Fabrica de Lapte Olympus sărbătorește cinci ani în România Fabrica de Lapte Olympus sărbătorește cinci ani în România
Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lapte de pe piața românească, aniversează cinci ani de la inaugurarea Fabricii de Lapte de la... Fabrica de Lapte Olympus sărbătorește cinci ani în România

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lapte de pe piața românească, aniversează cinci ani de la inaugurarea Fabricii de Lapte de la Hălchiu, județul Brașov. Pe 5 noiembrie 2011 a fost inaugurată cea mai mare fabrică de lactate din România, dotată cu cea mai avansată tehnologie. De-a lungul timpului, aceasta a trecut printr-un proces constant de extindere, atât în ceea ce privește producția, cât și exporturile.

Construcția fabricii de lapte de la Halchiu s-a finalizat în 2011 cu o investiție Greenfield estimată la peste 55 de milioane de euro. Ridicată la acel moment pe o suprafață de 25.000 mp în comuna Halchiu, județul Brașov, fabrica a fost dotată de la început cu echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui la nivel european, precum și cu tehnologie performantă pentru ambalarea produselor finite.

Fabrica de Lapte a pornit in 2011 cu un numar de 90 de angajati si cu o capacitatea de recepție a laptelui de până la 40.000 de litri/oră, direcționate la acel moment către 11 linii de producție.

La cinci ani de la deschidere, Fabrica de Lapte de la Halchiu funcționează la 60% din capacitatea totală, reprezentând una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa, pe un trend ascendent. În 2016,  fabrica are aproximativ 350 de angajați, ca urmare a dezvoltării locale și a cerinței pe piața lactatelor și se întinde pe o suprafața funcțională de 32.500 mp.

În cei cinci ani de activitate, au fost deschise noi linii de productie pentru diferite game de produse, cea mai importantă rămânând linia de biogaz. De-a lungul timpului, s-au investit în jur de 100.000.000 de euro în linii de producție, pasteurizare, logistică, depozitare, fabrica dezvoltându-se constant.

„Suntem extrem de bucuroși ca aniversăm această cifra pe piața din România și încrezători în evoluția fabricii și a mărcii Olympus pe viitor. Credem în potențialul acestei piețe și urmărim îndeaproape o nevoie a consumatorului pe care ne dorim să o satisfacem prin noi produse și investiții constante în calitate. Consider că am reușit să creștem foarte frumos în acești cinci ani și văd Fabrica de Lapte ca pe o familie fericită și unită. Le multumim tuturor celor care ne-au fost alături până acum, partneri, furnizori, angajați, dar și consumatorilor.”, a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România.

Portofoliul Olympus cuprinde în prezent game complete de lapte (de consum, ecologic, de capră) iaurt grecesc, iaurt (de băut, bifidus, natur, ecologic), kefir, telemea, urdă cu smântână, smântână lichidă, unt și sucuri naturale de fructe.  Anul 2017 vine cu noi planuri de extindere a Fabricii de Lapte, atât în ceea ce privește investiții în noi linii de producție, cât și în consolidarea portofoliului de produse, prin adăugarea unor game noi la cele deja existente.

Bine de știut!

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 17 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui.

Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.