Degustare de pâine coaptă la țest, târg de produse tradiționale și spectacol folcloric Degustare de pâine coaptă la țest, târg de produse tradiționale și spectacol folcloric
Degustare de pâine coaptă la țest, târg de produse tradiționale și spectacol folcloric în perioada 22-24 septembrie la Muzeul Național al Agriculturii. Activitățile fac... Degustare de pâine coaptă la țest, târg de produse tradiționale și spectacol folcloric

Degustare de pâine coaptă la țest, târg de produse tradiționale și spectacol folcloric în perioada 22-24 septembrie la Muzeul Național al Agriculturii.

Activitățile fac parte din programul evenimentului PÂINEA ȘI VINUL, manifestare aflată la a doua ediție, care va avea loc în inima Câmpiei Bărăganului, la Slobozia, reședința județului Ialomița.

În plus, puteți urmări cum este preparată pâinea la țest și la cuptorul tradițional, dar și ateliere de modelat pâini rituale și de împletit spice de grâu. Poate fi o ocazie perfectă pentru evada din cotidian și de a trăi câteva experiențe tradiționale la sfârșitul săptămânii la doar o oră de condus de la București (cea mai mare parte a drumului se parcurge pe Autostrada A2).  

Conform anunțului publicat pe 11 septembrie 2017 pe site-ul instituției, www.muzeulagriculturii.ro, timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc, „o întâlnire cu gospodari din toate colțurile ţării, care încă duc mai departe tradiția locală şi care au ajuns să dobândească renume și în Uniunea Europeană şi în multe  alte locuri din lume”, a declarat Gheorghe Petre, manager al Muzeului Național al Agriculturii.

O vizită la singurul muzeu din România dedicat agriculturii este o experiență inedită atât pentru cei mici cât și pentru adulți și deopotrivă pentru cei care sunt familiari cu agricultura sau pentru cei care nu cunosc domeniul.

Colecțiile din patrimoniu cuprind mașini și utilaje agricole, dar și numeroase obiecte care redau evenimente și obiceiuri ale vieții rurale. În curtea din spate poate fi vizitată o casă tradițională cu arhitectură specifică regiunii, iar în fața sediului se află, din anul 2000 când a fost strămutată la Slobozia, Biserica Poiana, un lăcaș de cult creștin ortodox atestat în anul 1737.  

În lume, instituții de cultură dedicate agriculturii și lumii rurale pot fi vizitate și în țări precum Canada, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Marea Britanie. “Muzeul Agriculturii are ca obiect de activitate istoria agriculturii, antropologia agrară şi arheologia industrială specifică de pe tot cuprinsul ţării.”  

Adresa instituției organizatoare și locul de desfășurare a evenimentului este Municipiul Slobozia, B-dul Matei Basarab nr. 10, 920031, județul Ialomiţa, România.

Pentru a fi la curent cu programul evenimentului puteți să urmăriți și Muzeul Național al Agriculturii în social media la adresa https://www.facebook.com/muzeulagriculturiislobozia/ .

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.