Școala Americană Internațională din București lansează competiția burselor, ediția 2017 Școala Americană Internațională din București lansează competiția burselor, ediția 2017
Școala Americană Internațională din București (AISB) demarează o nouă ediție a competiției burselor, ocazie cu care elevii eminenți, de la orice școală din România,... Școala Americană Internațională din București lansează competiția burselor, ediția 2017

Școala Americană Internațională din București (AISB) demarează o nouă ediție a competiției burselor, ocazie cu care elevii eminenți, de la orice școală din România, care sunt interesați de  o educație internațională, pot aplica pentru înscrierea în programul instituției de învățământ.

Programul de burse AISB va fi lansat în data de 13 februarie. Vor fi acordate trei burse integrale, incepand cu anul scolar 2017-2018, pana la absolvirea liceului, disponibile elevilor din clasele a opta și a noua.

Bursele AISB acoperă taxele pentru toţi anii de studiu, accesul la manuale și alte obiecte de studiu, transportul zilnic de acasă la școală și retur, deplasările de studiu organizate cu AISB, masa de prânz , turnee sportive scolare și un laptop pentru uz scolar.

Obiectivul programului de burse AISB este să ofere elevilor de orice naționalitate, care nu se pot înscrie la programul de studiu AISB din cauza posibilităților financiare limitate, accesul la o educație internațională. Încă de la începutul programului, în 1999, AISB a oferit burse pentru 35 de elevi din România, copii cu rezultate remarcabile în învățământul de stat și care, ulterior, au înregistrat performanțe și în cadrul AISB.

O mare parte dintre bursierii AISB au studiat sau studiază în străinătate, sunt angajați în companii multinaționale, unii chiar revenind la Școala Americană pentru a lucra.

„Beneficiarii burselor AISB sunt elevi care dovedesc capacități intelectuale deosebite, implicarea în activițăți comunitare și de voluntariat și care au un comportament etic din toate punctele de vedere, dar care au posibilități financiare limitate. Toți aceștia vor beneficia de Programul Internațional de Bacalaureat, un program care răspunde nevoilor elevilor foarte motivați și care integrează cele mai bune practici internaționale din întreaga lume”, spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al AISB.

În sprijinul programului de burse, Școala Americană Internațională de la București va organiza în data de 13 februarie Ziua Porților Deschise Bursierilor, unde sunt invitați părinții și elevii interesaţi de programul AISB. Astfel, vor putea afla mai multe informații despre învățământul în cadrul AISB și vor vizita campusul școlii. Accesul în campus pentru a participa la Ziua Portilor Deschise se face exclusive după o înregistrare prealabilă și prin prezentarea de acte de identitate la intrare. Pentru înregistrare se va contacta recepția școlii, la robretin@aisb.ro.

Indiferent dacă au participat sau nu la Ziua Porților Deschise, elevii se pot înscrie la examinarea preliminară care va avea loc pe 4 martie, la ora 8:30, şi va consta în teste la Limba Engleză, Matematică și teste Non-Verbale.  Și pentru accesul la aceste examene este obligatorie înregistrarea prealabilă la robretin@aisb.ro și prezentarea actelor de identitate.  În lipsa acestora, prezența în campus nu va fi permisă.

Zece elevi selectați după prima examinare vor fi invitați să depună dosarul de înscriere și să susțină un examen mai complex pe data de 25 martie.

Comitetul de Burse AISB, care cuprinde profesori, membri din personalul administrativ, părinți și membri ai biroului financiar al școlii, va revizui toate dosarele și îi va invita pe elevi pentru un interviu pe data de 6 Mai. Bursele vor fi anunțate de directorul Școlii Americane pe 8 mai 2017.

„În cadrul Școlii Americane Internaționale din București,  acordăm o mare importanță și susținere programului burselor și știm cât de valoroase sunt educația și performanța. Sperăm ca la Ziua Porților Deschise Bursierilor să participe câți mai mulți elevi alături de părinții lor, și ca aceștia să își dorească să vină să studieze la școala noastră. În prezent avem 12 bursieri în cadrul AISB, care urmează cursurile noastre din clasele 8 până în clasa 12, beneficiind de Programul Internațional de Bacalaureat și de toate oportunitățile pe care instituția noastră le oferă”, spune Robert Brindley, Director al AISB.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.