Telefoanele anului 2017: Samsung Galaxy Note 8 și Sony Xperia XZ1 Telefoanele anului 2017: Samsung Galaxy Note 8 și Sony Xperia XZ1
Cu un ecran tactil de 6.4 inch, Super AMOLED cu o rezoluţie de 1440 x 2960 pixeli şi protecţie Corning Gorilla Glass 5, Samsung... Telefoanele anului 2017: Samsung Galaxy Note 8 și Sony Xperia XZ1

Cu un ecran tactil de 6.4 inch, Super AMOLED cu o rezoluţie de 1440 x 2960 pixeli şi protecţie Corning Gorilla Glass 5, Samsung Galaxy Note8 a fost alegerea cea mai bună pentru călătoriile mele din anul recent încheiat. L-a urmat îndeaproape Xperia XZ1, un model lansat de Sony la IFA Berlin 2017 și care m-a încântat din primul minut de utilizare.

Dacă prin luna aprilie a anului 2017 eram foarte încântat de noul Samsung Galaxy S8 Plus, după jumătatea anului am dat peste două telefoane care mi-au rămas la suflet. Primul lansat, noul Galaxy Note8, phablet-ul de ultimă generaţie de la Samsung promitea să realizeze lucruri importante. Sau cel puțin așa anunță compania. L-am testat destul de repede cu ajutorul echipei Telekom România și mi-am dat seama imediat că Galaxy Note8 are cea mai bună cameră din istoria companiei.

Am fost oprit de tineri în stația de metrou care m-au rugat să vadă noul model, iar prietenii au rămas impresionați de fotografiile uluitoare pe care Note8 le face. M-am simțit privilegiat când încă se făceau precomenzi, iar eu mă plimbam cu telefonul să prind cadre bune. În plus, un alt avantaj pentru mine a fost ecranul de 6,3 inci Quad HD+ Super AMOLED Infinity care îţi dă posibilitatea să vezi mai mult şi să derulezi mai puţin. De ce? Simplu! Pe acest ecran poți urmări filme, poți citi și desena pe smartphone-ul cu adevărat multi-tasking. Să nu uităm că te poți folosi de S Pen-ul noului Galaxy Note8 care este îmbunătăţit şi permite noi modalităţi de scriere, desen şi interacţiune cu telefonul şi prietenii.

Dar, reveind, pentru mine, ca și pentru majoritatea utilizatorilor, unul dintre lucrurile pe care le caută atunci când achiziţionează un telefon este camera. Iar Samsung a stabilit un nou standard de calitate pentru camerele de smartphone şi, cu noul Galaxy Note8, a lansat cea mai performantă cameră de telefon mobil de până acum.

Altfel spus, Galaxy Note8 este primul smartphone din portofoliul Samsung echipat cu două camere principale de 12MP, cu stabilizare optică a imaginii (OIS) disponibilă atât pentru obiectivul wide, cât și pentru teleobiectiv. Chiar dacă explorezi un oraş nou sau alergi prin propria curte, OIS ajută la realizarea unor imagini mai clare. Și credeți-mă, pe cuvânt, pozele ies de milioane chiar pe modul auto.

În plus, pentru fotografierea avansată, caracteristica Live Focus controlează focalizarea câmpului vizual prin ajustarea efectului bokeh în modul de previzualizare şi după ce realizezi fotografia. În modul Dual Capture, ambele camere principale vor realiza fotografii simultan şi vor permite stocarea ambelor imagini; o fotografie de aproape, realizată cu teleobiectiv şi o fotografie cu unghi larg, care captează întregul fundal.

Mai mult chiar, obiectivul wide are senzor Dual Pixel cu Auto Focus rapid, ca să poţi realiza fotografii mai clare, chiar şi în medii slab iluminate. Galaxy Note8 este echipat cu cea mai bună cameră frontală cu Auto Focus Smart, cu o rezoluție de 8MP, pentru selfie-uri mai clare şi conversaţii video.

Printre chestiile mișto mai enumăr, printre altele, rezistenţa la apă şi praf, Încărcarea wireless rapidă, Securitatea crscută, dar și o performanţă excelentă cu 6GB Ram, un procesor de 10nm şi memorie ce poate fi extinsă (până la 256GB). Altfel spus, poți naviga, face streaming, te poți juca şi executa mai multe sarcini simultan.

Sony Xperia XZ1

Pentru mine o surpriză plăcută a fost și rămâne modelul Sony Xperia XZ1. Odată ce l-am primit la teste de la echipa Sony România, după lansarea de la IFA Berlin 2017, mi-am dat seama că nu am cum să nu vreau și un astfel de model. XZ1 rula din start Android 8.0 Oreo, era foarte rapid, stabil și a fost echipat cu cea mai bună cameră pe care am folosit-o vreodată pe un smartphone Sony. L-am luat cu mine în câteva vacanțe, iar pozele m-au uimit. Și nu doar pe mine!

Xperia XZ1 este prevăzut cu o funcție de fotografiere în serie cu focalizare automată, care urmărește și înregistrează secvențe cu obiecte în mișcare extrem de clar focalizate. Astfel, nu veți mai avea parte de cadre cu acțiune încețoșate. În plus, am observat că datorită controlului inteligent al expunerii, camera Sony realizează adaptarea la nivelurile de lumină din jurul vostru, iar fotografiile nocturne rămân excepțional de clare și vii.

Dispune de un senzor Exmor RS de 19 MP stratificat, cu cip de memorie, pentru dispozitive mobile, și de un obiectiv G superangular de 25 mm, f2.0. În paralel, puteți surprinde imprevizibilul folosind capturarea anticipată (Mișcare/Zâmbet), dar și funcția de fotografiere în serie cu focalizare automată.

Selfiurile ies excelent pentru că Sony a echipat camera foto frontală cu un senzor Exmor RS™ de 13 MP și cu un obiectiv superangular de 22 mm.

În plus, cu XZ1, înregistrați clipuri video cursive chiar și din mers datorită tehnologiei SteadyShot™. Funcția sa de stabilizare a imaginii pe 5 axe2 compensează tremuratul în cinci direcții diferite pentru aparatul foto frontal și cel posterior, pentru ca înregistrările dvs. video să iasă mereu stabile. Puteți face înregistrare video 4K fără probleme.

Mai pe scurt, atât Galaxy Note8 cât și Xperia XZ1 au fost create special pentru cei care se bazează pe tehnologie în viața de zi cu zi. Pentru cei care iubesc să călătorească și care fac mii de poze într-o singură lună. Le folosesc și azi și recomand celor interesați!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.