Vacanță ultra all-inclusive pentru familiile cu copii. De ce? Vacanță ultra all-inclusive pentru familiile cu copii. De ce?
O vacanță în Turcia nu se refuză. Asta cu atât mai mult când vine vorba de un super trip în Antalya la un complex... Vacanță ultra all-inclusive pentru familiile cu copii. De ce?

O vacanță în Turcia nu se refuză. Asta cu atât mai mult când vine vorba de un super trip în Antalya la un complex de 5 stele ultra all inclusive. Adică prăjituri, multe prăjituri, extrem de multe prăjituri. BONUS, o gașcă mică, dar dornică de plajă și distracție care a luat parte la un record de Guinness Book, și anume, prepararea unei prăjituri cu fructe lungă de 633,3 metri.

Chiar dacă am suferit ceva până la destinația noastră, drumul până în Antalya fiind unul cu escală la Istanbul pentru noi, odată ajunși am fost îmbarcați într-un luxury bus care parcă a zburat peste cei 75 km, distanța de aeroport până la Hotelul Rixos Premium Tekirova.

După ce am rezolvat cazarea, am făcut prima inspecție a hotelului și, ulterior, a complexului, cotat trei ani consecutiv ca cel mai bun resort de familie din Turcia. Nu o să detaliez prea multe pentru că fotografiile postate o să vă arate tot ceea ce vorbele nu pot spune.

Hotel de 5 stele este situat în localitatea Tekirova și a fost renovat complet în anul 2014. Oferă camere moderne cu vedere panoramică la Marea Mediterană, cu zonă de relaxare şi balcon privat. Facilitățile includ, printre altele, o piscină în aer liber cu zonă privată de plajă, o plajă pentru copii, trei terenuri de tenis și un centru spa.

Noi am ajuns aici la invitația celor de la Rixos pentru a lua parte la marcarea unui record de Guinness Book, și anume, prepararea unei prăjituri cu fructe lungă de 633,3 metri. Coacerea desertului a durat nu mai puțin de 96 de ore, în timp ce decorarea prăjiturii (și cu ajutorul copiilor din complex) s-a realizat în circa opt ore.

Pentru acest deliciu culinar s-au folosit 463 kg de făină, 7.400 de ouă, 200 kg de fructe și 12.000 de ciocolate decorative.

În restul zilelor programul nostru a fost simplu: plajă de la răsărit până la ora 9 când treceam să luăm un mic dejun la alegere din cele câteva sute de produse puse pe mesele întinse, relaxare, prânz – alte sute de bunătăți – , un pic de plimbare/relaxare și, din nou la masă. Seara o încheiam la una din terasele complexului unde urmăream spectacole live cu muzică şi dans, dar și focuri de artificii.

Restaurantul principal al complexului, Turquoise serveşte aici o gamă largă de mâncăruri delicioase, în stil bufet. În plus, proprietatea găzduiește și alte restaurante care oferă preparate din diferite bucătării, inclusiv din cea turcească, chinezească, dar și italiană.

După cum spuneam anterior, complexul este ideal pentru familiile cu copii. Aici, cei mici au la dispoziție un mini club, Rixy Kids, cu cinematograf, loc de joacă, minidiscotecă, dar şi restaurant pentru copii. Nu este de neglijat nici Rixy Aquapark cu tobogane de apă pentru copii. Și, în plus, odată ajuns aici nu trebuie să mai plătiți nimic în plus.

Potrivit reprezentanților Rixos, cele opt hoteluri ale lanțlui aflate în Antalya găzduiesc circa 300.000 de persoane, anual.

Statisticile arată și 6.000 de români cazați aici, un număr în creștere, dar aflat la coada clasamentului, după cei 35% turiști turci, 26% ruși, 10% din Orientul Mijlociu, 8% ucrainieni, 6% germani.

Printre cei mai darnici se numără turiștii ruși care plătesc chiar și trei mii de dolari pe noapte pentru o vilă privată cu patru camere.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.