Pinum inaugurează la București cel mai mare showroom din Europa de Est Pinum inaugurează la București cel mai mare showroom din Europa de Est
Povestea Pinum a început încă din 1981 prin colaborarea companiei Nusco Porte cu fabrica de mobilă din Pipera. Ulterior, în 1992 s-a înființat Pinum... Pinum inaugurează la București cel mai mare showroom din Europa de Est

Povestea Pinum a început încă din 1981 prin colaborarea companiei Nusco Porte cu fabrica de mobilă din Pipera. Ulterior, în 1992 s-a înființat Pinum Producție, companie care s-a ocupat cu producția de uși pentru piețele din Italia și România, iar din 2002, a preluat integral unitatea de producție Pipera. Compania aniversează 25 de ani în România prin lansarea celui mai mare showroom de profil din Europa de Est, cu o suprafață de 1000 mp.

Cu o experiență de 25 de ani, Pinum este, astăzi, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală de uși, ferestre și parchet, fiind recunoscut pentru cea mai mare capacitate de producție a ușilor, pentru calitatea, design-ul și diversitatea produselor.

În noul spațiu din Șos. Pipera nr. 48 sunt expuse produse din gama premium a unor branduri italiene, în exclusivitate pe piața locală, investiția ridicându-se la aproximativ 400.000 euro.

Afaceri în creștere pentru 2018

În 2016, Pinum și-a menținut cifra de afaceri la 8 milioane de euro, iar pentru acest an vizează o creștere de cel puțin 15%. Estimările se bazează atât pe extinderea rețelei de distribuție, prin deschiderea noului showroom, pe inaugurarea noii linii de producție PVC ce a avut loc anul acesta, cât și pe dezvoltarea pieței de export în Statele Unite.

“Estimăm o tendință de creștere pe fondul unei piețe într-o continuă dezvoltare, evoluție susținută și de comportamentul consumatorilor, care pun tot mai mult accent pe produse și servicii de calitate. În acest sens, noul showroom Pinum reprezintă o oportunitate de a le prezenta modele speciale de uși, ferestre și parchet, unice pe piață, de la branduri precum Nusco, Berti, Alias, Rimadesio, Lualdi și Barausse”, a declarat Francesco Curcio, Director General Executiv Pinum.

În prezent, portofoliul Pinum cuprinde peste 500 de modele de uși, ferestre din lemn, PVC și aluminiu, dar și o gamă variată de parchet. Având în vedere diversitatea produselor, Pinum oferă atât soluții pentru Prima Casă, cu prețuri accesibile, cât și produse pentru construcții de lux, fie că sunt spații de birouri sau ansambluri rezidențiale. În 2016, 70% din proiectele rezidențiale din București au fost dotate cu uși Pinum.

“Anul trecut, 70% din volumul total al vânzărilor a fost asigurat de uși, acesta fiind completat de tâmplăria din PVC și parchet. După un amplu proces de modenizare și tehnologizare și o investiție de 500.000 euro, fabrica Pinum din România asigură în prezent o capacitate de 6.000 uși/lună și 2.000 ferestre/lună, 15% din producție fiind destinată exportului în Italia, dar și în Statele Unite”, a adăugat directorul companiei.

Produsele Pinum sunt comercializate prin intermediul unei rețele complexe de distribuitori din întreaga țară și în showroom-urile proprii din București (Pipera și AFI Park), Constanța, Cluj și Iași.

  • Didi

    13/11/2017 #1 Author

    Servicii foarte slabe, nu raspund la telefon, numeni nu stie nimec. Si eu astept de 3 luni livrarea usilor.
    NU RECOMAND!

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.