Floria și-a făcut depozit engros cu peste 100.000 euro și importă flori din Japonia Floria și-a făcut depozit engros cu peste 100.000 euro și importă flori din Japonia
Grupul Floria, care operează florăria online Floria.ro, divizia corporate și rețeaua de florării Floria în Stradă, a deschis primul său depozit engros de flori,... Floria și-a făcut depozit engros cu peste 100.000 euro și importă flori din Japonia

Grupul Floria, care operează florăria online Floria.ro, divizia corporate și rețeaua de florării Floria în Stradă, a deschis primul său depozit engros de flori, cu suprafață de 330 mp, pe Șoseaua Viilor nr. 14. Investiția depășește 100.000 euro și urmează să fie recuperată în următorii 3 ani. Odată cu deschiderea depozitului de flori, Floria lansează și un magazin online B2B dedicat floriștilor, pentru achiziții de flori în regim engros.

Noul depozit de plante și flori va deservi diviziile Grupului Floria, precum și revânzători din domeniu: ateliere de creație floristică, florării și designeri floriști, organizatori de evenimente și săli pentru evenimente.

Cu o suprafața de 330 mp, depozitul găzduiește în condiții optime de stocare peste 15.000 fire de flori și 1500 plante.

„Deschiderea depozitului este primul pas al Grupului Floria către vânzările engros, o zonă de business pe care intenționăm să o dezvoltăm. În primul rând, am vrut să creștem standardul în ceea ce privește modul de stocare a florilor, astfel încât să arătam că dacă florile sunt păstrate corect, acestea rezistă mai mult și au o prospețime îndelungată. Apoi, am vrut să arătăm o dată în plus că se poate face business la alb în tot ceea ce reprezintă vânzare de flori, cu totul facturat, taxele plătite și preturi corecte”, declară Andreea Uceanu, Director General Divizie Floria Offline.

Viitorul în achizițiile de flori: webshop, magazin online B2B pentru floriști

Odată cu deschiderea depozitului engros, Floria lansează și webshop-ul pentru clienți business, prin care aceștia pot comanda florile engros într-o platforma e-commerce B2B, dedicată clienților corporate ai depozitului. Clienții depozitului primesc la semnarea contractului și date de acces în platforma webshop, din care pot alege florile rapid, acestea urmând să le fie livrate direct la florarie sau atelier.

„Grupul Floria a inovat permanent domeniul floristic, la început cu Floria.ro, apoi prin conceptul florăriilor, iar acum facem un nou demers pentru a alinia piața floristică din România la standardele internaționale. Webshop-ul pentru floriști este un concept foarte popular în Olanda și alte țări cu tradiție în floristică, dar deloc folosit la noi. Avem însă încredere că și floriștii din România vor adopta aceasta modalitate simplă și intuitivă de a comanda florile online, așa cum și clienții finali au facut-o cu buchetele online”, adaugă Andreea Uceanu.

Înainte de deschiderea depozitului engros, Grupul Floria a demarat un studiu de piață în București, pentru a identifica florăriile cu punct de vânzare în București și a înțelege mai bine comportamentul lor de consum, vânzare și achiziție.

„Strategia noastra pentru depozit se bazează în mare măsură pe acest studiu pe care l-am demarat independent. Un feedback important a fost legat de faptul ca floriștii își doresc o modalitate mai simplă de achiziție flori, iar webshop-ul este răspunsul nostru la acest lucru. Prin webshop vor economisi timp considerabil și vor putea cumpăra flori engros la prețuri corecte, proaspete și păstrate în condiții optime de stocare” –mai spune Andreea Uceanu

Premieră: flori importate direct din Japonia

Florile disponibile în depozitul Floria sunt importate de la producători reputați din Olanda, Columbia, Kenia și Ecuador. În plus, echipa Floria a încheiat contracte cu exportatori din Japonia, astfel încât în depozitul Floria vor fi aduse și flori importate direct din Japonia, ceea ce reprezintă o premiera și o noutate pe piața din România.

„Suntem primii jucători din piața de floristică din România care au stabilit contacte de afaceri serioase cu exportatori din Japonia, care ne permit să importăm direct flori originare din această țară. Vorbim despre flori foarte deosebite, care nu se găsesc în România în prezent, dar care vor fi disponibile în Depozitul Floria. Pentru început acestea vor fi disponibile la comandă, însă în funcție de reacția publicului român intenționăm să aducem permanent în stoc astfel de flori speciale ”, declară Andreea Uceanu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.