2018, anul Germaniei culinare! 2018, anul Germaniei culinare!
Germania se mândrește cu tradițiile și ospitalitatea sa, iar în cursul acestui an va organiza o serie întreagă de evenimente pentru a sărbători acest... 2018, anul Germaniei culinare!

Germania se mândrește cu tradițiile și ospitalitatea sa, iar în cursul acestui an va organiza o serie întreagă de evenimente pentru a sărbători acest fapt.

Fie că sunteți în căutarea unui loc nou sau, ca gurmand, preferați să explorați bucătăriile din diferite regiuni, Germania este destinația perfectă. Nu numai că vă veți confrunta cu tradiții vechi de secole, dar veți găsi, de asemenea, expoziții captivante, evenimente încântătoare și festivaluri fantastice indiferent unde vă veți duce.

În plus, gusturile vă vor fi bine răsplătite pentru că fiecare regiune are propria bucătărie autentică care reflectă caracterul său individual. Totodată, aici, peste 1,2 milioane de hectare de teren din Germania sunt acum dedicate agriculturii ecologice, iar acesta este unul dintre motivele pentru care un număr tot mai mare de restaurante își concentrează meniurile asupra produselor regionale și sezoniere.

Farfuriile chef-ilor sau simplilor bucătari din orașelele nemțești abia așteaptă să fie descoperite și includ multe bunătăți de care poate nici nu ați auzit, dar care vă vor răsfăța papilele gustative. Berea este la ea acasă, dar cred că măcar acest aspect îl cunoșteați.

De la sport și natură la artă

Printre evenimentele așteptate anul acesta se numără Campionatul European de Atletism care ar urma să se desfășoare la Berlin, cea de-a 40-a aniversare a Catedralei din Aachen ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și expoziția de picturi a maestrului baroc Rubens de la Muzeul Städel din Frankfurt.

În 2018 va avea loc, de asemenea, lansarea unei noi nave muzeu pe Rin, construită inițial în 1937, și a noului traseu de biciclete de 200 km de-a lungul Rinului inferior.

Începând cu luna martie, expoziția ‘The Call of the Mountains’ de la stația de metrou Oberhausen Gasometer va trece în revistă fascinația munților asupra oamenilor, în timp ce  expoziția din Münster intitulată ‘Peace. From Antiquity to the Present Day’  va comemora cea de-a 370-a aniversare a Păcii din Westfalia.

Și în acest an, există literalmente mii de motive pentru a vizita Germania, iar acestea sunt doar câteva dintre ele.

Tijana Đuričić, reprezentantul Organizației Germane pentru Turism (GNTB) susținea, în cadrul unui eveniment, că dacă în anul 2017, tema principala a campaniei „#Germany Simply Inspiring” a fost “Luther 2017th, 500 de ani de la Reformare”, în 2018 vorbim de “Germania culinară”, iar în 2019 de “100 de ani Bauhaus”.

Totodată, anul 2020 este numit “Beethoven 2020” și are ca temă 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven.

Sperăm că vă veți bucura de un început minunat de 2018, iar pentru a afla informații suplimentare despre eventimentele care au loc, puteți să vizitați www.germany.travel/events.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.