Epson proiectează documentarul ”Planeta Petrila” în turneul național de promovare Epson proiectează documentarul ”Planeta Petrila” în turneul național de promovare
Filmul documentar ”Planeta Petrila”, realizat de regizorul Andrei Dăscălescu, va fi prezentat publicului din țară, în turneul național de promovare, cu ajutorul videoproiectorului Epson... Epson proiectează documentarul ”Planeta Petrila” în turneul național de promovare

Filmul documentar ”Planeta Petrila”, realizat de regizorul Andrei Dăscălescu, va fi prezentat publicului din țară, în turneul național de promovare, cu ajutorul videoproiectorului Epson EB-G6900WU. Documentarul prezintă declinul zonei miniere Petrila, în urma închiderii exploatărilor de cărbune din regiune.

Filmul a fost proiectat, în avanpremieră, chiar la Petrila, pe 4 iunie, respectiv la Petroșani pe 5 iunie.

”Am avut 500 de spectatori la avanpremiera de la Petrila, o parte dintre ei personaje în film. Am dorit să fie ei primii care văd filmul în România, ca mulțumire pentru că m-au primit în comunitatea lor și m-au inspirat pe parcursul celor 3 ani, cât au durat filmările. După TIFF, continuăm promovarea filmului în țară, în alte orașe industriale, unele dintre ele în aceeași situație cu Petrila – zone mono-industriale, în care comunitățile rămase în urma închiderii unor fabrici sau exploatări se luptă să reziste”, a declarat Andrei Dăscălescu, regizorul filmului.

Filmul documentar Planeta Petrila va avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în competiția Zilele Filmului Românesc, astăzi, 8 iunie, de la ora 16.00, la Cercul Militar din Cluj, în cadrul Zilei HBO. Filmul va rula și mâine, de la ora 14:00, la Universitatea Sapientia, iar pe 11 iunie va fi proiectat la Pelicam în cadrul competiției Black Sea Docs. Din 22 iunie documentarul va fi disponibil pe HBO și HBO GO, iar din 23 iunie va rula în cinematografele din țară. Turneul național de promovare va continua în perioada 30 iunie – 23 iulie 2017 în cele mai importante zone industriale din țară. Pe 27 iulie a.c., filmul va deschide festivalul Filmul de Piatra ce se derulează până pe 30 iulie la Piatra Neamț. Proiectorul Epson va fi folosit pe toata perioada turneului pentru realizarea proiecțiilor în diverse scenarii, de la case culturale, la cinematografe locale sau în aer liber.

Proiectorul folosit, Epson EB-G6900WU, este un model din clasa celor instalabile, cu tehnologie 3LCD și luminozitate de 6000 de lumeni, pe alb și pe culoare, și rezoluție WUXGA pentru imagini de cea mai bună calitate. Proiectorul integrează funcția Colour Uniformity care compensează distribuția neuniformă a culorilor prin reglarea intensităţii RGB în zone individuale de pe ecran, dar și funcția de corectarea a imaginii pe „suprafeţe curbe” şi „colţuri de perete”, pentru o proiecție impecabilă inclusiv pe suprafețe neuniforme sau distorsionate. Proiectorul poate fi, de asemenea, rotit pe verticală la 360 de grade, permiţând deplasarea imaginii în încăpere.

În cadrul turneului, Andrei Dăscălescu expune și o colecție de fotografii personale realizate în perioada de documentare și filmare. Colecția a fost imprimată folosind echipamentul profesional Epson SureColor SC-P800 pe suport Matte Posterboard. Cerneala folosită este de tip pigment Ultrachrome HD cu nouă culori și Vivid Magenta pentru a reda culori bogate și nunațe intense de negru. SC-P800 este cea mai mică imprimantă de format A2+ de pe piață și prima care folosește și rolă de hârtie putând fi utilizată de o gamă variată de profesioniști, de la fotografi și artiști, la arhitecți și specialiști din centre de printare.

Planeta Petrila este o producție FILMLAB, în coproducție cu HBO Europe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român și este distribuit în România de Transilvania Film.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.