Sighisoara, cetatea in care iti reincarci bateriile cu energie pozitiva Sighisoara, cetatea in care iti reincarci bateriile cu energie pozitiva
Daca ajungeti in inima Romaniei nu trebuie sa ocoliti Sighisoara. Este un loc in care iti incarci bateriile si in care istoria s-a scris... Sighisoara, cetatea in care iti reincarci bateriile cu energie pozitiva

Daca ajungeti in inima Romaniei nu trebuie sa ocoliti Sighisoara. Este un loc in care iti incarci bateriile si in care istoria s-a scris pe fiecare straduta ingusta din aceasta cetate. De ce spun asta? Pentru ca in Sighisoara s-a nascut Vlad Tepes, alias Dracula, iar de numele orasului se leaga si numele lui Herman Oberth, cunoscut ca unul dintre parintii astronomiei si ai rachetei. Tot de aici se trage si arhitectul Anca Petrescu, cea care a realizat Casa Poporului din Bucuresti.

Intemeiata de colonistii germani, astazi, Sighisoara, oras al carui centru istoric este inclus in patrimoniul mondial UNESCO, nu depaseste 25.000 de locuitori.

*Obiective turistice cunoscute

  • Turnul cu ceas a fost construit in secolul al XIV-lea pentru a proteja poarta principala a orasului si este cel mai masiv dintre cele noua turnuri de aparare ale cetatii Sighisoara care s-au pastrat pâna in prezent. Monumentul are o inaltime de 64 de metri, este situat in partea de sud-est a cetatii si este vizibil din orice punct al centrului orasului. Astazi, este unul din principalele puncte de atractie ale Cetatii.
  • Scara scolarilor a fost construita in 1654, pentru a usura accesul elevilor in timpul iernilor grele sau ploii, la scoala situata lânga biserica din deal. Daca initial a fost constrita din lemn si avea 300 de trepte, astazi ea mai pastreaza 175 de trepte, intrerupte de mai multe platforme late. Asemanatoare unui tunel, aceasta scara superba duce in vârful dealului, unde exista o veche biserica gotica, dar si scoala evanghelica.
  • Considerata cel mai valoros monument arhitectonic din Sighisoara, Biserica din deal este o biserica evanghelica care a fost construita in mai multe etape intre 1345-1525. Este a patra biserica gotica ca marime din Transilvania si are un turn-clopotnita de 42 m inaltime. Are singura cripta cunoscuta in Transilvania aflata dedesubtul corului si contine morminte din secolele al XVI-XVIII.

*Locuri mai putin cunoscute

  • Unul din cele mai vechi monumente din oras este Biserica Manastirii Dominicane, construita in a doua jumatate a secolului al XIII-lea in stilul gotic transilvanean. In patrimoniul bisericii se afla printre altele o cristelnita de bronz turnata in 1440 si 39 de covoare orientale confectionate in secolele XVI-XVII.
  • Daca vorbim de Biserica Leprosilor, trebuie sa stiti ca aceasta este o constructie aflata pe malul Tarnavei, care si-a primit numele in urma construirii unei leprozerii in incinta sa, in secolul al XVI-lea, prin donatia unui preot. Sinagoga este o cladire construita in 1903 si este situata intr-o zona in care locuiau, altadata, evreii. Avand in vedere faptul ca nu mereu ai ocazia sa iei contact cu aspectele unei alte culturi din tara noastra, nu rata ocazia de a vizita acest lacas de cult.
  • Mai putin cunoscuta, Casa Venetiana este si ea un obiectiv turistic ce merita vizitat in Sighisoara. Cladirea a fost construita in secolul al XVI-lea de catre primarul de atunci, Stephanus Mann, si este inspirata din stilul gotic venetian. Casa i-a servit drept resedinta lui Mann, iar astazi, dupa o reparatie completa interioara, pivnita a devenit un spatiu adecvat pentru unitati comerciale.

 

In incheiere va mai spun doar atat. Sighisoara este bine reprezentata in plan turistic de cateva butique hoteluri foarte frumoase, insotite de restaurante si terase pe masura. Noi am poposit la Hotel Bulevard, un loc cochet pe care vi-l va recomandam cu multa caldura.

Aceasta prezentare face parte din campania “Art&Craft si HappyTour promoveaza Romania“, campanie la care am luat si eu parte. Nu uitati ca de azi incep inscrierile la concursul in care punem la bataie un city break intr-un oras surpriza din Romania si un super kit de calatorie. Inscrierile se fac pe http://turistinromania.happytour.ro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.