Atos și Dell EMC își unesc forțele pentru a revoluționa piața Internet of Things Atos și Dell EMC își unesc forțele pentru a revoluționa piața Internet of Things
Atos, lider în transformarea digitală, și Dell EMC, parte a Dell Technologies, au anunțat că își vor uni forțele pentru a revoluționa piețele de... Atos și Dell EMC își unesc forțele pentru a revoluționa piața Internet of Things

Atos, lider în transformarea digitală, și Dell EMC, parte a Dell Technologies, au anunțat că își vor uni forțele pentru a revoluționa piețele de IoT (Internet of Things) și analiză de afaceri (BI).

Această colaborare se bazează pe tehnologiile software și hardware ale Dell EMC și pe Atos Codex, un set complet de soluții și capabilități de a proiecte, a crea, a administra și a securiza serviciile de business de tipul smart data, platformele de date și IoT. Oferta celor două companii se va adresa piețelor nord-americane și europene.

Până în 2020, 40% din veniturile IoT vor fi generate de servicii, conform Markets and Markets. Este de așteptat ca acest procent să crească de la an la an, pe măsură ce nevoile de consultanță și suport IT vor crește. În 2016, veniturile din serviciile IoT au ajuns la 57 miliarde USD și sunt prevăzute să ajungă la 158 miliarde USD în 2021, cu o rată anuală de creștere de 22%[1].

Creșterea fără precedent a dispozitivelor conectate, volumul de date generate și aplicațiile care conectează aceste sisteme vor avea nevoie de o ofertă puternică de gestionare a acestei tehnologii, ținând cont de dimensiunea și complexitatea rețelelor generate de IoT.

“Abordarea Atos în a permite proiectelor IoT de a obține eficiență operațională, anagajamentul clienților și transformarea afacerii îndeplinește cerințele pieței. Capabilitățile sale pe toate departementele de IoT, îmbunătățite prin investiții strategice, parteneriate, cum este cel cu Dell EMC, și o vastă experiență în execuția de proiecte de scară largă, conduc la livrări continue de valoare și rezultate de business sporite consumatorilor”, a declarat Yuga Joshi, Practice Director Everest Group[2].

Colaborarea dintre Atos și Dell EMC are ca scop crearea unui cadru de servicii de gestionare IoT pentru a le permite consumatorilor să dețină în permanență controlul și pentru a se asigra că toți utilizatorii pot crea în mod continuu valoare folosind dispozitivele conectate. Acest cadru de servicii se va numi Atos Codex IoT Services.

“Ne bucurăm să le putem oferi clienților noștri serviciile, tehnologia și capabilitățile necesare pentru a își putea gestiona într-un mod eficient propriile resurse și să genereze valoare. Aceasta colaborarea le va oferi companiilor instrumentele de care au nevoie pentru a își îmbunătăți rezultatele de business” a afirmat Paul Albada Jelgersma, Director Atos IoT Solutions.

Cadrul Atos Codex IoT Services va conține un catalog de servicii precum gestionarea dispozitivelor, conectarea, servicii de date și stocare, control asupra schimbării și eliberării, gestionarea incidentelor, service desk și suport, operațiuni de creștere a rezistenței la defecțiuni și perturbări. Aceste servicii vor fi livrate cu specificațiile oferite de utilizatori, inclusiv măsurile necesare pentru securitatea datelor encriptate și gestionarea accesului. Cadrul de servicii va definii un plan de arhitectură, ce va conține soluții hardware și software Dell EMC, dar și soluții software și servicii de integrare oferite de Atos.

“Suntem mândri să ajutăm Atos să își dezvolte oferta de servicii IoT ce se vor baza pe portofoliul nostru extins, cum ar fi Dell Edge Gateways, ce permite transferul în siguranță și analiza datelor importante aflate la marginea rețelei, infrastructura hiper-convergentă și extinderea spațiului de depozitare la bază oferite de Dell EMC. Combinând aceste capabilități cu expertiza, componentele și serviciile IoT ale Atos în oferta de analiză gestionată  end-to-end a cadrului Atos Codex IoT Services, le putem oferi clienților noștri o transformare digitală IoT de succes”, a declarat Jay Snyder, Senior Vice President, Global Alliances, Industries & Service Providers Dell EMC.

Parteneriatul va acoperi două domenii: (i) dezvoltarea/proiectarea în comun a Cadrului de Livrare a Serviciilor, utilizând activele existente ale ambelor companii și (ii) abordarea în comun a pieței, bazându-se pe puterea de brand a fiecărei comanii și capabilitățile de a construi și de a comercializa soluții determinate de cererea clienților. Primele capabilități oferite de cadrul Atos Codex IoT Services sunt disponibile în prezent, iar servicii și produse adiționale vor fi adăugate în funcție de cerințele pieței.

———————————————————————————-

[1]  Markets and Markets, Februarie 2017

[2]  Everest Group este o companie americană de consultanță  și cercetare în domeniile IT și sourcing

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.