Health Trends: Afecțiunile toamnei și soluții naturiste împotriva lor Health Trends: Afecțiunile toamnei și soluții naturiste împotriva lor
Trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la vreme cu vânt, ploaie și puține grade peste zero, aglomerația din lunile de toamnă, traficul intens și... Health Trends: Afecțiunile toamnei și soluții naturiste împotriva lor

Trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la vreme cu vânt, ploaie și puține grade peste zero, aglomerația din lunile de toamnă, traficul intens și o reducere a volumului de fructe și legume proaspete consumate transformă toamna în perioada în care gripa și răceala încep să pună probleme chiar și celor mai sănătoase organisme.

Vegis.ro, magazinul online de produse naturiste numărul 1 în România, propune câteva soluții simple și eficiente pentru prevenirea și tratarea răcelilor de toamnă, precum și stărilor de astenie specifice lunilor reci.

Produsele apicole

Mierea de Manuka și produsele apicole cu polen, propolis sau lăptișor de matcă ne ajută în stimularea sistemului imunitar. Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea de Manuka, produsă doar în Noua Zeelandă sau unele părți ale Australiei, este considerată cel mai puternic antibiotic natural. Mierea de Manuka Wedderspoon KFactor 16 conține minim 75% concentrație de polen specific florii manuka și este ideală pentru prevenția și întărirea imunității în aceasta perioadă.

Pentru copii, Vegis.ro a creat un kit special de produse apicole pentru imunizare, 100% naturale și românești. Pachetul exclusiv cuprinde Borcanul copiilor veseli, un amestec de produse apicole, fructe uscate și nuci și spray-ul Gâtuleț fericit, cu propolis, miere și apă. Kitul pentru imunitate este creat ca aliat pentru reducerea incidenței stărilor gripale în rândul celor mici.

Produse naturiste ce stimulează imunitatea

Alimentele cu un conținut ridicat de vitamine si minerale ajută la stimularea apărării  naturale a organismului împotriva virușilor și bacteriilor. Echinaceea, socul sau ghimbirul sunt și acestea produse naturiste cu efecte antivirale demonstrate, ce pot fi introduse cu usurință în dieta zilnică.

Dintre produsele naturiste care activează sistemul imunitar, Vegis.ro propune și ceaiul de măceșe, chimenul negru, cătina, astragalus sau moringa. Acestea actionează împotriva factorilor care favorizează apariția diverselor afecțiuni de toamnă și dezvoltă capacitatea organismului de a se apăra singur.

Aromaterapie pentru relaxare

Sărurile și uleiurile de baie ajută la eliminarea stresului cotidian, la relaxare și ridicarea nivelului bunei dispozitii. Persoanele care gestionează bine stresul și reușesc să elimine starea de oboseală generată de acesta fac față mai bine împotriva afecțiunilor de sezon.

În plus, relaxarea impiedică instalarea asteniei de toamnă, fiind un bun remediu împotriva starilor apatice și lipsei de energie.

Remedii naturiste

Un remediu naturist popular pe Vegis.ro în special în sezonul rece este Citromicina, extract din sâmburi de grapefruit.

Complexul de substanțe extras din semințele de grapefruit este un antibiotic cu spectru larg de acțiune, distrugând nu mai puțin de 800 de tulpini de bacterii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteză. Una dintre acțiunile sale fiziologice este contribuția la funcționarea normală a sistemului imunitar.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.