Specialiștii din marile companii, profesori pentru elevii Școlii Americane Internaționale din București Specialiștii din marile companii, profesori pentru elevii Școlii Americane Internaționale din București
Cel mai nou proiect al Școlii Americane Internaționale din București (AISB), Centrul de design și Inginerie,  este o inovație în domeniul educației, un loc... Specialiștii din marile companii, profesori pentru elevii Școlii Americane Internaționale din București

Cel mai nou proiect al Școlii Americane Internaționale din București (AISB), Centrul de design și Inginerie,  este o inovație în domeniul educației, un loc în care practica și invenția revin în procesul educațional. Astfel, conducerea instituției a decis să apeleze la profesioniști din diverse domenii de activitate, pentru a le oferi elevilor experiențe unice și a le deschide noi orizonturi pentru meseriile viitorului.

Specialiștii din diverse domenii de activitate precum IT&C, design (fashion și websign), artă culinară, muzică, film, jurnalism și energie verde, vor fi invitați să adopte rolul de profesori în laboratoarele centrului. AISB le oferă astel, tuturor celor interesați,  posibilitatea  de a fi consultanți pentru elevi, în prezent, purtându-se discuții cu diverse companii multinaționale și locale. Specialiștii vor susține workshopuri interactive în cadrul AISB, alături de profesorii școlii, tocmai pentru a-i introduce pe elevi în ABC-ul domeniilor lor de activitate. De asemenea, prin aceste workshopuri elevii AISB sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile în respectivele domenii și, la rândul lor, să inoveze.

”Profesorii noștri sunt foarte bine pregătiți, însă căutăm specialiști conectați clipă de clipă la ultimele inovații, oameni care prin natura job-ului lor interacționează cu tehnologia mai mult decât o facem noi. Avem nevoie de ei să le fie aproape profesorilor și, împreună cu aceștia, să-i ajute pe elevi să-și depășească limitele și să se pregătească pentru ziua de mâine și cerințele viitorului în ceea ce privește piața  muncii”, spune Robert Brindley, director al Școlii Americane Internaționale de la București.

Ideea construirii acestui centru de design și inginerie, sub motto-ul ”Step Into the Extraordinary”, a apărut în urma unei strategii colective pe care Consiliul de Conducere și întreaga comunitate a școlii o urmează, anume aceea de a inova în mod continuu în educația pe care AISB o oferă elevilor săi.  El a apărut din dorința sinceră de a folosi în clase și în afara lor practici de predare inedite, mai apropiate de realitatea “din afara” școlii, de a-i pregăti pe elevi în spiritul a ceea ce li se va cere în viitor,  pentru a avea succes. . Implicarea specialistilor din companii a fost un pas firesc în întregul concept.

”Posibilitatea generațiilor viitoare de a fi creative și de a inova are o importanță covârșitoare în succesul pe care îl vor avea în viață.  Și nu mă refer aici doar la posibilitatea de a găsi un loc de muncă, lucru deloc de neglijat, mă refer, de asemenea, la posibilitatea de a face  față cu succes realității care se conturează pentru viitor, una cu destul de multe provocări. Așa cum am făcut de ani buni, și pentru centrul de design și tehnologie, profesorii, elevii și coordonatorii noștri de programe vor stabili legături cu școli din România, astfel încât și elevi din afara AISB să aibă acces la acest centru. Încercăm să inițiem legături cu diverse organizații pentru a întelege ce va fi folositor pentru elevii noștri în viitor”, spune Robert Brindley.

O primă etapă a centrului a fost realizată, mai exact, primele laboratoare (design fashion, robotică) sunt deja disponibile elevilor, sălile fiind construite în aripa școlii care găzduia clasele primare – acestea fiind mutate în noul centru inaugurat în august 2017-, iar partea a doua a construcției, o clădire ridicată de la zero, urmează a fi demarată în 2018.

În momentul în care întreg centrul va fi gata, în 2019, el va oferi tuturor posibilitatea de a lucra în laboratoare de robotică, film, sunet, de a cultiva în mod sustenabil, recolta, pregăti și vinde produse alimentare, de a confecționa haine, elemente mici de mobilier și multe altele.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare. Are în prezent 950 elevi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.