Japanese Molecular Cuisine, un nou concept de cină – Galerie FOTO Japanese Molecular Cuisine, un nou concept de cină – Galerie FOTO
Japanese Molecular Cuisine, un nou concept inedit de cina a avut loc, recent, la restaurantul Zen Fusion. Vorbim de o cină la care invitații au... Japanese Molecular Cuisine, un nou concept de cină – Galerie FOTO

Japanese Molecular Cuisine, un nou concept inedit de cina a avut loc, recent, la restaurantul Zen Fusion. Vorbim de o cină la care invitații au avut parte de un răsfță culinar, la cele mai înalte standarde.

Pe scurt, acest nou concept de cină vă permite să pășitț într-un univers culinar fusion ce combină într-un mod inedit și spectaculos aromele și atmosfera specifică din Japonia sau … Peru.

Cum a arătat meniul?

Starter – raviola (spherification) de supă miso cu vongole și sos de soia învechit de trei ani.

Piure din cartofi copți cu unt (cantități egale de unt și cartofi), baby carrot cu semințe de vanilie și mirin, sos de legume, alge kombu și xantana.

Spumă din brânza de capră afumată cu terină de sfeclă roșie și icre din miere de albine manuka.

Japanese Molecular Cuisine-Zen Sushi (13)

Ceviche din biban de mare, ton și burtă de ton, jeleu de portocale, maioneză de yuzu, jeleu de mango, spumă de lime, zapadă de wasabi și praf din ulei de măsline.

Surf and turf

Mușchi de vită gătit “sous vide” cu piure catifelat de țelină, creveți gătiți în baie de unt clarifiat și demi-glace cu parfum de wasabi.

Desert – Burete de iaurt, spumă de mango și înghețată de wasabi.

Japanese Molecular Cuisine-Zen Sushi (1)

Bine de știut!

Restaurantele Zen Sushi aduc experiența bucătariei japoneze printr-o atmosferă intimp și deosebită, într-un spațiu modern dominat de elemente naturale (lemn, piatră), culori închise, elegante, lumini difuze, ce te poartă inevitabil cu gândul la Japonia.

Experiența Zen în arta culinară pleacă de la premiza că mâncarea este mai bună atunci când este preparată din cele mai proaspete ingrediente, atent selecționate.

Meniul din restaurantele Zen Sushi este unul variat, puteți servi de la faimoasele rulouri cu orez învelite în alge nori – Makisushi – până la sofisticatele Sashimi pregătite migălos din pește crud și din cele mai fine ingrediente, toate preparate sub ochii clienților.

“Mister Sushi” este Iulian Constantin, chef și owner la Zen, cu peste 15 ani experiență în bucătarie, iar “Misterious sushi” e una dintre minunățiile inventate de el.

Chef Iulian a studiat cu maestrul Okuda Yutaka în primul restaurant japonez deschis în București la începutul anilor 2000. În 2014, Chef Iulian a participat la World Sushi Cup, din Tokyo, un concurs exclusivist la care sunt invitați doar cei mai buni bucătari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.