Plantronics a inaugurat clădirea de birouri care te lasă “să-ţi auzi gândurile” Plantronics a inaugurat clădirea de birouri care te lasă “să-ţi auzi gândurile”
Zgomotul ambiental este una dintre principalele surse de distragere a atenției în birourile de tip „open space”. Această perturbare poate afecta serios sau cel... Plantronics a inaugurat clădirea de birouri care te lasă “să-ţi auzi gândurile”

Zgomotul ambiental este una dintre principalele surse de distragere a atenției în birourile de tip „open space”. Această perturbare poate afecta serios sau cel puţin pune la încercare eficienţa angajaţilor din astfel de clădiri. Dar ce ar fi dacă o asemenea clădire ar fi proiectată şi construită astfel încât ofere confortul fono-ambiental atât de dorit?

Un studiu din 2013 realizat de Universitatea din Sydney a relevat că lipsa unui spaţiu fonic privat a reprezentat de departe cea mai mare sursă de stres pentru angajaţi. Trebuie să admitem că forţa de lucru de astăzi este foarte diferită de cea de acum cinci ani, drept pentru care Plantronics a dus tehnologia un pas mai departe atunci când a construit noul sediu internaţional, inaugurat în primăvară.

Lider global în inovaţie, Plantronics a inaugurat un nou sediu de birouri în Hoofddorp (situat la sud-vest de aeroportul Schipol, Olanda) – în care primul lucru care îţi vine în minte atunci când intri înauntru este o comparaţie cu un instrument muzical bine acordat. Întreaga clădire este proiectată astfel încât să funcţioneze ca o cameră acustică ce poate găzdui angajaţi cu diferite stiluri de lucru, fără distragerea atenţiei atât de tipică birourilor de tip spaţii deschise.

Un element definitoriu este utilizarea unui sistem de management acustic care implică utilizarea de imagini şi sunete din natură pentru a contribui la reducerea zgomotului ambiental. Rezultatul este o simfonie de niveluri de sunete care permit derularea simultană a diverselor activităţi cu distragere minimă, inclusiv întâlniri improvizate în spaţiile de tranzit, sesiuni de brainstorming, video conferinţe, concentrare în linişte şi chiar testare de produse.

Clădirea este un exemplu perfect de spaţiu de lucru în care oamenii se pot bucura de flexibilitatea şi de mobilitate fără limite, indiferent de zona sau corpul clădirii, cu o distragere minimă a atenţei şi un spaţiu privat optim. Este poate cea mai puternică dovadă că Plantronics dezvoltă soluţii care ajută oamenii să comunice mai uşor, adresând în acelaşi timp şi situaţii de zgomot la locul de muncă şi ducând tehnologia Smarter Working la nivelul următor.

Toate acestea, împreună cu tehnologia pentru căşti audio pentru call-centers gălăgioase, comunicaţii unificate pentru lucrători mobili şi soluţii audio pentru activităţi în aer liber, precum şi căşti pentru gaming, muzică şi sporturi (lista completă este aici).

Plantronics este prezent în România din anii 1990 prin intermediul unui parteneriat de lungă durată cu distribuitorul local ABN Systems. 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.