Colliers consiliază vânzarea clădirii de birouri Construdava Colliers consiliază vânzarea clădirii de birouri Construdava
Clădirea de birouri Construdava din Bucureşti a fost vândută de fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG către AdamAmerica. Aceasta este cea de-a treia tranzacţie... Colliers consiliază vânzarea clădirii de birouri Construdava

Clădirea de birouri Construdava din Bucureşti a fost vândută de fondul Aberdeen Asset Management Deutschland AG către AdamAmerica. Aceasta este cea de-a treia tranzacţie de investiții în care Colliers International a consiliat grupul Aberdeen Asset Management Deutschland AG.

Construdava este o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 9.400 mp, amplasată în nord – estul Capitalei, pe şoseaua Pipera – Tunari. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group. Metro Systems se regăseşte pe locul 8 în topul celor mai mari companii de software din România, numărând în prezent 800 de programatori ce operează în peste 30 de ţări.

Colliers International şi casa de avocatură Cameron McKenna România au consiliat vânzătorul, iar AdamAmerica a fost reprezentată în această tranzacţie de către casa de avocatură Biriş Goran.

“Achiziţia Phoenix Tower de anul trecut, împreună cu Construdava, confirmă interesul pentru clădiri de birouri cu suprafețe medii, astfel de tranzacții fiind încurajate în special de accesul mai uşor la finanţare. 2016 a fost un an dinamic din punct de vedere al tranzacțiilor pe piaţa achizițiilor de birouri, aceasta fiind cea de a 4-a tranzacţie închisă de Colliers în 2016”

Simina Niculiță, Associate Director în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International

Simina Niculita, Colliers International

Piaţa de investiţii imobiliare din România se află pe un trend ascendent, reflectat atât prin volumul tranzacţiilor încheiate, cât şi prin interesul vizibil crescut al investitorilor străini ca urmare a condiţiilor favorabile de mişcare a capitalului, al mediului macro-economic pozitiv şi, nu în ultimul rând, datorită îmbunătățirii condiţiilor de finanţare la nivel de ţară. În 2016, piaţa imobiliară a menţinut un nivel confortabil de lichiditate, volumul total de investiţii fiind de 720 milioane de euro.

În România, grupul de investiţii Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat în 2015 în cea mai mare tranzacţie de retail de pe piaţa locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center, iar în 2016 în vânzarea Phoenix Tower, o clădire de birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 mp, amplasată în zona de centru – est a Bucureştiului, în apropiere de Bucureşti Mall.

Divizia europeană AdamAmerica, sub conducerea lui Isaac Cohen Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, deţine un portofoliu rezidenţial extins în Berlin, Frankfurt, Strasbourg şi Bucureşti. Având experienţă locală, proprietarii au profitat de ocazia de a reintra pe piaţa din România prin achiziţia unor active valoroase, precum Phoenix Tower şi Construdava, dar şi prin dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale, cum ar fi proiectul Reveria din estul Bucureştiului. Pentru următorii ani, AdamAmerica Europe urmăreşte să îşi extindă portofoliu de birouri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.