Poftă de dulce: Tiramisu cu Mascarpone Granarolo Poftă de dulce: Tiramisu cu Mascarpone Granarolo
Da, știu că știți că sunt pofticios din fire și că îmi plac dulciurile la nebunie. Dar ce fac atunci când nu am un... Poftă de dulce: Tiramisu cu Mascarpone Granarolo

Da, știu că știți că sunt pofticios din fire și că îmi plac dulciurile la nebunie. Dar ce fac atunci când nu am un cheesecake la îndemână? Pregătesc un tiramisu. Sau mai multe!

Rețeta e clasică, nimic ieșit din comun, dar mie îmi place ca aroma de cafea care se impregnează în pișcoturi să fie foarte puternică. Și să nu uităm că o importanță mare o are și brânza mascarpone aleasă.

Eu am mers mereu pe mâna italienilor de la Granarolo, care au pe piață un produs realizat din smântână coagulată obținut din lapte de vacă, de calitate superioară, ingredientul ideal pentru un desert ca Tiramisu. Din acest motiv, Granarolo, care are un conținut de grăsime în substanță uscată: min. 83%, este singurul mascarpone aprobat de către AMPI – Academia Italiană a Maeștrilor Cofetari.

Cum m-am descurcat? Foarte bine! Pentru început mi-am preparat o cafea tare și bună. Eu am sorbit doar o ceașcă, iar restul am lăsat-o să se răcească pentru ca mai apoi să trec pișcoturile prin ea.

În paralel, am separat albușurile de gălbenușuri, pe care le-am amestecat cu zahărul până ce acesta din urma s-a diluat, iar eu am obținut o cremă fermă. Separat, am bătut albușurile cu mixerul (merge și cu telul), până ce s-au transformat într-o spumă legată.

Ulterior, în crema de gălbenușuri am adăugat mascarpone și am mixat până s-a omogenizat. Am turnat-o încet în albușurile bătute spumă și am trimis pachetul la frigider.

Am ales să fac tiramisu într-o tavă, dar și în câteva cupe din care să se poată servi direct. Astfel, am trecut fiecare pișcot prin cafeaua rece, pe ambele părți, și am ordonat un prim strat în tavă/cupe. Am întins jumătate din cantitatea de cremă și am nivelat-o uniform. Am trecut la stratul al doilea de pișcoturi peste care am pus restul de cremă cu mascarpone. La final, am ornat tiramisu cu cacao și l-am dat, din nou, la rece.

Pentru că aveam mascarpone din belșug, am repetat operațiunea. De câteva ori. Poftă bună!

Ingrediente (o porție mică) Tiramisu

  • o cutie de Mascarpone Granarolo 250 grame
  • 200 grame pișcoturi
  • 100 grame zahar
  • 3 ouă
  • 100 ml cafea preparată și lăsată la rece
  • cacao (pentru ornat)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.