Aeroporturile bucureștene, în top 5 cu cea mai mare creștere a traficului din Europa în T1 Aeroporturile bucureștene, în top 5 cu cea mai mare creștere a traficului din Europa în T1
Aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului... Aeroporturile bucureștene, în top 5 cu cea mai mare creștere a traficului din Europa în T1

Aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru din 2017, de către Airports Council International – Europe, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Potrivit unui comunicat de presă, la categoria aeroporturilor cu 5 — 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, după Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) și Malta. Aeroportul Băneasa a ocupat primul loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croația).

În primul trimestru din 2017, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Moscova Sheremetyevo, Manchester, Londra Gatwick, Amsterdam și Oslo.

La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Varșovia, Sankt Petersburg, Lisabona, Praga și Bruxelles.

CNAB a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri și 28.249 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Compania Națională Aeroporturi București a fost înființată prin fuziunea dintre Compania Națională “Aeroportul Internațional Henri Coandă — București” SA și Societatea Națională “Aeroportul Internațional București Băneasa — Aurel Vlaicu” SA.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.