INTERVIU – Ruxandra Micu, Gourmandelle: Bucataria este spatiul din casa in care ma simt cel mai bine! INTERVIU – Ruxandra Micu, Gourmandelle: Bucataria este spatiul din casa in care ma simt cel mai bine!
Ruxandra Micu se considera o persoana care a ales o alta cale. Sustine ca inca de acum 6-7 ani si-a dat seama ca drumul... INTERVIU – Ruxandra Micu, Gourmandelle: Bucataria este spatiul din casa in care ma simt cel mai bine!

Ruxandra Micu se considera o persoana care a ales o alta cale. Sustine ca inca de acum 6-7 ani si-a dat seama ca drumul ei este putin neconventional. Nu are mentalitate de angajat, deoarece crede ca este mult mai implinitor sa reusesti pe cont propriu, sa fii propriul tau sef, sa stii ca ai construit ceva de la 0. Este o fire creativa cu spirit antreprenorial, pasionata de tot ce inseamna digital marketing si… nu in ultimul rand, o gurmanda. De aici si primul ei pas in zona digitala, blogul culinar gourmandelle.com. Noi am supus-o unui tir de intrebari, iar ea nu a incercat, deloc, sa ne duca cu zaharelul.

Antreprenor sau angajat? Cum vezi aceasta diferenta in Romania? 

A fi antreprenor sau angajat consider ca tine de optiunea personala si de cum esti construit ca om. Sunt avantaje si dezavantaje de ambele parti. In ceea ce ma priveste, antreprenoriatul este singura cale, chiar daca asta inseamna sa imi asum mai multe riscuri, insa atat castigurile cat si implinirea profesionala sunt pe masura.

Cred ca structura mea a fost antotdeauna una antreprenoriala. N-am fost niciodata angajata, n-am lucrat niciodata cu program fix, desi ma intretin singura de la 20 de ani. Gandul de a dezvolta o afacere in online a fost prezent inca de cand am inceput sa activez in domeniul marketing-ului digital si prima manifestare a sa a fost blogul.

Aplicatia Meal Plans este pasul urmator, este strans legata de blog, de continutul acestuia, pentru ca informarea corecta este esentiala in momentul in care decizi sa iti schimbi stilul de viata.

Ce reprezinta pentru tine bucataria: un mod de viata, o pasiune, un bussiness, o obligatie?

Bucataria este spatiul din casa in care ma simt cel mai bine. Inca de cand eram mica mi-a placut sa gatesc si cred ca aceasta pasiune mi-a fost oarecum insuflata de parinti.

Desi din punct de vedere profesional nu au nicio treaba cu bucataria, amandoi fiind ingineri, le place foarte mult sa gatesca. Eu am preluat cate putin din stilul de gatit al fiecaruia. Pentru mine gatitul este o pasiune transformata in business.

Care este reteta ta preferata?

Chiftelute vegetariene cu piure de cartofi. Da, suna banal, dar jur ca as putea manca asa ceva tot restul vietii si as fi fericita! Cred ca imi place atat de mult pentru ca imi aduce aminte de copilarie cand mi le pregatea bunica, in varianta cu carne bineinteles. 🙂

Ce proiecte speciale ai in lucru? 

De curand am adaugat 100+ de retete noi in baza de date pentru aplicatia de planuri de masa Gourmandelle Meal Plans, iar la sfarsitul acestei luni voi lansa o parte de membership pentru site cu foarte mult continut video, adaugat saptamanal.

Membershipul va fi axat pe meal prepping (pregatirea meselor pe o saptamana in avans) si va contine filmulete cu retete pas cu pas care sa ii ajute pe cei care le urmaresc sa manance mai sanatos gatind de la 0, fara alimente procesate, cu timp minim petrecut in bucatarie. Meal preppingul este ideal pentru persoanele cu un program foarte incarcat dar si pentru familii.

De asemenea, de la inceputul anului viitor vreau sa lansez si un proiect de eat & travel, un tur culinar al Romaniei, in care sa identific cele mai bune locatii vegan-friendly si sa ii atrag si pe strainii care imi urmaresc blogul sa ne viziteze tara.

Vor urma in primele luni ale anului viitor si lansarea unei aplicatii mobile Gourmandelle plus lansarea unui curs online pentru dieta macrobiotica.

Daca nu investeai atata timp in acest domeniu ce alt business te-ar fi tentat?

Eu lucrez si ca digital marketing specialist, aceasta fiind a doua mare pasiune a mea. Nu m-as vedea facand alt lucru. Ma simt pur si simplu implinita atunci cand dezvolt afacerile clientilor mei in online.

Pe viitor imi doresc sa dezvolt si alte proiecte personale, precum gourmandelle.com, insa pe nisele de marketing si sanatate.

Care este destinatia ta preferata?

Italia. Am locuit in Milano aproximativ 4 luni si m-am indragostit de stilul de viata al italienilor dar si de bucataria lor. Am mancat in aceste 4 luni tot felul de retete de paste dar tot nu pot sa spun ca m-am saturat de ele!

Imi intrase in obicei si iesitul seara, dupa munca, la un Aperitivo si trebuie sa recunosc ca acest obicei chiar imi lipseste de cand m-am intors! Din pacate, nu am apucat sa vizitez si sudul Italiei despre care am auzit ca e spectaculos, insa voi face asta cat mai curand.

Descrie in cateva cuvinte cea mai recenta vacanta

Cea mai recenta vacanta a fost cea in Italia de la inceputul anului. A fost partial vacanta, partial munca. Partea buna in domeniul meu de activitate este ca nu sunt legata de un anumit loc, asa ca de anul acesta am hotarat sa experimentez cat mai multe tari si sa le vizitez nu doar 1-2 saptamani in vacanta ci sa traiesc acolo macar 3 luni. Urmatoarea pe lista este Valencia – Spania.

Cum arata o zi perfecta?

Ziua ideala pentru mine ar fi o zi de vacanta, undeva intr-o locatie exotica fara acces la Internet, in care sa stau pe plaja la umbra si sa beau cocktailuri pana seara tarziu! Chiar daca astfel de zile sunt destul de rare, pentru ca nu pot fi intr-o continua vacanta, ma simt foarte norocoasa deoarece chiar si zilele de munca pentru mine sunt aproape perfecte!

Muncesc cu pasiune si iubesc ceea ce fac, atat in ceea ce priveste blogul cat si in digital marketing pentru clientii mei. Chiar daca am programul incarcat am reusit sa ma organizez in asa fel incat sa ma bucur de fiecare zi la maxim.

De exemplu, intr-o zi obisnuita ma trezesc la ora 6.00, imi pregatesc un ceai si ma apuc de munca. Am observat ca sunt extrem de productiva dimineata, asa ca adesea pana in ora 12.00 termin deja taskurile cele mai importante. De la 12.00-17.00 am un program mai flexibil. Gatesc, fac piata, lucrez pentru blog, iar de la ora 17.00 urmeaza relaxarea – cu board games, filme, evenimente in oras, iesiri cu prietenii… cam asa arata o zi normala pentru mine.

Ce te inspira?

Mancarea! Stii cum unele persoane fac terapie prin shopping de haine, ei bine, eu fac terapie prin mers la piata! Ma bucura enorm sa ma plimb prin piata si sa ma las inspirata de mutitudinea de legume si fructe colorate, imaginandu-mi ce bunatati o sa pregatesc cu ele cand ajung acasa. Gatitul este terapeutic pentru mine.

Restaurantul preferat.

Nu am restaurant preferat, in schimb pentru home delivery Mezze.ro este preferatul meu! Nimic nu se compara cu hummusul si falafelul lor, nici macar cele facute de mine, si eu chiar ma laud cu un hummus delicios! 🙂

Desertul preferat

Lava Cake – cam orice desert cu ciocolata e perfect pentru mine!

Brandul de fashion sau designerul preferat

MANGO pentru haine si Lemnia pentru genti.

Care este gadget-ul fara de care nu puteti rezista?

Nu prea sunt la curent cu noutatile in materie de gadgeturi si nici nu pot sa zic ca am o mare pasiune pentru ele. Folosesc un smartphone Huawei P9 care imi ofera cam tot ce am nevoie si cel mai important pentru mine, e foarte bun si pentru poze si videouri. Chiar ma ajuta enorm pentru blogging.

Android/iOS (iPhone)/Blackbe rry/Windows Phone?

Clar, Android! Nu am avut, insa am folosit si iOS si Windows Phone si nu mi se potrivesc deloc. Voi ramane fan Android pentru totdeauna!

Marca de masina pe care o conduci acum si care este cea la care visezi?

Mitsubishi Colt. E o masina micuta, perfecta pentru oras dar care se descurca foarte bine si la drum lung. Visez in viitor la un Volkswagen Beetle. Imi place la nebunie designul usor retro pe care il are.

Ce personalitati de business si nu numai, din tara sau din strainatate, admiri?

Tim Ferriss mi-a schimbat viata! Cartea sa, The 4 Hour Work Week, m-a ajutat enorm sa cresc pe plan profesional. Aplicam o parte dintre principiie sale inca de dinainte sa ii descopar cartea, datorita spiritului meu antreprenorial, insa sistemul lui m-a ajutat sa ma organizez mult mai bine.

Il admir si il urmaresc si pe Neil Patel, care e un geniu in tot ceea ce inseamna marketing digital. Am invatat o gramada de lucruri numai citindu-i blogul.

Autorul/cartea preferata

Citesc destul de rar beletristica, in schimb cartile de marketing nu imi lipsesc de pe noptiera. Cartea mea preferata este de departe cea scrisa de Tim Ferriss – The 4 Hour Work Week, pe care am mentionat-o si mai sus. Am recomandat-o tuturor prietenilor si cativa dintre ei chiar au inceput sa aplice principiile invatate din carte.

Pe scurt, Tim te invata cateva tehnici prin care sa scapi de monotonia unui job clasic de la ora 9 la 5, sa capeti mai multa libertate avand un program flexibil, sa iti cresti veniturile inteligent, fara sa te suprasoliciti, si in final, sa ai rezultate mai bune cu efort mai mic.

Ultima carte citita

Tot Tim Ferriss, insa o alta carte de-a lui, Tools of the Titans. In aceasta carte am descoperit tactici, obiceiuri si rutine ale multimilionarilor si oamenilor de afaceri de succes. E foarte interesant sa analizezi ce au facut altii ca sa ajunga in top si eventual sa aplici din metodele lor.

Moto-ul tau?

“If my mind can conceive it, and my heart can believe it—then I can achieve it.” – Muhammad Ali

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *