Am trecut la gigabit. Ce router am ales? Am trecut la gigabit. Ce router am ales?
Cred că sunt printre ultimii pământeni care nu trecuseră la gigabit. Glumesc, bineînțeles! Dar, recunosc că pentru mine investiția a meritat. Net-ul zboară, fișierele... Am trecut la gigabit. Ce router am ales?

Cred că sunt printre ultimii pământeni care nu trecuseră la gigabit. Glumesc, bineînțeles! Dar, recunosc că pentru mine investiția a meritat. Net-ul zboară, fișierele îmi umplu spațiul de stocare de pe laptop, însă după a doua încercare. Prima alegere de router se pare că a fost una proastă, dar am avut câștig de cauză a doua oară. Ce am ales?

Luna trecută am dat buzna într-una din casieriile RCS RDS și le-am zis fetelor de la ghișeu că m-am decis. Vreau să intru și eu în rândul lumii bune și am ales varianta gigabit. Mi-au recomandat ele niște routere de-ale casei, însă am considerat că mă pricep destul de bine și am ales să cumpăr ceva din online. Zis și făcut. Doar că… semnal prost, viteză nu prea, întreruperi de 5 ori pe zi. Am citit eu că nu e nici prea-prea nici foarte-foarte și l-am returnat, dar m-am documentat și am luat  alt router. A fost cu noroc!

Am ales modelul AC 15 de la Tenda, un router wireless AC1900 Dual-band Gigabit special proiectat pentru rețelele compatibile cu noul concept de smart home. Acesta are specificații hardware avansate, folosește o tehnologie wireless inteligentă pentru acoperire maximă și oferă o interfață prietenoasă ce integrează o serie de aplicații. Printre altele, AC15 dispune de un programator inteligent WiFi care permite activarea/dezactivarea automată a rețelei WiFi, oferind astfel un consum redus de energie și funcționarea rețelei în condiții de eficiență și siguranță pentru familie.

În plus, pentru cei pasionați de gaming este o comoară. Datorită ratei de transmisie de până la 1900Mbps, tehnologiei Beamforming+, amplificatoarelor de mare putere integrate și antenelor externe, aceștia se vor putea bucura de o experiență de gaming online cursivă și de sesiuni de streaming video fără întreruperi.

L-am ales și pentru că asigură o viteză excelentă de până la 1900Mbps. Atât 1300Mbps 802.11ac în banda de 5GHz cât și 600Mbps 802.11n în banda de 2.4 GHz, simultan.

E user friendly, iar tehnologia integrată – Beamforming+ concentreză semnalul către dispozitivele tale WiFi conectate, în loc să îl difuzeze pe o arie largă în toate direcțiile. În concluzie, aceasta reduce interferențele cu alte dispozitive pentru a asigura stabilitatea conexiunii tale WiFi, astfel încât oriunde te vei deplasa în interiorul locuinței cu telefonul, tableta sau laptopul tău, semnalul WiFi va fi direcționat către locația ta.

Este echipat cu amplificatoare de mare putere, iar antenele externe asigură suplimentar funcționarea optimă a rețelei, pe o arie extinsă. Cel puțin, în apartamentul meu de 74 mp, semnalul este excelent în toate camerele odată routerul montat undeva la mijlocul casei.

Chiar dacă nu am dat mare atenție la acest aspect când l-am instalat, modelul Tenda vine cu o funcție de management inteligent care te scutește de complicații, după cum spuneam și mai sus. Vă puteți seta un intervalul de timp preferat, iar AC15 va activa/dezactiva funcția WiFi precum și indicatorul LED în mod automat, oferindu-vă, astfel, un consum redus de energie și funcționarea în mod eficient și sigur. Eu l-am setat să se decupleze la 00.01 și să se reactiveze la 07.01.

Nu vă veți bate capul nici cu instalarea, deoarece aceasta se poate face utilizând un smartphone, tabletă, sau PC, cu ajutorul asistentului de instalare rapidă sau al aplicației Tenda.

Pentru cei interesați, routerul wireless AC1900 Dual-band Gigabit de la Tenda vine și cu un port USB 3.0 integrat și vă oferă posibilitatea accesului la distanță prin crearea propriului cloud securizat cu ajutorul unui hard disk extern. Și asta, pentru a încărca sau descărca fișiere multimedia de mari dimensiuni, oriunde, oricând.

Cât despre gigabit, după cum vă spuneam… zbârnâie!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.