Home & Deco: 5 tendințe de design interior pe care le vei vedea peste tot în această toamnă Home & Deco: 5 tendințe de design interior pe care le vei vedea peste tot în această toamnă
Chiar dacă nu doriți încă să credeți, vara tocmai a trecut iar toamna își intră tăcută în drepturi. Astfel că, ne îndreptăm deja atenția... Home & Deco: 5 tendințe de design interior pe care le vei vedea peste tot în această toamnă

Chiar dacă nu doriți încă să credeți, vara tocmai a trecut iar toamna își intră tăcută în drepturi. Astfel că, ne îndreptăm deja atenția asupra designului interior și a nuanțelor cu origine tomnatică.

Experții SiPro în arhitectură și design ne divulgă câteva tendințe pentru sezonul următor pe care ei le iubesc și le adoptă în amenajările făcute în această perioadă. Pe măsură ce vremea se schimbă, poate fi chiar interesant și distractiv să faci câteva schimbări în amenajarea locuinței.

Iată care sunt propunerile experților:

 Colțuri de Relaxare

Te simți copleșit de dispozitivele digitale? Atunci această tendință o să te încânte. Cei pasionați de design și amenajări interioare, creează în casele lor zone confortabile și intime, care să îmbie la relaxare și care să servească ca sanctuare fără tehnologie.

Dacă nu doriți să transformați chiar dormitorul în acest spațiu liniștit pe care îl doriți, puteți alege orice colț de casă sau chiar balconul și să le transformați în adevărate oaze de liniște.

Izolați spațiul cu perdele lungi de voal sau dantelă și decorați-l cu mobilă confortabilă, cu o canapea, un fotoliu confortabil sau un taburete tapițat.

Dacă nu va este frică de găurit pereții, agățați de tavan un hamac fotoliu și așezați într-un colț o măsuță mică, pe care să depozitați cărțile favorite.

Mobilierul pentru baie și bucătărie negru mat

 Poate părea o tendință pentru curajoși, dar mobila neagră câștigă tot mai mult teren! „Aspectul unei bucătarii în tendințe se poate schimba pe măsură ce stilurile evoluează, dar atracția unei bucătării cu mobilier negru și un blat alb imaculat ce contrastează puternic, nu va muri niciodată. Jocul dintre tradițional și modern continuă și în baie, acolo unde mobila neagră aduce un aer misterios și extrem de interesant”, explică Vlad Grătianu, director SiPro Bucătarii.

Dacă simți că această tendință este pentru tine, mobila de bucătărie din gama Verona ar putea fi exact ceea ce cauți. Cu elemente grafice în relief, insulele de bucătărie din această gamă îmbină clasicul cu modernul pentru o bucătărie cu caracter.

 Texturi de Catifea

Ce ar putea fi mai liniștitor decât catifeaua? Catifeaua este un material luxos și prietenos, moale la atingere, perfectă pentru toamnă și iarnă. Combinată cu texturi naturale brute, lemn sau coșuri țesute, dar și cu obiecte de decor din ceramică, aceasta adaugă camerei un interes vizual și o atmosferă tactilă.

Inspiră-te din gamele Dormitor de la SiPro în amenajarea dormitorului sau îndrăgostește-te la prima vedere de fotoliul de catifea din gama Living, care va reprezenta exact acest punct de interes al camerei, oferind oricărei încăperi o notă de confort și eleganță.

 Accente de roz prăfuit

Poate gândul la o mobilă roz nu vă încântă foarte tare, dar cum v-ați imagina un dormitor cochet, cu accente catifelate de roz prăfuit? Nu vă limitați la câteva perne decorative din catifea cu această culoare mileniala, ci gândiți-va la un dressing complet, care să fie o pată de culoare.

Dressing-ul cu uși din sticlă din gama SiPro merge minunat cu detalii deschise la culoare, completând perfect un dormitor cu un pat în același stil.

Achiziționați o piesă de mobilier în culori deschise, iar pe restul le puteți recondiționa, vopsi sau redecora folosind benzi decorative ori vopsea pentru mobilă din comerț.

 Textile din tricot și pături handmade

În această toamnă, experții SiPro anticipează revenirea la un stil vechi-clasic. ,,Totul trebuie să fie cât mai confortabil și mai simplu, iar textilele ocupă locurile principale. Se pare că moda plăpumilor noi și pufoase a trecut, revenind cu avânt păturile din tricot, care dau un aspect rustic casei. Păturile home made sunt foarte plăcute vizual și foarte călduroase! Nu doar acestea revin, cât și covoarele rustice țesute că în vremurile vechi”, precizează Mariana Petru, arhitect SiPro.

Amenajează-ți casa folosind textile tricotate, croșetate sau din materiale naturale și organizează un colț cu coșuri împletite și covoare cu accente tradiționale pentru o toamnă care să te lase să visezi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.