SUV XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, ajunge în România SUV XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, ajunge în România
EIT Forum Auto, unic importator al autoturismelor Volvo în România, a lansat oficial pe piaţa locală noul SUV XC60, una dintre cele mai sigure... SUV XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, ajunge în România

EIT Forum Auto, unic importator al autoturismelor Volvo în România, a lansat oficial pe piaţa locală noul SUV XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată. Până la finalul anului, compania estimează că noul model va genera vânzări de peste 3 milioane de euro.

Fabricat în Goteburg, Suedia, noul model  XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generație și este disponibil în trei versiuni de echipare – Momentum, R Design şi Inscription – și cinci motorizări – două diesel, două pe benzină și un motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid. Noul XC60 are un preț de pornire de 45.930 Euro cu TVA inclus, iar EIT Forum Auto urmărește să vândă, la nivel local, 60 de unităţi din noul model până la finalul anului.

„Suntem încântați să aducem pe piața din România noul SUV XC60, mai ales după succesul înregistrat de modelul XC60 Classic. Observăm un mare potențial de cumpărare, deoarece se adresează unui consumator atent, în căutare de elemente ce simplifică șofatul, dar care oferă confort și siguranță sporită. Noul model încununează o serie de atribute despre care credem că vor fi foarte bine primite pe piața locală, așa cum s-a întâmplat și la nivel internațional”

Bogdan Huidan, Director General EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan național

Anul trecut, EIT Forum Auto a înregistrat o cifră de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vândut 402 maşini, în creştere cu 25% faţă de 2015.

Cel mai bine vândute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 maşini şi XC60 Classic cu 136 de maşini. Pentru 2017, compania urmărește o creștere a cifrei de afaceri similară ultimului an.

Modelul XC60 Classic, în cei nouă ani de la lansare, a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de mașini vândute la nivel global. Acesta reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo la nivel mondial, ceea ce generează așteptări mari pentru lansarea noului model XC60. În România, noul model este disponibil pentru test drive la toți dealerii autorizați Forum Auto România.

Forum Auto România este importator al autoturismelor Volvo la nivel local și lucrează, în prezent, cu patru dealeri autorizați (doi în București, unul în Constanța și unul în Timișoara). Compania vizează ca până la finalul anului viitor să își lărgească rețeaua de parteneri cu noi dealeri, în Iași, Brașov și Cluj.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.