IKEA are acordul Primăriei pentru al doilea magazin din București. Când va fi gata IKEA Pallady? IKEA are acordul Primăriei pentru al doilea magazin din București. Când va fi gata IKEA Pallady?
IKEA continuă expansiunea activităților de retail în România și face noi pași importanți către deschiderea celui de-al doilea magazin din București. Planul Urbanistic Zonal... IKEA are acordul Primăriei pentru al doilea magazin din București. Când va fi gata IKEA Pallady?

IKEA continuă expansiunea activităților de retail în România și face noi pași importanți către deschiderea celui de-al doilea magazin din București. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru magazinul IKEA de pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, a fost aprobat de către Primăria Generală a Capitalei.

Aflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, cel de-al doilea magazin IKEA din România va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

Stefan Vanoverbeke IKEA„Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare.

Echipa Primăriei a dat dovadă de profesionalism și s-a implicat într-un dialog funcțional și benefic de ambele părți în timpul procesului de aprobare al PUZ.

Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018”

 Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe

Pornind de la moștenirea suedeză și de la respectul față de natură, IKEA South East Europe depune eforturi să reducă impactul asupra mediului înconjurător în construcția noului magazin.

Amplasarea viitorului magazin din Bulevardul Theodor Pallady va oferi atât consumatorilor, cât și IKEA, posibilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon generate de transport, prin accesul la mijloace de transport în comun (tramvai, metrou și autobuz), precum și acces la autostradă și la șoseaua de centură pentru camioanele care vor transporta produsele IKEA.

Obiectivul companiei este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Mai mult, vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

Ne bucurăm să vedem progresul din țară în multe aspecte sociale și economice de când IKEA a deschis primul magazin din România, acum 10 ani, și abia așteptăm să facem parte din această evoluție pe termen lung. România este țara cu cel mai mare potențial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei și facem noi pași în procesul de expansiune în toată țara, nu numai în București. Plănuim să atingem un număr total de 9 magazine – cel mai mare număr de magazine din țările din regiunea de sud-est – cu o investiție totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanți pentru noi și cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea 3.000 de locuri de muncă în România,” a adăugat Stefan Vanoverbeke.

ikea (7)

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia.

Majusculele din denumirea IKEA provin din inițialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd.

În august 2016, IKEA Group deținea și opera 340 de magazine în 28 de țări sau teritorii, sub acord de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. În timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.