Samsung lansează prima aplicație vocațională cu conținut 360o și continuă caravana #TomorrowMe Samsung lansează prima aplicație vocațională cu conținut 360o și continuă caravana #TomorrowMe
Samsung Electronics România continuă programul educațional „TomorrowMe” pentru cel de-al șaselea an consecutiv, prima oprire din cadrul caravanei din acest an fiind în București.... Samsung lansează prima aplicație vocațională cu conținut 360o și continuă caravana #TomorrowMe

Samsung Electronics România continuă programul educațional „TomorrowMe” pentru cel de-al șaselea an consecutiv, prima oprire din cadrul caravanei din acest an fiind în București. Într-un eveniment dedicat liceenilor, Samsung i-a provocat pe aceștia să își afle profilul vocațional prin intermediul „TomorrowMe”, prima aplicație vocațională cu conținut 360o, dar și să discute deschis despre carieră împreună cu modele ale generației digitale.

În prima ediție a Caravenei „TomorrowMe” 2016, elevii din liceele bucureștene au făcut cunoștință cu antreprenori de succes și au ascultat experiențele acestora legate de provocările pe care le-au întâmpinat în carieră, de-a lungul timpului. Aceștia au primit sfaturi și detalii despre provocările care pot apărea într-un parcurs profesional de la George Buhnici, jurnalist și prezentator PRO TV, Dr. Cristian Grasu, președinte Asociația Societatea de Salvare din București – ASSB, Ioana Sigarteu, Social Media Supervisor Samsung Europa de Sud-Est și președinte IAA Young Professionals România, Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Europa de Sud-Est, Laura Chiculiță, Chief Marketing Officer eJobs, Ana Maria Roxana Bîrcă, tânără dezvoltatoare de aplicații, parte din Liga Studenților Electroniști.

De asemenea, invitații „TomorrowMe” 2016 au vorbit liceenilor despre ce îi motivează, despre cum poate fi creat un echilibru între viața profesională și cea privată, despre cele mai frumoase experiențe pe care le-au avut în carieră, dar și despre ce înseamnă pentru ei evoluție profesională.

„Ca lider în tehnologie, Samsung continuă să se implice în proiectele educaționale care ajută tinerii să se pregătească pentru meseriile de mâine. Caravana «TomorrowMe» va continua să aducă în fața elevilor din România cât mai mulți mentori și modele demne de urmat, care să le ofere o viziune mai clară asupra parcursului lor profesional și, bineînțeles, asupra viitorului acestora. Totodată, aplicația TomorrowMe îi poate ajuta să își găsească mai ușor drumul profesional, prezentându-le anul acesta elevilor atât perspectiva specialiștilor în HR și așteptările acestora de la viitori angajați, cât și povești inspiraționale care să le vorbească despre provocările din carieră”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs and Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

În cadrul acestui eveniment, liceenii au avut ocazia să descopere ce carieră li se potrivește, prin aplicația vocațională #TomorrowMe powered by Samsung. Aplicația a primit anul acesta o actualizare care aduce în premieră conținut 360o pentru mediul educațional. Alexandru Aldoescu, Director Resurse Umane, Samsung Electronics Europa De Sud Est, vorbește tinerilor despre așteptările pe care oamenii de specialitate le au de la viitorii lor angajați și felul în care aceștia pot evolua.

Designerul Alexandra Calafeteanu, Monica Jitariuc, Managing Director al agenței de comunicare MSLGROUP The Practice, și Mihai Pohonțu, Vicepreședinte Samsung Electronics America pentru  Platforme Emergente, le împărtășesc elevilor detalii despre parcursul lor profesional și despre principalele provocări cu care s-au confruntat în construirea unei cariere.

Întâlnirea din Capitală va continua cu o vizită în Târgu Mureș, pe 14 decembrie, și una în Piatra Neamț, pe 16 decembrie.

TomorrowMe, prima aplicație vocațională conectată la piața muncii, primește anul acesta o actualizare importantă prin care crește acuratețea textelor vocaționale și aduce în premieră conținut în format 360o.

La baza aplicației vocaționale #TomorrowMe stau cele șase tipologii Holland, care împart utilizatorii în șase profiluri – realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial și pragmatic. În funcție de profilul rezultat, tinerii primesc apoi sugestii de job-uri, dar și informații despre studiile pe care ar trebui să le urmeze și despre etapele carierei alese, în conformitate cu profilul lor vocațional.

#TomorrowMe powered by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play și Galaxy Apps. A fost dezvoltată în parteneriat cu eJobs și D&D Consultants Group și conține informații despre mai mult de 1.000 de meserii, pașii care intervin în dezvoltarea unei cariere sau studiile care trebuie urmate. O variantă desktop, un site cu aceleași funcționalități ca ale aplicației, este de asemenea disponibilă la www.tomorrowme.ro. Varianta extinsă a testului poate fi găsită la www.pemeserie.ro.

Această inițiativă face parte din programul „Trends of Tomorrow”, inițiat de Samsung România, care a ajuns în 6 ani la peste 30.000 de tineri prin intremediul unei caravane educaționale în cele mai importante licee din țară, cu scopul de a inspira, educa și familiariza liceenii cu abilitățile digitale atât de necesare pentru joburile viitorului și cu tendințele de pe piața muncii. Totodată, prin programele dedicate Smart Classroom și Tech Institute, peste 2.000 de tineri au acces în permanență la săli de clasă și laboratoare echipate cu tehnologii Samsung.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.