Wizz Air zboară de la Craiova și spre Madrid, Köln şi Liverpool Wizz Air zboară de la Craiova și spre Madrid, Köln şi Liverpool
Wizz Air a anunţat astăzi alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 bazei sale din Craiova. Aceasta va urma să opereze din martie 2017... Wizz Air zboară de la Craiova și spre Madrid, Köln şi Liverpool

Wizz Air a anunţat astăzi alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 bazei sale din Craiova. Aceasta va urma să opereze din martie 2017 trei rute noi spre Madrid în Spania, Köln în Germania şi Liverpool în Marea Britanie. Anunţul de astăzi vine la puţin timp după adăugarea destinațiilor Paris Beauvais şi Veneţia Treviso în reţeaua WIZZ de rute cu preţ redus.

Primul zbor WIZZ a decolat de la Craiova spre Londra Luton în 2013, iar după doar un an de activitate, Wizz Air a alocat o aeronavă nouă Airbus A320 la Aeroportul Internațional Craiova. Odată cu stabilirea bazei operaționale, WIZZ a creat 36 de locuri de muncă directe și a lansat mai multe rute cu tarife reduse spre destinații populare cum ar fi Roma, Milano, Bologna în Italia și Barcelona în Spania. În 2015 Wizz Air a transportat aproape 150.000 de pasageri pe rutele din Craiova și a susținut peste 100 de locuri de muncă* pe plan local.

Noua aeronavă reprezintă o investiție WIZZ în Craiova, de 98 de milioane de euro** şi crează 36 de locuri de muncă în cadrul companiei, ceea ce face ca numărul angajaţilor direcţi să crească la 72. Noii colegi Wizz Air se vor alătura echipei locale, ce oferă servicii excelente la fiecare zbor.

După anunţul de astăzi, din Craiova, compania oferă acum 10 rute cu tarife scăzute spre 5 ţări. Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe wizzair.com de la 99 RON***.

Încă de la primul său zbor în România, Wizz Air a crescut considerabil reţeaua sa de rute din şi spre România, iar în prezent compania oferă 126 de rute, spre 18 țări, de la 10 aeroporturi locale. Operațiunile WIZZ din România nu oferă doar acces ușor și ieftin spre restul Europei, ci, totodată, susțin piața muncii în aviație și turism. Peste 600 de membri ai echipei WIZZ lucrează în România și așteaptă cu nerăbdare să întâmpine pasagerii pe cursele companiei. WIZZ va facilita anul acesta mai mult de 3.300* de locuri de muncă în industriile conexe, în toată țara.

Demonstrând angajamentul față de clienții români, compania investește în mod constant în operațiunile din România, ceea ce va însemna o creștere a flotei din țară la 20 de aeronave până la finalul lui 2016, inclusiv 4 aeronave Airbus A321 ultra eficiente, cu 230 de locuri. În intervalul de 12 luni încheiat pe 31 octombrie 2016 Wizz Air a transportat mai mult de 5,3 milioane de pasageri din și spre România.

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN CRAIOVA

 

Destinație Zile de operare Dată de începere Tarife de la*
Liverpool luni, miercuri, vineri 27 martie RON 129
Köln luni, vineri 27 martie RON 99
Madrid joi, duminică 26 martie RON 129

Johan Eidhagen Chief Marketing Officer Wizz Air, a declarat astăzi la o conferință de presă de la Craiova: “Am început operaţiunile în Craiova în 2013 cu misiunea de a face călătoriile cu avionul accesibile în Sud – Estul României. Subliniind încă o dată angajamentul faţă de această regiune, un an mai târziu am deschis baza WIZZ pe aeroportul din Craiova şi lansăm şi mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus în România. Alocând a doua aeronavă bazei noastre din Craiova creăm şi mai multe locuri de muncă la nivel local şi adăugăm rute interesante reţelei noastre în continuă creştere. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România suntem mereu aproape de pasagerii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea parteneriatului eficient cu aeroportul din Craiova”.

Mircea Ovidiu Dumitru, Directorul General al Aeroportului Internațional Craiova: Suntem încântaţi să vă arătăm astăzi că parteneriatul Aeroportului Internaţional Craiova cu compania Wizz Air este unul real, de durată şi în beneficiul mutual. Declaraţia prietenilor noştri dovedeşte încrederea de care se bucură aeroportul şi Regiunea Oltenia în deciziile de dezvoltare ale Wizz Air şi suntem siguri că vom mai veni curând în faţa dumneavoastră şi cu alte surprize.”

craiova-wizz-011

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, a declarat: Anunțul companiei Wizz Air completează tabloul unui an de succes al Aeroportului Internațional Craiova, un an de referință prin realizări și prin lucrurile remarcabile care s-au întâmplat la această instituție din subordinea Consiliului Județean Dolj. În 2016, au fost duse la bun sfârșit componente-cheie ale proiectului de reabilitare derulat cu fonduri europene, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, prin care am reușit să îmbunătățim infrastructura de mișcare, să creștem gradul de siguranță și capacitatea de operare. Tot în acest an, numărul pasagerilor a cunoscut o ascensiune notabilă, iar aeroportul și-a depășit deja propriul record, estimându-se că, la finele lui decembrie, va trece de pragul de 200.000 de călători.

Nu în ultimul rând, în 2016 am avut și o diversificare spectaculoasă a gamei de zboruri. Dacă la sfârșitul lui septembrie, erau anunțate noile rute către Paris și Veneția, acum vorbim despre alte trei mari orașe cu care Craiova este conectată: Madrid, Liverpool şi Köln. Practic, în puțin mai mult de o lună, s-a produs o dublare a numărului destinațiilor către care putem călători.

Este evident faptul că o nouă investiție amplă, în extinderea Aeroportului Internațional Craiova, a devenit deja o necesitate, o direcție spre care ne vom îndrepta, în anii următori, cu toată forța.“   

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.