Doi români creează o soluţie revoluţionară pentru sistemul de sănătate, implementată în spitalele din Chicago Doi români creează o soluţie revoluţionară pentru sistemul de sănătate, implementată în spitalele din Chicago
Platforma inovatoare permite monitorizarea precisă a utilizării şi locaţiei echipamentelor medicale şi localizarea pacienţilor din interiorul unui spital. De asemenea, cu ajutorul ei, familia... Doi români creează o soluţie revoluţionară pentru sistemul de sănătate, implementată în spitalele din Chicago

Platforma inovatoare permite monitorizarea precisă a utilizării şi locaţiei echipamentelor medicale şi localizarea pacienţilor din interiorul unui spital. De asemenea, cu ajutorul ei, familia şi apropiaţii află locaţia pacienţilor în timp real, fiind înştiinţaţi când ea se schimbă, iar managerii spitalelor cunosc gradul de utilizare al echipamentelor şi pot eficientiza semnificativ costurile operaționale. Pentru prima oară în istoria spitalelor, se pot măsura exact fluxurile de lucru şi utilizarea resurselor spitalelor.

Startup-ul IntelligentLocations, înfiinţat şi condus de Bogdan Nedelcu, a început să lucreze cu QUALITANCE la proiect în 2016, pornind de la premisa că, în fiecare an, spitalele din SUA pierd echipamente în valoare de peste 15% din bugetul anual. Ca atare, spitalele ar beneficia de o soluţie care să le permită monitorizarea locaţiei şi vizualizarea în timp real a echipamentelor şi pacienţilor din diferite zone ale spitalului. Rolul QUALITANCE a fost de implementare şi consultanţă în ce priveşte platforma şi aplicaţia cu două componente diferite, care pot fi achiziţionate separat.

Cea folosită de personalul medical poate fi descărcată pe dispozitive care utilizează iOS şi Android. Pentru prima dată în istoria sistemelor de sănătate, managerii spitalelor pot afla adevăratul grad de utilizare al echipamentelor mobile şi cuantifica fluxul operaţional în funcţie de parametrii precişi.

Această componentă a aplicaţiei IntelligentLocations le permite spitalelor să-şi optimizeze rata de utilizare a echipamentelor, indiferent dacă acestea se află în zone greu accesibile sau rar frecventate. În plus, spitalele pot reduce costuri cu ajutorul aplicaţiei, datele furnizate de ea dându-le posibilitatea de a anticipa lucrările de mentenanţă necesare bazându-se pe informaţii legate de randamentul echipamentelor şi de a evita cumpărarea de echipamente care nu sunt necesare.

De asemenea, familia şi apropiaţii pacientilor pot descărca o aplicaţie gratuită pe smartphone (fie el iOS sau Android) care îi ţine la curent cu deplasarea pacientului în diferitele secţii ale spitalului prin intermediul unor notificări de tip push şi o interfaţă care arată parcursul lor in spital. “Rudele şi prietenii ştiu cu precizie când să vină la spital, căci aplicaţia îi înştiinţează că pacientul şi-a revenit şi poate fi vizitat. Până şi apropiaţii care se află în altă ţară pot urmări deplasarea lui prin spital”, a declarat directorul de marketing al unuia dintre spitalele care a testat aplicaţia. În plus, aceasta cere feedback-ul familiei cu ajutorul unui chestionar, răspunsurile la acesta fiind însă opţionale.

Soluţia oferită de QUALITANCE a fost o platformă scalabilă care poate fi pusă în funcţiune în orice spital. Setarea sistemului IntelligentLocations într-un spital se face în principal printr-o interfaţă de utilizator şi durează aproximativ 15 minute. Există doar două componente de hardware, non-intruzive şi uşor de instalat, ceea ce presupune o punere în funcţiune lipsită de dificultăţi şi o reducere a costurilor iniţiale de configurare.

În vara lui 2016, pilotul a fost implementat în două spitale din Chicago ce fac parte dintr-una din cele mai mari reţele de spitale private din SUA. Scopul său era validarea conceptului şi a implementării, de a vedea dacă personalul înţelege, foloseşte şi adoptă noul sistem: de pildă, dacă preferă să obţină informaţii în timp real despre locaţie în loc să introducă aceste date în calculator.

“Clienţii şi investitorii au reacţionat cu entuziasm când au constatat că soluţia IntelligentLocations are capacitatea de a răspunde la timp la nevoile personalului medical. Disponibilitatea spitalului de a colabora cu noi, de a ne ajuta să găsim cea mai bună formă de implementare şi de a duce mai departe parteneriatul nostru spune multe despre viitorul tinerei noastre companii. Ca atare, vom investi mai mult în soluţia IntelligentLocations şi vom descoperi noi beneficii ale ei în zone noi şi pentru cât mai multe organizaţii dedicate sănătăţii”, a declarat Bogdan Nedelcu, CEO IntelligentLocations.

“Aplicaţia IntelligentLocations a fost una dintre primele create de noi în domeniul sănătăţii şi a fost repede urmată de altele: una dedicată medicilor rezidenţi şi alta bazată pe inteligenţă artificială. Soluţia IntelligentLocations este aplicabilă universal, poate fi implementată în orice spital, inclusiv din România, într-un timp foarte scurt şi la un cost corect. Contextul global este că, în 2017, costul healthcare global va depăși 9.000 de miliarde de dolari, reprezentând o presiune în constanta creștere pentru societate, estimându-se 12.000 de miliarde dolari în 2022.  În general, pentru noi, healthcare reprezintă una dintre industriile-cheie în care inovația și tehnologia pot crea fantastic de multă valoare”, a afirmat Ioan Iacob, CEO QUALITANCE.

Bine de știut!

IntelligentLocations este o companie fondată în 2015 de antreprenorul american de origine română Bogdan Nedelcu. Aceasta le oferă clienţilor săi din sistemul de sănătate o platformă care le permite să urmărească localizarea echipamentelor și pacienților prin spital și să măsoare utilizarea resurselor spitalului – pentru ca organizațiile să își poată eficientiza operațiunile și să îmbunătăţească serviciile pe care le oferă.

IntelligentLocations lucrează în exclusivitate cu cabinete, clinici şi spitale, iar 85% din finanţarea sa provine de la medici din diferite zone ale SUA, ceea ce demonstrează încrederea lor în superioritatea tehnologiei şi a capacităţii de implementare oferite de companie.

QUALITANCE este o companie globală de tehnologie și inovație prezentă în Bucuresti, San Francisco, Sydney și Tel Aviv. QUALITANCE oferă clienților săi un framework de inovație robust, cuplat cu capabilitatea de a construi proiecte și produse de tehnologie scalabile, production-level.

QUALITANCE a fost fondată în 2007 în România de Ioan Iacob și Radu Constantinescu. În 2016, QUALITANCE a achiziționat compania de experience design din San Francisco, LaunchPodium. Printre advisorii QUALITANCE se numără Robert Neivert, Venture Partner al acceleratorului 500Startups, și Tom Chi, cofondatorul Google[x], care a condus crearea Google Glass.

  • NPP Valok

    24/01/2017 #1 Author

    RE:Doi romani creeaza o solutie revolutionara pentru sistemul de sanatate, implementata in spitalele din Chicago | The Trends It — is impossible.
    Валок лапа Wil-Rich

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.