, ce preferă gustările ready To Go » Georgiana Gheorghe, fondatoare Clatette.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.