Cât sunt dispuşi românii să plătească pentru serviciile stomatologice? Cât sunt dispuşi românii să plătească pentru serviciile stomatologice?
În România sunt deschise peste 12.500 de cabinete stomatologice private şi doar 1.500 de cabinete publice. Studiile confirmă faptul că romanii vizitează cel mai... Cât sunt dispuşi românii să plătească pentru serviciile stomatologice?

În România sunt deschise peste 12.500 de cabinete stomatologice private şi doar 1.500 de cabinete publice. Studiile confirmă faptul că romanii vizitează cel mai rar medicul stomatolog, 58% dintre ei ajung la cabinetul stomatologic cel mult o dată pe an, iar 30% dintre aceştia îşi fac o programare doar atunci când au o problemă care le provoacă durere. Doar 26% dintre români vizitează dentistul cel puţin o dată pe an.

Există însă şi romani care nu merg la dentist nici măcar o dată pe an sau care nu au fost niciodată în viaţa lor la un stomatolog. Din acest grup, peste 70% sunt persoane din mediul rural şi fără studii. Am observat că persoanele tinere, cu vârsta între 18 şi 34 de ani, au tendinţa de a merge mai des la dentist, însă nu suficient încât să prevină apariţia afecţiunilor orale”, spune dr. Remus Stratulat, medic estetică dentară și co-fondator în cadrul Clinicii Dental One.

Din păcate, cea mai mare parte a românilor nu sunt dispuşi să plătească pentru serviciile dentare de care au nevoie. Pentru că educaţia medicală lipseşte şi nu a fost implementată din copilărie, foarte mulţi romani nu pun preţ pe dantura, apelează la medicul dentist doar dacă a apărut o durere sau dacă sunt nemulţumiţi din punct de vedere estetic.

Asigurările sociale nu acoperă tratamente dentare şi foarte mulţi romani sunt frustraţi de acest lucru şi merg la medic doar pentru urgenţe. În cazul în care o persoană nu a mers de peste 10 ani la un control, cu siguranţă apar probleme mari în această perioadă, care vor costa mult mai mult decât dacă ar fi mers anual. Media tratamentelor este de 2000 lei”, afirmă dr. Remus Stratulat.

Ce servicii stomatologice accesează cel mai des romanii?

În Clinica Dental One sunt accesate predominant serviciile de profilaxie, estetică dentară şi implantologie. S-a constatat că romanii au rămas fără 2-3 dinţi de la vârste fragede şi apelează la implantul dentar pentru reabilitare.

Foarte mulţi pacienţi îşi doresc variante cât mai ieftine, însă după ce înţeleg ce tratamente sunt necesare în cazul lor, li se explică avantajele şi dezavantajele, tind să aleagă implanturi medii sau premium. Le oferim posibilitatea de plată în rate şi efortul finaciar nu mai este aşa mare pentru un tratament de calitate şi implanturi la care putem oferi garanţie”, completează dr. Remus Stratulat.

Profilul pacienţilor străini care vin la stomatologi români

Lucrurile sunt diferite în cazul pacienţilor străini. Ei vin pentru câteva zile şi îşi doresc rezolvarea tuturor problemelor dentare. De obicei vin pentru tratamente complexe, reabilitare completă. Pentru aceste tratamente plătesc în medie 3000 euro”, spune dr. Remus Stratulat.

Obiectivele clinicii Dental One

Obiectivele noastre rămân aceleaşi ca în momentul în care am înfiinţat clinica Dental One: să oferim servicii dentare premium, pacienţii care vin la noi să aibă un management al cazului cu un consilier dedicat şi să nu mai aibă nicio grijă în ceea ce priveşte sănătatea şi estetică dentară.

Scopul Dental One este să ofere servicii personalizate şi alocarea timpului optim fiecărui pacient. În medie avem aproximativ 30 de programări pe zi, iar 6 medici sunt permanenţi în echipa Dental One şi gata să asigure pacienţilor cele mai bune tratamente”, afirmă dr. Remus Stratulat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.