Restaurantul de 10 de pe Jean Louis Calderon 41! Restaurantul de 10 de pe Jean Louis Calderon 41!
Hai-hui prin București, am dat, zilele trecute, peste un nou restaurant în care se mănâncă excelent.  Și nu doar atât. Putem spune despre acest... Restaurantul de 10 de pe Jean Louis Calderon 41!

Hai-hui prin București, am dat, zilele trecute, peste un nou restaurant în care se mănâncă excelent.  Și nu doar atât. Putem spune despre acest local, chiar de la prima vedere, că este în topul restaurantelor recomandate de noi pentru cine romantice, pentru sărbători în familie, dar mai ales pentru lăsat grijile deoparte.

În cele două ore în care am poposit aici, am observat că în afară de bucatele alese, vizitatorul este încântat și de o atmosferă cozy, cu arhitectur locului în stilul rusticului italian, o lumină difuză, care creează o atmosferă intimă și confortabilă, scaune confecționate din lemn masiv și, bineînțeles, muzică italiană în surdină.

Osteria Zucca, restaurantul de pe Jean Louis Calderon 41, căci despre el este vorba, se află  la numai câteva minute de mers pe jos de TNB. Noi vă recomandăm să lăsați mașina acasă și să parcurgeți traseul de la metrou Universitate până aici pe străzile înguste din centrul Bucureștiului. În acest mod vă puteți bucura și de un pahar de vin bun sau… de o bere.

Odată ajunși, veți simți atmosfera calduroasă încă de la intrare, unde personalul vă va întâmpina cu zâmbetul pe buze, ceea ce pentru noi este unul din punctele importante atunci când alegem să revenim înr-un restaurant. Veți fi conduși la masă, iar după ce vă aruncați privirea pe meniu o să vă dați seama că este destul de greu să vă decideți asupra unui singur fel de mâncare. De ce? Simplu!

Pentru că Osteria Zucca are o bucătărie care te răsfață și te încântă, cu un meniu variat și bogat în preparate cu diverse sortimente de fructe de mare, la fel ca în Bella Italia. Este locul unde găsești paste light, diferite feluri de pește și nenumărate dish-uri recomandate celor care țin post.

Meniul include, printre altele:

Paste: ,,Spaghetti al pomodoro”, ,,Tagliatelle ai funghi porcini”, ,,Tagliatelle salsiccia e funghi”, ,,Tagliatelle gamberi e zucchine”, ,,Linguine mari e monti”, ,,Linguine ai frutti di mare”, ,,Bucatini all’ Amatriciana”, ,,Penne salmone, gamberi e spinacci”, ,,Tortellini di salmone con gamberi e asparagi”, ,,Tortellini panna e prosciutto”, ,,Gnocchetti ai 4 formaggi”, ,,Gnocchetti ragu e funghi”.

Aperitive: ,,Antipasto della Zucca’’, ,,Bruschette miste”, ,,Carpaccio di manzo”, ,,Caprese”, ,,Prosciutto crudo con grana padano”, ,,Assaggio di formaggi”, ,,Tartar de somon”, ,,Prosciutto crudo San Daniele”, ,,Buratta”.

Supe și feluri principale, preparate pe bază de pește și carne la grătar, salate și orez, pizza și deserturi.

Noi am ales un platou cu bunătăți italienești, fructe de mare și desert! Le-am stropit cu un vin alb excelent.

Pe scurt, Osteria Zucca este locul care bucură sufletul citadinului sătul de agitație și zgomot urban, dar ahtiat după savuroasa mâncare italiană.

Este restaurantul destinat relaxării și tuturor celor care tânjesc după câteva ore petrecute într-o atmosferă caldă și prietenoasă, specific italienească. Este locul evadării pentru românul îndrăgostit de Italia și de gastronomia sa.

În final vă mai spunem doar atât: restaurantul nu lasă loc de critici, iar acest lucru a fost certificat și de Accademia Italiana della Cucina, care a descoperit în preparatele de aici o fărâmă din inima Italiei și din respectul ei pentru mâncare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.