Fundația FAN Courier va susține 10 proiecte de impact social la nivel național în 2018 Fundația FAN Courier va susține 10 proiecte de impact social la nivel național în 2018
Educația, creșterea nivelului de trai prin susținerea tinerilor și copiilor proveniți din familii defavorizate dar și sportul vor fi principalele direcții în care va... Fundația FAN Courier va susține 10 proiecte de impact social la nivel național în 2018

Educația, creșterea nivelului de trai prin susținerea tinerilor și copiilor proveniți din familii defavorizate dar și sportul vor fi principalele direcții în care va construi sau dezvolta proiecte în 2018 Fundația FAN Courier, organizație neguvernamentală care are ca partener compania de curierat lider de piață cu același nume condusă de frații Adrian și Neculai Mihai, alături de Felix Pătrășcanu.

Construită ca un proiect deschis parteneriatelor cu companii și antreprenori din România care doresc să se implice în viața comunităților, Fundația FAN Courier își propune să susțină 10 programe de mare impact social, prin consolidarea parteneriatelor începute deja și implicarea în altele noi, de impact social pe termen mediu și lung.

Free Miorița, asociația neguvernamentală care, de mai mulți ani, atrage fonduri private de la persoane fizice și juridice pentru a duce electricitate în familii cu copii sau vârstnici din zone defavorizate, este primul proiect în care Fundația FAN se va implica pe termen lung.

”Anul acesta, am reușit să aducem electricitate în 25 de case din România și astfel să ajutăm mai bine de 100 de copii să poată trăi și învăța în condiții civilizate. Pentru anul viitor, ne-am propus același obiectiv, 25 de case. Pentru unii poate părea puțin însă, noi credem că fiecare familie pe care reușim să o aducem în secolul 21, cu ajutorul electricității, este un pas înainte spre dezvoltare. Fundația FAN Courier este cel mai mare partener al Free Miorița”, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundației FAN Courier.

Crearea unor condiții civilizate de trai este doar primul obiectiv al fundației lansate la jumătatea acestui an. ”Progresul unei societăți se bazează pe educație, pe inovație, de aceea, educația este unul dintre pilonii principali ai proiectului nostru. Iar când spunem educație nu ne referim doar la elevi și părinți lor ci și la dascăli. În educație, e la fel ca în business, trebuie sa anticipezi nevoile. De aceea, demersurile Fundației se vor îndrepta atât spre elevi cât și spre dascăli”, a declarat Roxana Magopet, membru în boardul Fundației.

Anul acesta, Fundația a decis să se implice activ, prin susținerea a 3 profesori înscriși în programul Teach for Romania. ”Este un proiect care arată că meseria de dascăl este înainte de toate vocație,  deschis tuturor adulților care indiferent de meserie, au chemare pentru a-i învăța pe copii. Fondurile de anul acesta ne permit să susținem 3 profesori care după stagiul de pregătire vor merge să predea în comunități defavorizate din județul Vrancea. Am ales Vrancea pentru acest județ este al-8 lea cel mai sărac din România, unde doar una din șase persoane lucrează iar salariul mediu net este de 1528 de lei”, a explicat Magda Cristescu.

În 2018, Fundația va crește numărul proiectelor în sprijinul educației, obiectivul fiind diminuarea analfabetismului funcțional. ”Susținem dezvoltarea profesională a profesorilor și începem cu un centru pilot – Școala Gimnazială Ferdinand 1 din București, proiect pe care îl dezvoltăm împreună cu dna Viorica Dascălu și dna Tincuța Apăteanu. Vom lansa de asemenea și un proiect propriu, ”Elev la liceu”, prin care susținem elevii fără posibilități materiale să își continue studiile și după clasa a 8-a. Vom oferi burse complete care includ cazare, masă, transport, haine și rechizite copiilor proveniți din familii nevoiașe care locuiesc în mediul rural și vor să meargă la liceu. Analizăm oportunitatea unui parteneriat cu un alt antreprenor român, pentru a acoperi fondurile necesare”, a spus directorul executiv al Fundației.

Fundația FAN susține de asemenea cultura, fiind partenerul principal al editurii Litera în proiectul Noaptea Cărților Deschise. ”Este un eveniment care încurajează cititul și cunoașterea și la care participă annual mii de cititori. Cărțile strânse se donează apoi bibliotecilor școlilor care au nevoie. De asemenea, susținem educația și prin tehnologie. Astfel, sprijinim echipa de robotică Autovortex din București, campioana mondială și echipa de robotică din Focșani, care se califică an de an la Olimpiada Mondiala de Robotică”, a adăugat oficialul Fundației.

Sportul de performanță și competițiile în care oameni obișnuiți își depășesc limitele sunt de asemenea pe lista proiectelor Fundației FAN din 2018.

”Și anul viitor îl vom susține pe Horia Colibășanu în proiectele sale și sperăm ca și cu ajutorul nostru să reușească să-și îndeplinească visul, acela de a realiza cu success ascensiunea pe o rută nouă în Himalaya. Ieri, am semnat un alt parteneriat important, acela prin care vom susține Federația de Handbal a României în viitoarele provocări internaționale. Sunt proiecte ambițioase, în care credem cu tărie pentru că suntem convinși că schimbarea unei națiuni începe de la un om”, a declarat Magda Cristescu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.