Car sharing: Porsche Finance Group lansează sharetoo în România Car sharing: Porsche Finance Group lansează sharetoo în România
Porsche Finance Group lansează sharetoo, prima soluție de corporate car sharing din România, sub brandul internațional al grupului. sharetoo se adresează atât companiilor cu... Car sharing: Porsche Finance Group lansează sharetoo în România

Porsche Finance Group lansează sharetoo, prima soluție de corporate car sharing din România, sub brandul internațional al grupului.

sharetoo se adresează atât companiilor cu nevoi flexibile de mobilitate, cât și angajaților acestora. Flexibilitatea este punctul central al serviciului, întrucât companiile își pot configura flota auto în funcție de propriile nevoi: le stau la dispoziție toate brandurile auto ale grupului Volkswagen comercializate de Porsche România, pot stabili perioada de utilizare dorită și beneficiază de o alocare transparentă a costurilor.

„Procesul este foarte simplu: membrii echipei se conectează la o platformă online și își rezervă o mașină, pe care o deschid cu ajutorul telefonului, fără cheie. Am fost încurajați de feedback-ul pozitiv din etapa-pilot, în care mai mult de 600 de persoane au avut acces la serviciu”, a declarat Radu Manea, Head of Fleet Management Porsche Finance Group România.

Serviciul a fost testat începând din 2016, sub marca locală RideON. România s-a numărat printre primele piețe ale grupului care au implementat această soluție. În etapa-pilot, serviciul a fost utilizat de angajații companiilor Porsche în România, precum și de câțiva clienți strategici, cu care grupul are în derulare parteneriate pe termen lung. Mai mult, inițiativa locală a inspirat și alte piețe să testeze ideea și a contribuit la lansarea internațională a noii directii de business a Grupului Porsche Bank, sub noul brand sharetoo.

„Am pornit proiectul de car sharing, numit inițial RideON, alături de o echipă dedicată și motivată de angajați ai Porsche Finance Group, alături de care am pus pe picioare un proiect-pilot de succes. Am pornit totul de la zero, de la o idee, în care am crezut cu toții și care ne-a motivat să lucrăm susținut ca echipă, cu pasiune și încredere. Iată că eforturile noastre sunt recunoscute astăzi, când mă bucur să pot spune că proiectul-pilot început în România este parte fundamentală a noii direcții strategice de business a grupului: sharetoo – Mobility by Porsche Bank”, a adăugat Andrei Constantinescu, CFO Porsche Finance Group România.

Noul serviciu este disponibil din 10 octombrie 2017 și propune, în primă fază, două tipuri de produse de corporate car sharing. Primul se adresează companiilor cu nevoi sporite de mobilitate, care doresc să utilizeze o flotă adaptată nevoilor lor individuale și să ofere, totodată, un beneficiu suplimentar angajaților. Cel de-al doilea este adresat rețelei naționale de distribuitori autorizați ai mărcilor comercializate de Porsche România, alături de care Porsche Finance Group dorește să obțină acoperire națională pentru sharetoo. Flota sharetoo este integral configurabilă pe nevoile individuale ale fiecărui client și se bazează pe mărcile Volkswagen Group.

David Gedlička, CEO Porsche Finance Group România: „Serviciul de car sharing permite companiilor să optimizeze gestionarea flotelor și să reducă semnificativ costurile legate de acestea pe termen lung. Este o soluție atractivă și eficientă de mobilitate, pentru că prezintă avantaje inclusiv pentru angajați, nu doar pentru companie. Aceștia pot utiliza mașinile din flotă nu doar pentru deplasările de serviciu, ci și în regim privat, pentru mai mult confort și timp economisit.”

Toate mașinile din flota sharetoo sunt echipate cu tehnologie car sharing de ultimă generație, furnizată de liderul mondial în domeniu. Această tehnologie facilitează atât monitorizarea și gestionarea mașinilor, prin intermediul unei interfețe dedicate, cât și o experiență simplă și confortabilă pentru utilizatorul final. Acesta poate deschide și închide mașina direct de pe smartphone, prin intermediul unei aplicații disponibile pentru sisteme Android și IOS. În plus, garanția utilizării unei mașini noi, bine întreținute, reprezintă un plus de siguranță pentru companie și angajați.

„Serviciul de car sharing face o ofertă unică: promite confort și întărește ideea că a avea acces la o mașină este adeseori mai eficient decât a fi proprietarul unei mașini. Trecerea la mobilitatea auto s-a petrecut deja – mașinile electrice, condusul autonom, tehnologia de optimizare a traseului vor transforma modul în care clienții folosesc

mașinile. Ca lideri în domeniu, vrem să ne aflăm în fruntea acestei schimbări, iar lansarea soluției sharetoo este un pas în această direcție”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

„Prin intermediul sharetoo, suntem mai aproape de viziunea noastră de a oferi clienților servicii de mobilitate nelimitate”, a adăugat David Gedlička, CEO Porsche Finance Group România.

Serviciul este lansat oficial în România și Austria și va fi disponibil pe toate piețele grupului în următorii ani. În viitor, programul va include și o soluție pentru clienții privați.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.