Cine este Woogie și cum și îi ajută pe copii? Cine este Woogie și cum și îi ajută pe copii?
Woogie, robotul ce folosește inteligență artificială și care îi ajută pe copii să învețe mai ușor, a fost lansat pe Indiegogo – o platformă... Cine este Woogie și cum și îi ajută pe copii?

Woogie, robotul ce folosește inteligență artificială și care îi ajută pe copii să învețe mai ușor, a fost lansat pe Indiegogo – o platformă de strângere de fonduri.

Woogie are rolul de a facilita interacțiunea copiilor cu tehnologia într-un mod sigur și informativ fără ecrane LCD și, în același timp, le permite părinților să monitorizeze și să aibă control (într-un mod discret și accesibil) asupra conținutului pe care copilul îl accesează.

„În calitate de părinte, știu cât de dificilă este învățarea după școală atât pentru copii, cât și pentru noi, părinții” spune Bogdan Coman, fondator și CEO Woogie. „S-a avansat destul de puțin în dezvoltarea unei metode mai interactive pentru a-i ajuta pe copii să beneficieze de cele învățate. Iar în tot acest timp, copiii sunt tot mai lipiți de ecrane care nu le oferă nicio alternativă sigură părinților. De aceea l-am creat pe Woogie. Mi-am dorit o metodă mai bună și captivantă de a-i menține curioși pe copii în timp ce învață.”

Woogie este un robot bazat pe comandă vocală care stă în camera copilului având rolul de companion de învățare personalizat. Accesând conținut digital educațional, dar și general, Woogie răspunde întrebărilor copiilor de la „De ce au dispărut dinozaurii?” și până la „De ce trebuie să mănânc brocoli?

Pentru a crea cea mai bună experiență de învățare, Woogie a fost dezvoltat împreună cu educatori, psihologi, părinți și copii. Folosind inteligență artificială, Woogie învață din interacțiuni pentru a oferi o experință unică cu accent pe interesele și obiceiurile fiecărui copil în parte.

Pentru ca părinții să aiba control asupra conținutului accesat de către copii, echipa din spatele lui Woogie a dezvoltat o aplicație mobilă cu ajutorul căreia părinții pot accesa categoriile de conținut relevante pentru copiii lor. Prin această aplicație, părinții pot opta pentru conținut nou, cum ar fi cărți audio sau jocuri interactive.

Woogie este disponibil pentru pre-comenzi pe Indiegogo la un preț special de 79 $ – într-o ediție limitată. La doar câteva zile de la lansare, Woogie a ajuns la 30% din suma finală propusă pentru producția primei serii de unități.

Produsul final va fi livrat în februarie 2018.

Proiectul a prins viață în octombrie 2015, fondatorii fiind Bogdan Coman și Oana Korda. Întreaga echipă își desfășoară activitatea în Londra și în București. Woogie a absolvit două acceleratoare dedicate tehnologiei: MVP Academy și Startupbootcamp IoT.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.